fbpx

WordPress Online Tanfolyam Kezdőknek

Hogyan készíts saját Wordpress honlapot?
bruttó 24 990 Ft Egyszeri összeg
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!
TANFOLYAM

Saját WordPress honlap készítése a telepítéstől a megvalósításig

Szeretnél egy egyedi honlapot készíteni, de nem tudod, hogy hogyan kezd hozzá? A WordPress online tanfolyam segítségével könnyen megtanulhatod a legfontosabb lépéseket hozzá!

A világhálón való jelenlét, brand-építés – úgy a személyi, mint a céges – mára már elengedhetetlenné vált. A cégek/személyek fejlődését szolgálja, kiterjesztve ezzel az érdeklődő vásárlók, rajongók körét, elérhetővé téve azt akár távoli pontokról. Cégek számára nélkülözhetetlen a saját honlap megléte. Gondoljunk csak bele, hányszor kerestünk rá kedvenc boltunk, üzletünk webhelyére megtekintve a nyitvatartási időt, leellenőrizve a címet vagy az árjegyzéket… A saját weboldal megléte nem csak a cégek számára vált mára elengedhetetlenné. Bloggerek, egyéni vállalkozók számára is nagy előnyt jelent, amely számtalan lehetőség ad a brand-építésre, a közösségi médián való elérhetőségek és a tevékenységek összesítésére, színvonalas bemutatására.

 

wordpress-online-tanfolyam

 

Itt jön képbe a WordPress!

A WordPress egy ingyenesen elérhető nyílt forráskódú szoftver, amely lehetőséget ad egy színvonalas blog, honlap illetve portál kialakítására. Letöltését követően a szükséges beállításokat követve gyakorlatilag percek alatt elkészíthetjük vele saját weboldalunkat – köszönhetően a mára már elérhetővé vált ingyenes témák/sablonok feltelepítésével, amit kedvünkre és igényeinkhez mérten alakíthatunk – A lehetőségek tárháza végtelen!

A WordPress ‘hátterében’ a CMS (Content Management System) tartalomkezelő rendszer áll, melynek segítségével a weboldalunk tartalmát bármikor könnyedén tudjuk változtatni.

 

A WordPress CMS a legnépszerűbb

A statisztikák szerint 2016. áprilisában a 10 millió legnagyobb weboldal 26.4%-a világszerte már WordPress CMS-t használt – ez számszerűsítve több mint 70 millió honlapot jelent. Méltán lett ennyire népszerű!

 

wordpress-online-tanfolyam

 

Kinek ajánljuk a WordPress online tanfolyamot?

Jelen tanfolyamunkat azoknak a személyeknek ajánljuk, akik rendelkeznek némi számítógépes ismerettel (operációs rendszer, böngészők használata). Nem szükséges viszont, hogy rendelkezzenek bármilyen webfejlesztői tapasztalattal. A jelen kurzusunk tehát kezdőknek készült.

 

Miről szól a WordPress online tanfolyam?

Saját weboldalt szeretnénk? Az 5 modulos tanfolyam elvégzésével megtanuljuk, hogyan kell a WordPress-t a saját tárhelyünkre feltelepíteni és hogyan tudjuk elkészíteni első saját honlapunkat. Tanfolyamunk által megismerkedünk a WordPress CMS rendszerének alapjaival – a WordPress vezérlőpulttal, az ingyenes sablonokkal, elkészítjük a honlapunk menüjét, megismerkedünk a widgetekkel/modulokkal, bővítményekkel és a weboldal szerkesztési lehetőségeivel, az utolsó modulban pedig beállítjuk a biztonsági mentést a már elkészült weboldalunkra. Mindezt úgy, hogy nem kell kódhoz nyúlnunk!

 

Mi szükséges a WordPress online tanfolyam elvégzéséhez?

 • Előre megvásárolt egyedi domain (www.weboldalamneve.hu tehát a weboldalunk címe) és tárhely (ahova a weboldalunk tartalmát töltjük)
  • TIPP: Keressünk egy biztonságos és megbízható tárhelyszolgáltatót (ez lehet külföldi, de akár belföldi is) és vásároljuk meg a domain-t és a tárhelyet is a kiválasztott szolgáltatótól. Miután kitaláltuk a weboldalunk nevét/címét, hogy .hu .com .eu vagy más végződésű domain-t szeretnénk, a válasszuk ki a számunkra megfelelő tárhelyet. Jelezzük a tárhelyszolgáltató felé, hogy WordPress weboldalt szeretnénk rajta futtatni, így ők is tudnak megfelelő csomagot ajánlani – általában a legkisebb alapcsomag már megfelelő szokott lenni erre a célra/később bármikor át lehet térni nagyobb csomagra. A kurzus megkezdése előtt néhány nappal már ajánlott megvásárolni a domaint/tárhelyet, mert a szolgáltató részéről a technikai beállítások akár 2-3 napot is igénybe vehetnek, mielőtt elérhetővé válnának. A tárhelyszolgáltatók a költségeiket általában éves viszonylatban szokták feltüntetni. A domain név jellemzően 2000Ft/év, a tárhelyek kezdő ára 12 000Ft/év szokott lenni. A WordPress feltelepítéséhez szükségünk lesz a tárhelyszolgáltató által elküldött konfigurációs levélre, mely tartalmazza a szükséges hozzáféréseket.
 • Számítógép és állandó internet-hozzáférés a WordPress, FileZilla fájlkezelő és a WordPress sablon letöltéséhez, feltelepítéséhez (a WordPress és a sablon, valamint a fájlkezelő és a kurzusban felhasznált bővítmények mind-mind ingyenesek)
 • Egy nagy csésze kávé és lelkesség, hiszen csodálatos új, hasznos dolgokat fogunk elsajátítani és néhány órán belül elkészül első honlapunk!

 

A tanfolyam moduljai

 1. A WordPress feltelepítése tárhelyünkre
  a. Bevezetés
  b. A WordPress feltelepítése tárhelyünkre
  c. Csatlakozás a tárhelyhez
  d. A WordPress letöltése és feltelepítése
  e. Szükségtelen fájlok törlése, átalakítása
 2. A WordPress CMS rendszerének bemutatása
  a. Bevezetés
  b. A WordPress adminisztrációs felületének megnyitása
  c. Frissítések
  d. Általános beállítások
  e. A WordPress építőkockái: bejegyzések és oldalak
  f. A Médiatár
  g. Felhasználók
  h. Hozzászólások és Bővítmények
  i. Megjelenés
 3. Ingyenes sablon letöltése, feltelepítése, szerkesztése
  a. Bevezetés
  b. A megfelelő sablon kiválasztása és telepítése
  c. A Child sablon (gyermeksablon) beállítása
 4. Oldalak, cikkek szerkesztése, a menürendszer bemutatása
  a. Bevezetés
  b. A Cocktail sablon szerkesztése, testreszabása
  c. Az oldalak és menük szerkesztése
  d. A blogcikkek/bejegyzések szerkesztési lehetőségei
 5. Widgetek és bővítmények általános bemutatása UpdraftPlus bővítmény – biztonsági mentés…
  a. Bevezetés
  b. Az oldalsáv (Wignetized Sidebar) szerkesztési lehetőségei, a widgetek bemutatása
  c. Általánosan a WordPress bővítményekről
  d. Biztonsági mentés beállítása
  e. Összefoglaló
  f. Kérdések

 

Hallgatói visszajelzések

Ehhez a tanfolyamhoz még nem érkezett visszajelzés. Legyél Te az első! :-)

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Kezdd el most!

Hírlevél Feliratkozás