fbpx

Vegán táplálkozási tanácsadó képzés

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Újdonság a The Bright Academynél, hamarosan érkezik a Vegán táplálkozási tanácsadó képzés! Miért válaszd a vegán táplálkozást? Hogyan lehet belőled valódi táplálkozási tanácsadó? Hogyan segít a vegán táplálkozás a krónikus betegségek megelőzésében? Legújabb, vegán táplálkozási tanácsadó képzésünket olyan hallgatók számára készítettük, akik szeretnének önmaguk és jövendőbeli ügyfeleik számára is egészségtudatos életmódot kialakítani.

Táplálkozási tanácsadó képzés – Vegán életmód, tudatosan

2022-ben minden felületen szembejön velünk a fitness, az egészséges táplálkozás, a kiegyensúlyozott életmód, különböző táplálkozási irányzatok. Számtalan kérdés merülhet fel benned: Hány kalóriát érdemes bevinnem egy nap? És ha sportolok, akkor is elég ez? Laktózérzékeny vagyok, mit fogyaszthatok? Hány liter vizet igyak meg egy nap? Kérdések, amelyek nagyon szeretnénk a helyes válaszokat tudni.
Talán pont az információk sokasága az, amiért úgy érezzük össze vagyunk zavarodva, ezért megy olyan nehezen az életmódváltás a legtöbbeknek. Ez a dietetikus által elkészített képzés segít neked egy olyan tudatos vegán életmód kialakításában, ami teljes mértékben szakmai alapokon nyugszik.

Ki az az életmód és táplálkozási tanácsadó és mi az a táplálkozástudomány?

Először is fontos tisztáznunk, hogy mi is pontosan a táplálkozástudomány és mivel foglalkozik egy életmód és táplálkozási tanácsadó?

Mi is pontosan a táplálkozási tudomány?

Az alkalmazott táplálkozástudomány szabályozott táplálkozással foglalkozik. A táplálkozástudomány orvosi, egészségügyi, élelmiszermérnöki, természettudományos és dietetikai ismeretekből tevődik össze. A táplálkozási tudomány területéhez tartozik a klinikai dietetika, étkezési zavarok, az orvosi biokémia, illetve a sporttáplálkozás alapjai is. A táplálkozástudományi specialista a dietetikusnál még magasabb szintű tudással rendelkezik. A képzés világszerte ismert és az egyik leginnovatívabban fejlődő képzési ág.

Mivel foglalkozik a táplálkozási tanácsadó?

Először is fontos leszögezni, hogy hivatalosan csak képzett dietetikai szakember jogosult táplálkozási diagnózis felállítására. A dietetikus felsőfokú végzettséggel rendelkezik dietetika és táplálkozási tudomány területén, és a klasszikus dietetikai ismeretek mellett olyan átfogó, modernebb táplálkozástudományi módszerek birtokába kerül, amelyek még jobban segítik a munkáját. Képesek táplálkozási tanácsot adni, meghatározni egyes étrendek összetevőit, speciális étrendeket írni, illetve azt is, hogy szükséges-e bármilyen orvosi segítséget igénybe venniük.

A táplálkozási szakértő szerepe kiemelten fontos a 21. század rohanó világában, hiszen egyre többen vannak azok, akik szeretnének életmódot váltani, de fogalmuk sincs hogyan fogjanak hozzá. Útmutatást ad és személyre szabottan segít a helyes étkezési szokások kialakításában. Fontos, hogy tanácsadóként szinte csak és kizárólag egészséges emberekkel foglalkozhatsz.

Milyen egy jó táplálkozási szakértő?

Először is magabiztos szakmai alapokkal és széleskörű ismeretekkel rendelkezik. Képes személyre szabott tanácsokat adni, tisztában van a leggyakoribb étkezési zavarokkal, illetve azok kezelésével. Étkezési naplót elemez illetve ismeri a tápanyagok hatását a testre. Tisztában van az egészséges életmód irányelveivel, különböző alapfogalmakkal, az anyagcserével, a kalóriaszükséglettel, az ismeretei tehát széleskörűek.

Kiből és hogyan lehet táplálkozási szakértő?

Tulajdonképpen bárkiből lehet tanácsadó, akit érdekel az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás világa. Ha te magad is sokat foglalkozol az egészségeddel, és tudatos vagy az élet minden területén, akkor hiteles leszel tanácsadóként. Amennyiben az életed szerves része a rendszeres sport, esetleg edző vagy, akkor kifejezetten hasznos lehet, ha jelentkezel a képzésre, hiszen az egészség szerves része a táplálkozás, ez a tananyag pedig megfelelő tudást biztosít számodra ezen a területen.

