fbpx
/
/
Online Marketing Tanfolyam – Útmutató Kezdőknek

Online Marketing Tanfolyam – Útmutató Kezdőknek

Hogyan használd ki az internetben rejlő lehetőségeket?

4.8

112 tanuló ajánlja

Online Marketing tanfolyam
bruttó

31 990 Ft

Egyszeri összeg

Minden vásárlással fát ültetsz

Csak egy trendi kifejezés?

Ez az online marketing tanfolyam megmutatja, hogy ez a tudományág sokkal több mint egy divatos kifejezés. Miért is? Elhinnéd, ha azt mondanám, hogy az internetfelhasználók száma még a mai napig folyamatosan nő? Sőt! Az állandó internetfelhasználók száma még intenzívebb növekedést mutat mint korábban. Mivel a marketing egyik legnagyobb célja, hogy megfelelő időben és a megfelelő helyen találd meg a célközönséged, így beláthatjuk, hogy az offline marketing egyre kevésbé hatékony. Manapság már mindenki az online térben éli az életét: ott vásárol, ott informálódik, ott osztja meg a gondolatait, ott építi a kapcsolatait, ott dolgozik. Itt jön képbe az online marketing! A képzés alatt megmutatjuk, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha szeretnél hirdetési kampányt indítani, de nem tudod milyen fizetős és ingyenes opciók állnak rendelkezésedre. A tanfolyam rávilágít az e-mail marketing fontosságára, bemutatja azokat az ingyenes metódusokat, melyekkel potenciális ügyfeleket vonzhatsz be.

Áttekintés:

Hogyan épül fel a(z) Online Marketing Tanfolyam – Útmutató Kezdőknek?

1. Modul – Bevezetés az online marketingbe

 • Bevezetés
 • Mit foglal magában az online marketing?
 • Mik az online marketing előnyei?
 • Referenciák
 • Teszt

2. Modul – Az online marketing csatornák és azok haszna – I. rész

 • Bevezetés
 • Az online marketing csatornák különböző típusai
 • Az online marketing csatornák részletei
 • Referenciák
 • Social Media Marketing videó
 • Teszt

3. Modul – Az online marketing csatornák és azok haszna – II. rész

 • Az egyes csatornák hatékony használata
 • Az egyéni marketing kampányok legjobb csatornáinak kiválasztása
 • Referenciák
 • Teszt

4. Modul – Amit az adatokról tudni kell

 • Bevezetés
 • Mit jelent az, hogy adat?
 • Hogyan elemezzük az adatokat?
 • Hogyan használjuk az adatok elemzéséből származó eredményeket?
 • Kivétel a szabályok alól
 • Referenciák
 • Teszt

5. Modul – A technológia megismerése

 • Az online marketingben használt eszközök és technológiák áttekintése
 • Az online marketingben használt eszközök és technológiák részletes megértése
 • Hogyan válasszuk ki a legjobb eszközöket a kampányunkhoz?
 • Hogyan kombináljuk az eszközöket és a technológiákat a jobb eredmények érdekében?
 • Online marketing programok, szoftverek és applikációk, amelyek a munkádat segíthetik
 • Referenciák
 • Függelék
 • Teszt

Hogyan működik az online marketing?

Először is fontos tisztázni, hogy mit jelent az online marketing kifejezés. Az online marketing a digitális marketing része. Azon eszközök összessége, (közösségi média, google ads, online hirdetések, stb) amelyeket azért használunk, hogy egy adott terméket vagy szolgáltatást reklámozzunk az internet segítségével. Ma a 21. században az internetes hirdetések korát éljük, hiszen mindenki azonnal a telefonjához, tabletjéhez nyúl, ha valami érdekli és szeretne naprakész maradni. Az ember 80 százaléka átlagosan több órát (4 – 8 óra) tölt az interneten való böngészéssel, melyek során reklámok százaival találkozik. Ma Magyarországon az emberek többsége az interneten vásárol, legyen az napi használati termék/szolgáltatás. Szeretnéd te is elérni és megszólítani ezt a több milliós közönséget? Akkor ez az online marketing tanfolyam részletes és hasznos tudást ad a kezedbe!

 

Kezedben a kulcs a sikerhez

Az online marketing ma talán az egyik leghatékonyabb forma, ha az a célunk, hogy minél több emberhez érjen el az üzenetünk, egységnyi idő alatt. Ma már szinte nincs, vagy alig van értelme hatalmas óriásplakátokra biggyesztett üzenetekért, vagy helyi lapokban drága hirdetési szegmensekért fizetni, hiszen mindenkinek ott van a kezében a okostelefon. Az online marketing nem csak relatíve olcsóbb, jobban mérhető, hanem személyre szabott is. Mondjuk úgy, hogy az online marketinggel nem vaktában lövöldözöl, hanem a saját potenciális vásárló közönségedet érheted el. A legfontosabb, amit meg kell tanulnod: hogyan használd, okosan. Erre tanít meg a képzés.

