fbpx

Social media marketing tanfolyam

social-media-marketing-tanfolyam

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Olyan social media marketing tanfolyam iránt érdekelődsz, amivel gyakorlati, naprakész tudást szerezhetsz a közösségi média részletére kiterjedően? Akkor megtaláltad! A közösségi média az egyik legnagyobb online tér, ahol nem csupán elérheted a célközönségedet, de elkötelezett vásárlóvá is teheted őket. Érdekel, hogyan tudsz közösségi médiában rejlő lehetőségekből valódi bevételt generálni? Melyek a legfontosabb, legaktuálisabb trendek, és melyek azok a trükkök, amik nem hiányozhatnak egy profi online marketinges eszköztárából? Tarts velünk és merülj el a social media marketing tengerében!

Közösségi média marketing tanfolyam – Minden, amire szükséged lehet!

A social media az online marketing egyik leglényegesebb ága, amihez tartozik a Facebook, az Instagram, a Linkedin és TikTok csatornák kezelése. Social media behálózza az életünket, és ha egy cég nincs jelen a Facebook az Instagram világában, akkor jelentős hátránnyal indul. “Fent van Facebookon, Instán?” kérdés, szinte napi rendszerséggel jelenik meg az életünkben, ami jól mutatja, hogy az, aki nincs jelen a közösségi médiában, már – már furcsának tűnik. Ez egy vállalkozás esetében pedig hatványozattan így van. A sikeres üzleti kommunikáció jelentős bevételnövekedéshez vezet, ha pedig megismerjük a közönségünket, az igényeiket, érdeklődésüket, olyan tudásra teszünk szert, ami valóban aranyat ér.

 

social-media-manager-kepzes

 

Mivel foglalkozik egy social media manager?

A közösségi média menedzser általában az a személy a szervezetben, akit egy termék, márka, vállalat vagy magánszemély közösségi médiában való jelenlétének figyelésével, a feladatok végrehajtásával és a teljesítmény mérésével bíznak meg. Általában a cég hangjaként tekintenek rá, aki közvetíti a márka üzenetét a közösségi platformok valamelyikén. A közösségi média menedzserek márkapromóciókat indíthatnak, ismerik a közösségi média legfontosabb mérőszámait, válaszolhatnak kérdésekre, kommentekre a márka hangjának irányelvei szerint. A közösségi média menedzserek naponta dolgoznak azon, hogy új tartalmat állítsanak elő, folyamatosan újítanak, új ötleteket és formátumokat találnak ki munkájuk során, és mérik ezen ötletek (posztok) teljesítményét is.

Kikkel fogsz együtt dolgozni?

Ha nagyobb cégeknél, reklámügynökségnél dolgozol, akkor valószínűleg a közösségi média részleg vezetőjének fogsz riportok, jelentéseket készíteni, esetleg a tartalom vagy márkamenedzsernek. Más kreatív csoportokkal, a marketinggel vagy a PR – részleggel is együtt dolgozhatsz, valamint az értékesítési osztállyal is, hogy potenciális ügyfelekre tegyetek szert a social media kampányokkal. A közösségi méda menedzsernek szükséges lépést tartani iparági trendekkel, valamint a vállalati hírekkel is. A szerepkör pörgős és változatos, számtalan feladat vár rád egy nap leforgása alatt is.

Tartalom létrehozása több platformon

Ha egy poszt szuperül működik a Facebook esetében, az nem garantáltan működik az Instagramon, vagy Linkedinen, tehát érdemes tesztelni, és mérni a különböző posztok sikerességét. Ez lehet videó, podcast, blog, gif vagy egy infografika.

Elemzések készítése, stratégia megalkotása

Nem árt, ha rendelkezel némi analitikus vénával, hiszen nyomon kell követned, hogy mely kampányok működnek és melyek kevésbé, hiszen így tudod a rendelkezésedre álló büdzsét a megfelelő módon elkölteni. A másik fontos aspektus, hogy képes légy a semmiből stratégiát alkotni egy új termék vagy szolgáltatás bevezetésénél.