Mi a különbség a dietetikus és a táplálkozástudományi szakember között?

Ahogy már fentebb is említettük van különbség a dietetikus és a táplálkozástudományi szakember között. Magyarországon négy éves képzés keretein belül lehet elsajátítani a dietetikai alapjait, valamelyik egészségtudományi egyetemen. Az első két évben a szakmai alapokat sajátítják el, mint az élelmiszer áruismeretet, gyógyszertant vagy éppen klinikai ismeretek. Emellett különböző étrendekkel kapcsolatos ismeretek következnek, illetve betegségek és ahhoz kapcsolodó diéták. A képzés második felében betekintést nyernek a mélyebb klinikai ismeretekbe is.

Diéta helyett életmódváltás

Az első és legfontosabb, amit étkezési tanácsadóként tudnod kell, hogyan kerüld el a különböző “divat diétákat”, mivel azok sok esetben nem kifejezetten tudományos alapokon nyugszanak: ilyenek például a különböző léböjtkúrák, amelyeket orvosi felügyelet nélkül végeznek. A diéták helyett, ( mivel azok alapvetően betegségek gyógyítására szolgálnak ) fontosabb, hogy megtanuljunk életmódot váltani. Az életmódváltásban a folyamatosság a kulcs, ezzel tudjuk finomhangolni a szervezetünket és szimplán evés helyett, a tudatos étkezést választani. A fogyókúra, csak időszakos megoldás ezzel szemben az életmódváltás, ami – jó esetben – az egész életünkre szól. Tanácsadóként érdemes arra is oda figyelned, hogy az ügyfeleid számára az életmódváltás ne kínszenvedés legyen, hanem – ugyan egy kihívást jelentő – de mindenképpen élvezhető folyamat.

Miért pont a vegán életmód?

Miben más a vegán életmód, mint a hagyományos vagy éppen a vegetáriánus táplálkozás? A teljes értékű növényi étrendnek nem csak a testünkre és a lelkünkre, hanem a környezetünkre is jótékony hatással van. Az elhízottak aránya Európában a felnőtt lakosság körében Magyarországon a legmagasabb, de globális szinten is a negyedik helyen szerepelünk ezen a listán. A számuk pedig nem hazudnak, sajnos igen komoly gondot jelent számunkra az elhízás. A súlyvesztés mellett, elkerülhetjük a krónikus megbetegedéseket, a szív és érrendszeri betegségek kialakulását, illetve megelőzhetjük a kognitív hanyatlást és cukorbetegséget is.

Teljes értékű növényi étrend

Ha vegán életmódról beszélünk, akkor ez alatt leginkább a teljes értékű növényi étrendet értjük. Az egyszerű vegán táplálkozásban gyakran megtalálhatóak feldolgozott vagy ultra feldolgozott termékek, amelynek a fogyasztását igyekezzünk elkerülni. Ebben a tanfolyamban szinte csak és kizárólag teljes értékű növényi étrenddel foglalkozunk, amely fő fókuszába az olajos magvak, gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek, magok, vagy gabonafélék fogyasztását helyez, melyek a legtöbb étel alapanyagát kell, hogy biztosítsák.

Nem csupán táplálkozás, teljes életmódváltás

Azok, akik a teljes értékű növényi étrendet választják, nem csupán a táplálkozásban váltanak életmódot, hanem az életük szinte minden területén. Azok, akik vegánnak titulálják magukat, általában kerülik az állatokból készült és azokon tesztelt termékek vásárlását is. Ez magában foglalja a ruházatot, a kozmetikai cikkeket, cipőket, kiegészítőket, háztartási termékeket. A növényi étkezés nem csak a testünknek, hanem a környezetünknek is előnyös hozzájárul ahhoz, hogy bolygónk a lehető legtovább otthonunk maradhasson.

Miben tudsz segíteni táplálkozási tanácsadóként?

Fontos szereped lesz az ügyfeleid életében, hiszen a tanácsaiddal segíted őket eligazodni a táplálkozás zivataros tengerén. A munkád során rengeteg különféle emberrel találkozol majd: van akinek a táplálkozás, másoknak inkább a rendszeres mozgás okoz majd kihívásokat, de fontos, hogy mindenkivel ugyanúgy tudj majd foglalkozni. Találkozol olyanokkal, akik komolyabb súlytól vágynak megszabadulni, másokat pedig “csupán” 5 – 6 kiló választ el a számukra tökéletes formától.