A marketing képzés segít felfedezni az online marketing alapjait és azt, hogy miért olyan népszerű manapság. A marketing képzés során te is alapvető szakmai tudásra tehetsz szert, melynek segítségével hatékony kampányokat indíthatsz az interneten.

 

Tűnj ki a tömegből

A megváltozott vásárlási szokások miatt, egy cég számára igencsak elenyésző, ha pusztán csak jelen van az interneten, legyen ez magyar vagy nemzetközi piac. Annyira megnövekedett a minket körülvevő “zaj”, hogy a hagyományos módszerek és az offline marketing használata egyedül, önmagában már nem működik. Az egyedi online marketing stratégia megmutatja, hogyan kitűnj ki a tömegből. Célzott kampányok segítségével érhetjük el a célközönségünket, mindezt gyorsabban és olcsóbban, mint a hagyományos marketing eszközökkel. Ez az online képzés ezeket a metódusokat mutatja be számodra.

 

A legfontosabb online marketing eszközök

Ha azt gondoljuk, hogy az online marketing fogalma kimerül a Facebook és Instagram, tehát a közösségi média használatban, tévedünk. Az online marketing része pl. a Google Ads, a keresőoptimalizálás, vagy az e-mail marketing, ezeket mutatja be a képzés, többek között.

 

online-marketing-tanfolyam

 

A siker összetevői

Az online marketing tanfolyam bemutatja számodra azokat a nélkülözhetetlen eszközöket, amiket egy sikeres üzleti célú online kampányban szoktak használni. Az online marketing tanfolyam alatt, ezekről az eszközökről fogsz többet között tanulni. A tanfolyam részletesen kitér különböző marketing csatornák használatára, és arra, hogy tudod akár organikusan növelni egy adott oldal forgalmát, fizetett hirdetések helyett.

 • Keresőoptimalizálás azaz SEO – ez a keresőmarketing (SEM) elválaszthatatlan része. Keresőoptimalizálás célja, hogy a felhasználók, a keresők minél hamarabb rátaláljanak a termékedre vagy szolgáltatásodra. A SEO segítségével a Google találati lista élére szárnyalhat az oldalad, amihez hozzáad a minőségi tartalom.
 • Tartalom vagy content marketing – Szorosan a SEO-val használva működik igazán. A tartalommarketing fontosságát az adja, hogy minőségi tartalommal “behúzzuk” a számunkra fontos célközönséget. Mindezt olyan formában, hogy az felkeltse és fenntartsa a vásárló érdeklődést és valamilyen hasznos tudást is adjon az érdeklődő számára.
 • Közösségi média vagy social media marketing – Az online marketing egyik legnépszerűbb összetevője. A közösségi média egyfajta alkotórész, ami egyfajta márkaépítésre szolgál. Itt valamelyik csatornát használjuk a márkánk népszerűsítésére. Ez lehet Facebook, Instagram vagy éppen YouTube.
 • Fizetett hirdetések / Google Analytics – A PPC (Pay Per Click) azaz fizetett hirdetések rövid távon hoznak több vásárlót az SEO-val ellentétben . Ennek egyik formája a Google Ads, ahol amikor a vásárló rákattint a megjelenő hirdetésre, mi fizetünk egy bizonyos összeget.
 • E-mail marketing – Az igazi klasszikus, a jó öreg e-mail marketing. Ha csak megnyitjuk a saját e-mail fiókunkat, láthatjuk, hogy még ma is összes létező márka használja ezt a szinte ingyenes reklámozási formát ami az e-mail. A képzés rávilágít, hogy az e-mail marketing ha ügyesen használjuk, az egyik legolcsóbb (szinte ingyenes) és legjobban megtérülő formája lehet az üzleti tervünknek. Küldhetsz egyszerű hírlevelet, kupont vagy éppen üdvözölheted az oldalon az új felhasználót, vagy építs e-mail listát.

 

Hogyan segít számodra az online marketing tanfolyam?

Az interneten ma rengeteg ingyenes anyag hever, legyen az promóciós e-mail és képzések, (online és tantermi tanfolyam, akár ingyenes verzió is) százai foglalkoznak ma az online marketinggel. Mégis, a többségi vélemény az, hogy mindig valahogy, valami kimarad. Ez főként az ingyenes képzések esetében fordul elő, ahol egy adott témára, vagy csak a nagy egészre fókuszálnak, így a hallgató nem kap részletes és teljes képet, hiszen nem ez a tanfolyam vagy ingyenes képzés célja. Ebben tanfolyamban kitérünk például az adat fontosságára, az olyan online marketing metódusok mellett, mint a e-mail marketing vagy a SEO.

Megmutatjuk például a Google Analytics szerepét mindebben. A Google Analytics képes nagy mennyiségű információt feldolgozni és úgy bemutatni, ahogy az hasznos a weboldal tulajdonosának. A Google Analytics használatával naprakész információkat kapsz és pontosan tudod, hogy sikeres-e az oldal SEO hirdetési kampánya, vagy módosítani kell rajta, melyek a lehetséges lehetőségek.