ROI mérés

ROI (Return on Investment) a befektetés arányos megtérülést adó mérőszám. Fontos, hogy egy-egy kampány elkezdése során felállíts bizonyos konkrét mérőszámokat, amelyek alapján mérni fogod az adott kommunikációs kampány sikerességét.

Bejegyzések ütemezése

Minden platformon van egy ideális időintervallum a tartalom közzétételére. Az ütemezés csökkenti a munkaterhelést, így biztosítva van, hogy a tartalom a lehető legideálisabb időpontban kerüljön a közönség szeme elé.

Beszélj a közönséghez

A közösségi média lényege, hogy elköteleződést építsen, tehát fontos, hogy mindig válaszolj, kommentelj és foglalkozz az ügyfelekkel.

Tartalomnaptár (content calendar) töltése

Egy ilyen felgyorsult világban meg kell tervezni a tartalmat, folyamatosan töltsd a tartalmat a naptárba, akár hetekkel előtte, hogy naprakész legyél a változásokkal kapcsolatban. Ez csak néhány példa volt arra vonatkozóan, hogy milyen feladatok várnak rád a mindennapokban, ha úgy döntesz az online marketing és a social media mellett teszed le a voksod.

 

social-media-marketing

 

Néhány egyéb készség, amire szükséged lesz közösségi média menedzserként

Most, hogy már képbe kerültél, hogy megközelítőleg milyen feladatok várnak rád social media menedzserként, ideje megvizsgálni, hogy milyen készségekre lesz szükséged a jövőben.

Írás

A közösségi média marketing nélkülözhetetlen része az írás. Van, hogy egy nap egy tucat bejegyzést is megírnak. Ráadásul mindegyik platform egy kicsit más írásstílust igényel. A LinkedInen fontos a professzionális hangsúly, míg a Facebook és Instagram egy sokkal könnyedebb hangvételt igényel. Emellett nem árt, ha az online marketing másik oldalát, az SEO szövegírás alapjait is ismered. Képesnek kell lenned olyan üzenetek átadására, amelyeket a márka közönsége megért, és pozitív érzést kelt bennük. Lényegében az íráson keresztül erősítened kell a márka üzenetét. Rövid és hatásos címsorok írása, struktúrált szöveg a könnyen olvashatóság érdekében, egyszerű copy-k a videók vagy képek alá.

Kutatás

Ugyan az SEO feladatok az online marketing egy teljesen külön ága, ha haladó social media marketinges vagy, akkor el kell kezdened ismerkedni vele. A keresőoptimalizálás a tartalommarketing szerves részét képzi, és nagy hatással van rá. Egy jó social media manager tisztában van ezzel és igyekszik magát a szöveget is ennek megfelelően írni. Ha a stratégiád része az SEO, akkor sokkal nagyobb közönséget vonzhatsz be, ami több potenciális vásárlót tud behúzni.

A téma szakértője

Egyértelműnek tűnhet, hogy egy közösségi média menedzsernek érteni kell a social mediához, de rengeteg minden van, amit bizonyos idő és kísérletezés után tudsz majd még magasabb szintre emelni. Ilyen például az, hogy melyik felületen, mi működik igazán jól és mikor érdemes posztolni, a platformspecifikus tartalmak előállítása, vagy éppen a lehetőség a közönség megszólítására bejegyzéseken keresztül. Szakmára tipikusan jellemző, hogy rengeteg mindent a gyakorlat útján fogsz elsajátítani.

Ügyfélbarát ügyfélszolgálat

A magyar piacon az ügyfelek 47%-a olyan márkákat részesít előnyben, ami erős ügyfélszolgálattal rendelkezik, ezért neked sem árt, ha értesz a jövőbeni ügyfelek nyelvén. Az ügyfelek, potenciális vásárlók gyakran keresik fel egy – egy márka közösségi média fiókját kérdéseikkel, és ha arra nem kapnak választ, csorbul a márkába vetett hitük. Minden, amit a közösségi média platformokon mondanak és tesznek, az befolyással van a márka reprezentiációjára.