Ezért is nélkülözhetetlen, hogy mindenkivel ugyanúgy megtaláld a közös hangot, és folyamatosan kommunikálj, legyen az online vagy személyes formában. A fizikai folyamatok mellett készülj fel, hogy klienseid lelki változásokon is átmennek majd, ezért néhanapján ebben is támogatnod kell majd őket. Az ügyfelek gyakran egyedül vágnak bele az életmódváltásba, és ez a család támogatás nélkül valóban kemény munka.

Miről szól a Vegán táplálkozási tanácsadó képzés?

Ez a képzés egészen az alapoktól segít téged abban, hogy elsajátítsd a növényi étrend alapjait, illetve végigvezet majd a tanácsadás folyamatán. Oktatónk több éve dolgozik táplálkozási tanácsadóként így a tudás, amit megoszt ezen a gyakorlati alapon nyugszik. A tanfolyamot további több videós anyaggokkal bővítettük, hogy minél hamarabb és könnyebben elsajátítsd a tananyagot. Megismerkedsz különböző táplálkozástudományi alapfogalmakkal, illetve megmutatjuk hogyan és mi alapján állíts adott menüket. A táplálkozás mellett nagy szerepet kap az egészséges életmód többi területe is, legyen az mozgás, pihenés, vagy éppen különböző vitaminok és ásványi anyagok szerepe az életünkben.A tanfolyam végén kvíz kérdésekkel tesztelheted a tudásodat és sikeres vizsgát követően háromnyelvű certifikáttal igazolhatod megszerzett tudásodat. A tanfolyam online oktatási rendszerben történik, így nincs jelentkezési határidő, akkor és ott tanulsz, ahol csak szeretnél.

Kinek ajánljuk a képzést?

  • Azoknak, akik egészségtudatosabb életre vágynak és változtatni akarnak jelenlegi életmódjukon.
  • Azoknak, akiket érdekel a növényi étrend és a jövőben ezzel akarnak foglalkozni.
  • Ideális választás azoknak, akiket érdekel a dietetika de még nem döntötték el, hogy belevágjanak-e jelenleg egy hosszabb tantermi képzésbe.
  • Személyi edzők számára, illetve dietetikusoknak is, akik szeretnék bővíteni a tudásukat.

 

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok: Adatvezérelt marketing képzés
Adatvizualizációs képzés
Adobe XD tanfolyam
Affiliate marketing tanfolyam
Alakformáló edzésterv nőknek - 6 hetes kihívás
Amazon FBA kurzus
B2B marketing tanfolyam
Barista tanfolyam
Brandépítés tanfolyam
Divattervező képzés
Esküvőszervező tanfolyam
Facebook tanfolyam
Frontend fejlesztő képzés
Google Ads tanfolyam
Google Analytics tanfolyam
Google Workspace tanfolyam
Growth Hacking Tanfolyam
Haladó Python tanfolyam
Hirdetéskezelő specialista tanfolyam
Hírlevél készítés tanfolyam
Hogyan legyek szabadúszó?
Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam - A sikeres vállalkozás felépítése
Home Staging tanfolyam
HR menedzser képzés
InDesign tanfolyam
Influencer marketing tanfolyam
Java programozó tanfolyam haladóknak
Jóga életmód tanfolyam
Karrier és business coach képzés
Környezettudatos nevelés - klímatudatos életmód coach tanfolyam
Lead generálás és értékesítés tanfolyam
Life coach képzés
Marketing automatizálás a gyakorlatban - SalesAutopilot specialista tanfolyam
Marketing menedzser képzés
Marketing szövegírás tanfolyam
Mentálhigiénés életmód tanácsadó tanfolyam
Nemzetközi piacra lépés marketing tanfolyam
Online KRESZ tanfolyam
Online marketing szakértő képzés
Online német tanfolyam kezdőknek
Párkapcsolati coach képzés
Pénzügy számvitel képzés
Pénzügyi elemző tanfolyam - mutatószámok és elemzési módszerek
Power BI tanfolyam haladóknak
Projektmenedzser képzés
Pszichológiai konzulens képzés
Rendezvényszervező tanfolyam
SAAS marketing képzés
SIX Sigma Green Belt képzés
Social Media marketing tanfolyam
Spanyol tanfolyam kezdőknek
Tárgyalástechnika és értékesítés tanfolyam
Termékfotózás tanfolyam
Üzleti Analitika tanfolyam
Vegán cukrász tanfolyam
Villámolvasás tanfolyam
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.