 

Miben más az online marketing tanfolyam egy hagyományos képzésnél?

Ahogy már említettük, rengeteg ingyenes képzés áll a rendelkezésedre, de ezeknek a hatékonysága kétséges, vagy éppen vagy nem adja meg a kellő gyakorlati tudást. Egy ingyenes YouTube videó, vagy egy hosszabb e-mail esetleg Facebook poszt, nem mindent átfogó képzés, és sokszor csak fél információkat tartalmaz, esetleg hirdetési eszközként funkcionál. Ahhoz, hogy valóban sikeres kampányt indíthass, sok óra befektetett tanulás szükséges. Mindehhez kevés egy fél óra, amiben elmondják neked az alapokat, és kimarad a gyakorlati rész. Ez az online marketing tanfolyam azonban lehetőségek százait adja a kezedbe. Mindezt úgy, hogy nem kell utaznod, alkalmazkodnod, mint a tantermi képzések esetében. A képzés azonnal indul, és online formában elérhető a tananyag. Ha inkább korán reggel, vagy utazás közben szeretnél tanulni, azt is megteheted, ellentétben a tantermi tanfolyamok többségével. Naponta egy – egy tanulással töltött óra (esetleg Facebook vagy Instagram helyett) alatt már hatalmas változásokat hozhat a céged vagy saját magad számára. A tanfolyam a hallgatói visszajelzések alapján az egyik legnépszerűbb The Bright Academy képzés.

 

Kinek ajánljuk az Online Marketing Tanfolyam elvégzését?

 • Azoknak, akik érdeklődnek a online marketing alapok és technikai részletek iránt is.
 • Olyan szabadúszóknak és szakembereknek, akik szeretnék a online marketinget, mint hozzáadott szolgáltatást vagy szakmai tudáskészletet felfedezni.
 • Azoknak, akik szeretnének többet megtudni a online marketing formáiról, amelyeket a jelenlegi marketing-tevékenységeikben alkalmazni tudnak.

 

online-marketing-tanfolyam

 

Miről szól az Online Marketing Tanfolyam?

 • Az online marketing előnyei
 • Az online marketing csatornák különböző típusai, használati tippek
 • Hogyan használd hatékonyan az egyes csatornákat
 • Adatelemzés, hasznos tippek
 • Az online marketing és a technológia közötti kapcsolat

 

Kérdésed van? Keress minket e-mail formájában!

 

Mennyit kereshetsz ezzel a szakmával Magyarországon?

(havi bruttó átlagbér)

200 000 HUF
(minimálbér)
300 000 HUF
900 000 HUF
1 000 000 HUF
Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Mi szükséges a kurzus elkezdéséhez?

 • Sem előzetes tudásra, sem technikai háttérre nincs szükség a tanfolyam végzéséhez.
 • Egy működő digitális eszköz (telefon, tablet, számítógép) és megbízható internetkapcsolat.

Hallgatói értékelések

Köszönöm

Rated 4 out of 5
2021.11.21.

Kezdőknek tényleg tökéletes. Szépen összefoglalja az alapokat, én utána a Google Ads tanfolyamot is elvégeztem, ez az irány tetszett meg. 6 hét gyakorlás után kaptam állást 🙏

Nóri g.

Egy helyen minden, ami online marketing!

Rated 5 out of 5
2021.03.22.

Nagyon jó kiindulási alapot ad annak, aki mondjuk vállalkozásban gondolkodik de még nem tudja hogyan kezdje tervezni az online jelenlétét! Érthetően magyarázza el a tananyag az egyes marketinges eszközök helyes használatát.

H. Marci

Szuperül felépített és hasznos tanfolyam

Rated 5 out of 5
2020.07.06.

Egy nagyon szépen rendszerezett, átlátható felépítésű tanfolyam, amely szerintem nagyon hasznos lehet kezdő vállalkozók, vagy a téma iránt érdeklődők számára. Mindenképp ajánlom, ha valaki szeretne jobban elmélyülni az online marketing világában és magyar nyelven keres ehhez minőségi tartalmat!

Dr. Szabó Orsolya /Zsolya/

Sokoldalú, hasznos kurzus, köszönöm!

Rated 5 out of 5
2020.05.16.

Mindenre kitért az oktató, érthető volt.

Váradi Edina

Naprakész és szakszerű tananyag

Rated 5 out of 5
2020.04.08.

Az online marketing tanfolyamnak köszönhetően aktualizáltam és elmélyítettem az egyetemi éveim alatt szerzett tudásomat. Kisvállalkozóként hasznos megoldásokat ismertem meg, hogyan tudom hatékonyabbá tenni az értékesítést. Tetszett, hogy a saját tempómban haladhatok a tananyaggal a szabadidőmtől függően.

Mata Angelika