Vizualitás

Az íráskészség mellett a vizuális tartalom is kulcsfontosságú. Egy igényes fotót, vagy videót akár több százan vagy ezren is megoszthatnak, ezért el kell sajátítanod, hogyan tudsz a legjobb platformspecikus tartalmat létrehozni. Nem árt, ha ismersz alapvető tervező programokat (Canva ismeret is nagyon hasznos lehet), emellett pedig az alapszintű videószerkesztői ismeret is nélkülözhetetlen lehet. A videó ma már a social media stratégia nélkülözhetetlen eleme, egy jó social media menedzser felismer egy “viral” videó lehetőséget, ha meglátja. Az Instagram videók és TikTok térhódításával a videók minősége elképesztően lényeges. Igyekezz, hogy amit közvetítesz a márkádról az tömör és lényegretörő legyen.

Kreativitás

A social media kezeléséhez nem árt egy nagy adag kreatvitás, hogy képes légy kitűnni az internet egyre növekvő közösségi mádia felületein. Nincs annál kiábrándítóbb, mint egy színtelen márka és online jelenlét. A kreatív hozzáállás segít, hogy online kampányokat indíts, amelyek olykor akár bevállalósak is lehetnek.

Hatékonyság és szervezettség

Nem tudsz social stratégiát építeni, ha a saját idődet sem tudod beosztani, egy elfelejtett poszt, akár több napos fejfájást is okozhat számodra. Ha szeretnéd még szervezettebbé tenni a napjaidat, akkor tanuld meg a hatékony időgazdálkodás alapjait, vagy olvasd el a legjobb hatékonyságnövelő módszereket itt.

Légy alkalmazkodóképes

A rugalmasság a marketing minden ágában fontos, de ez különösen igaz a social mediára, hiszen olyan gyorsan változik, hogy muszáj vele lépést tartani. Nem elég, hogy képes vagy ütemezni bejegyzéseket, ismerned kell az új funckiókat, trendeket, valamint folyamatosan tesztelned kell és elemezned.

Kommunikáció

Végül, az igazi jolly joker, ami nem más, mint a másokkal való asszertív kommunikáció elsajátítása. Ahhoz, hogy érvényesülni tudj és képes légy másokkal is együtt dolgozni, elengedhetetlen, hogy a megfelelő módon kommunikálj bármilyen felmerülő probléma esetén. Ha szeretnéd elsajátítani az alapokat, megteheted asszertív kommunikációs kurzusunk keretében.

Miért fontos a vállalkozásoknak?

Jelenleg közel 50 – 60 millió vállalkozás van jelen Facebookon, ami egy hatalmas szám. A közösségi média tökéletes felület a felhasználók számára, hogy első kézből tájékozódjanak vagy akár véleményt alkossanak, kérdezzenek. Tulajdonképpen lerövidíti a hírközlést, a cég pedig azonnal reagálni tud bármilyen posztra, véleményre, vagy kérdésre. A vállalat emellett hírközlésre, bejelentésekre is használhatja ezeket a platformokat. Manapság pedig azonnali értékesítésre is alkalmazhatjuk, hiszen a segítségével termékeinket nem csak népszerűsíthetjük, hanem el is adhatjuk. A különböző hirdetések segítségével pedig növelhetjük ügyfélkörünket.

 

kozossegi-media-marketing-tanfolyam

 

Mit fogsz megtanulni a social media marketing tanfolyam során?

Ebben az online marketing tanfolyamban bemutatjuk számodra a social media használatát, egészen az alapoktól. Igyekszünk számodra esettanulmányokon, vagy személyes példákon keresztül átadni még többet. Megismerheted az algoritmusok és hashtagek működését, tanulsz majd az influencerekről és a legújabb social media trendekről. Megtanulod Google Maps-re felhelyezni a céged, megismered a Creator Studio és a Meta Business használatát. Megtudod, hogyan ismerheted fel a célcsoportodat, és hogyan lehet őket hirdetéseken keresztül targetálni, gyors és hatékony módon. Bemutatjuk számodra a különböző chatbotok, a virtuális valóság és az effektek és matrickát használatát.

