fbpx
/
/
Milyen munka illik hozzám? – Online teszt

Milyen munka illik hozzám? – Online teszt

milyen-munka-illik-hozzam

Életünk során többször felmerülhet bennünk a kérdés: Vajon milyen munka illik hozzám? Már egészen kicsi korban megkérdezik tőlünk, mi leszel ha nagy leszel? Természetesen ebben az életkorban, sőt talán még később sem tudjuk határozottan rávágni: én űrhajós/tanárnéni/szakács szeretnék lenni! Amikor komolyabban elkezd minket a kérdés foglalkoztatni, hogy milyen szakma illik hozzánk, az általában 14 éves korunk környékén történik. Ekkor kerülünk ki az általános iskola gyermeki világából egy sokkal idegenebb, sokkal több felnőttséget hordozó gimnáziumi vagy középiskolai univerzumba. A pályaválasztás kérdése ekkor kezd sokkal határozottabban a mindennapok részévé válni.

Sok tizenéves ekkor találkozik először pályaválasztási teszt fogalmával. Természetesen kevesen tudják eldönteni, mivel szeretnének foglalkozni, hogyan képzelik el a jövőjüket. A pályaorientáció azért is nagyon fontos, mert végigkíséri egész életünket, ehhez azonban szükségünk van egy jó nagy adag önismeretre. Ebben segíthet számunkra egy pályaorientációs teszt kitöltése, vagy néhány órás konzultáció egy pályaválasztási tanácsadóval.

 

milyen-munka-illik-hozzam

 

Pályaválasztás középiskolában

Több diák számára 14 évesen már világos, hogy milyen irányba szeretné karrierje iránytűjét elmozdítani. Azonban sokan beleesnek abba hibába, hogy a média vagy a szüleik nyomására döntenek. Az igazi, szívből jövő pályaválasztás azonban mindig a helyes kérdések feltevésével kezdődik: Ki vagyok én? Milyen munka illik hozzám? Neked kell eldöntened, hogy a személyiséged számára mit érdemes választani, számodra mi okoz örömet a mindennapokban. Az önismereten túl hasznos még a munkaerőpiac ismerete, így tudod eldönteni melyik az a szakma illik hozzád. Természetesen felmerül a kérdés, hol tudsz tájékozódni, ki tud neked segíteni a jó döntés meghozásában? Egy teszt vagy konzultáció alapján is lehet tájékozódni, lehet, hogy neked egy pályaválasztási kiállítási segít majd. A pályaválasztáshoz kapcsolódóan elérhetőek önismereti tesztek, pályaorientáció teszt,ezeket később meg tudod egy tanácsadóval beszélni.

 

milyen-munka-illik-hozzam

 

Karrierváltás felnőttként – Milyen online munka illik hozzám?

Ezt a tesztet úgy állítottuk össze, hogy konkrét szakmákat céloz meg és a válaszok alapján segít eldönteni, hozzád melyik illik a leginkább. Június, nyár eleje az az időszak amikor egy kicsit több időnk van arra, hogy befelé figyeljünk, akár egy nyaralás alatt. Az utóbbi fél évben, sokan döntöttek a karrierváltás mellett, a világjárvány új távlatokat nyitott meg. A home office lehetősége egyre csábítóbb, hiszen az otthonról való dolgozás, egyre népszerűbb formája a munkavállalásnak. Emellett a szabadúszó életforma is felkapott, hiszen a világ bármely pontjáról dolgozhatunk. Ezáltal a nyári meleg kedvelői már nem csak június hónaptól élvezhetik a tengerpart látványát, hanem bármikor ha kedvük támad onnan dolgozni. Ha számodra is szimpatikus a digitális nomádság, akkor a teszt kitöltése után akár el is indulhatsz ezen a úton!

Bízunk benne, hogy a nyári időszak tökéletes lesz arra, hogy egy új szakmát is elsajátíts! Töltsd ki ezt a tesztet tedd meg az első lépést, még ma!

A kvízt ezen a linken éred el: Karrier tanácsadás kérdőív

Nincsenek bejegyzések.

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!