Miért válaszd a tanfolyamot?

Elhelyezzük a különböző online csatornákat a marketing rendszerében, bemutatjuk, hogyan lehet hatékonyan kezelni, és hogyan tudsz folyamatosan kreatív tartalmakat megosztani a közönségeddel. Megmutatjuk, hogyan tudsz hatékony posztokat és hirdetéseket indítani, amivel garantált eredményeket tudsz elérni, szinte azonnal.

A tanfolyam teljesen online, így nem szükséges személyes részvétel, a helyszín lehet a saját otthonod is. Az oktatás a The Bright Academy online oktatási platformján történik, saját időbeosztásban és saját tempóban, így te osztod be az idődet. Ha karrierváltáson gondolkodsz, és szeretnél naprakész, gyakorlati tudást, akkor ez a tanfolyam tökéletes választás számodra. A tanfolyam 2022-ben indul. Azt itt megszerzett tudás garantáltan gyakorlatias, hogy a képzés elvégzése után garantáltan alkalmazni tudod azokat gyakorlatban: munkádban és a mindennapokban is. Iratkozz fel te is a várólistánkra, ha szeretnél részt venni a tanfolyamon és értesülj elsőként a tanfolyamok indulásáról.

Kinek ajánljuk a képzés elvégzését?

A képzés minden olyan érdeklődő számára készült, aki szeretne még mélyebben megismerkedni a social media világával és profi szinten használni azt. Azoknak is ajánljuk, akik szeretnének social media managerként elhelyezkedni a jövőben és minden álmuk céges üzleti Facebook vagy Instagram oldal létrehozása és professzionális üzemeltetése.

Hasonló tanfolyam

Online marketing tanfoyam – Útmutató kezdőknek

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok: Adatvezérelt marketing képzés
Adatvizualizációs képzés
Adobe XD tanfolyam
Affiliate marketing tanfolyam
Alakformáló edzésterv nőknek - 6 hetes kihívás
Amazon FBA kurzus
B2B marketing tanfolyam
Barista tanfolyam
Brandépítés tanfolyam
Divattervező képzés
Esküvőszervező tanfolyam
Facebook tanfolyam
Frontend fejlesztő képzés
Google Ads tanfolyam
Google Analytics tanfolyam
Google Workspace tanfolyam
Growth Hacking Tanfolyam
Haladó Python tanfolyam
Hirdetéskezelő specialista tanfolyam
Hírlevél készítés tanfolyam
Hogyan legyek szabadúszó?
Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam - A sikeres vállalkozás felépítése
Home Staging tanfolyam
HR menedzser képzés
InDesign tanfolyam
Influencer marketing tanfolyam
Java programozó tanfolyam haladóknak
Jóga életmód tanfolyam
Karrier és business coach képzés
Környezettudatos nevelés - klímatudatos életmód coach tanfolyam
Lead generálás és értékesítés tanfolyam
Life coach képzés
Marketing automatizálás a gyakorlatban - SalesAutopilot specialista tanfolyam
Marketing menedzser képzés
Marketing szövegírás tanfolyam
Mentálhigiénés életmód tanácsadó tanfolyam
Nemzetközi piacra lépés marketing tanfolyam
Online KRESZ tanfolyam
Online marketing szakértő képzés
Online német tanfolyam kezdőknek
Párkapcsolati coach képzés
Pénzügy számvitel képzés
Pénzügyi elemző tanfolyam - mutatószámok és elemzési módszerek
Power BI tanfolyam haladóknak
Projektmenedzser képzés
Pszichológiai konzulens képzés
Rendezvényszervező tanfolyam
SAAS marketing képzés
SIX Sigma Green Belt képzés
Social Media marketing tanfolyam
Spanyol tanfolyam kezdőknek
Tárgyalástechnika és értékesítés tanfolyam
Termékfotózás tanfolyam
Üzleti Analitika tanfolyam
Vegán cukrász tanfolyam
Villámolvasás tanfolyam
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.