fbpx

Ügyfélszerzés módszerek virtuális asszisztensek számára

ugyfelszerzes-modszerek
bruttó 24990 Ft Egyszeri összeg
  • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
  • A tanfolyam azonnal indul
  • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
  • Személyes jelenlétet nem igényel

Az ügyfélszerzés minden szakmában okoz kihívásokat, nem pusztán a virtuális asszisztensek számára. Ebben a tanfolyamban kezdő és haladó virtuális asszisztensek számára szeretnénk segítséget nyújtani, hogy könnyen megtalálják az ideális és megfelelő ügyfeleket. De ki is az ideális ügyfél? Ennek az ügyfélszerzés tanfolyamnak a segítségével ezt is hamarosan kiderítheted!

 

Teremtsd meg az alapokat!

Ha úgy döntöttél, hogy a jövő évet már a saját lábadon állva egy vállalkozás vezetőjeként szeretnéd kezdeni, akkor rengeteg dolog vár rád. El kell készíteni az üzleti tervet, meghatározni, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnél értékesíteni, és milyen árakat szabsz majd. Egy virtuális asszisztens számos képességgel rendelkezik, van aki a pénzügyi vonalon szeret mozogni, mások inkább a kreatívabb munkákban erősebbek. Sokan inkább a közösségi média és marketing világában mozgolódnak. Mielőtt azonban potenciális ügyfeleket szereznél, fontos megteremteni a megfelelő alapokat. A sikeres vállalkozása legfontosabb alapja te magad vagy és a hozzáállásod.

Ha folyamatosan azt erősíted meg magadban, hogy nem tudod hogyan szerezz ügyfelet, nincs elég tapasztalatod, az nem legjobb stratégia. Sokkal jobb, ha mélyen magadba nézel és készítesz egy listát, arról, hogy milyen gátló gondolataid vannak. Nagyon hatékony módszer, főleg ha mellé írod egy – egy pozitív szakmai tulajdonságod. Ezzel hosszú távon megkönnyíted saját magad dolgát, hiszen a megfelelő fellépés és önbizalom jó benyomást kelt, hiszen ez alapján ítélnek meg téged. Itt eljuthatsz a következő mérföldkőhöz, amikor meghatározod ki a tökéletes ügyfél, számodra.

 

ugyfelszerzes-modszerek-virtualis-asszisztens

 

A tökéletes ügyfél nem tündérmese

A legtöbben úgy gondolják, hogy a tökéletes ügyfél pontosan olyan, mint a királyfi a fehér lovon: csak a tündérmesékben létezik. Talán első látásra így is van, de sokat tud segíteni, ha meghatározod, hogy számodra kicsoda a tökéletes ügyfél. Ez azért is fontos, mert tudnod kell, hogy kinek szeretnél majd a későbbiekben kommunikálni. Mindenkinek nem kell kommunikálnod, az egyszerű időpocsékolás lenne. A megoldás itt is ugyanaz, mint az előző esetben. Talán kicsit nehéz és macerásnak tűnik, de írd össze, hogy számodra például kicsoda a tökéletes ügyfél. Milyen külső és belső tulajdonságokkal rendelkezik, akár azt is leírhatod hogyan néz ki, hogyan érzed majd magad egy személyes találkozó alatt. Érdemes azzal kezdeni, akikkel eddig dolgoztál már, akár munkavállalóként. Milyen módszereket alkalmaztak, milyen hasznos tulajdonságokkal rendelkeztek, melyik szektorban dolgoztak. Emellett azt is leírhatod, mik voltak azoka tulajdonságok, amelyekkel esetleg nem tudtál azonosulni. Ezáltal kialakul benned egy profil, ami tökéletes kiindulópont lehet.

 

Hol találod meg?

Mielőtt vadul beleveted magad a keresésbe, állj meg egy pillanatra. Érdemes kialakítani egy rendszert, hiszen ez alapján tudjuk majd nyomon követni, hogy kivel, mikor és hol tudod felvenni a kontaktot. Erre a célra vezess egy online Excel táblát, vagy ugyanolyan hatékony lehet, egy egyszerű jegyzet füzet. Találd ki neked melyik módszer válik be igazán! Ha ez pont teljesült, indulhat az ügyfélszerzés! Nézzük, hol próbálkozhatsz, ha célod a sikeres ügyfélszerzés. Egyre többen választják a manapság oly népszerű közösségi oldalakat, mint a Facebook vagy a LinkedIn. Sokan hoznak létre céges oldalakat a vállalkozásuk számára, tehát a keresés akkor is hatékony lehet, ha külön oldalakra fókuszálsz. De az is lehet, hogy a leendő ügyfeled egy vállalkozói csoportban találod meg. Facebook csoportokban könnyen rátalálhatsz az első ügyfeledre, hiszen több ezer fős vállalkozói csoportokat hoztak létre, ahol egymásnak segítenek. Lépj be, nézelődj, kommentelj, és tájékozódj! Ez nem csak szuper ügyfélszerzési stratégia, de jól jöhet akkor is ha neked van kérdésed! Adj egy – két ingyenes tanácsot, ha arra van szükség, ezzel akár jó pontokat is szerezhetsz, leendő ügyfelednél, ki tudja?

A LinkedIn manapság egyre népszerűbb itt, Magyarországon is. LinkedIn egy kifejezetten szakmai célokra létrehozott oldal, ahol az ügyfélszerzés talán még egyszerűbb, mint Facebook-on. A Linkdinen manapság több ezer felsővezető és vállalkozó van jelen, így tényleg jó ajtókon kopogtathatsz, ha ott keresgélsz.A használható ügyfélszerzési stratégia mindkét esetben elengedhetetlen. Természetesen az első lépés, hogy regisztrálj és létrehozz egy ingyenes profilt. Mindkét verzió segítségével ( Facebook és LinkedIn) megtalálhatod a tökéletes ügyfelet.

 

ugyfelszerzes-modszerek-virtualis-asszisztensek-szamara

 

Ügyfélszerzés közel s távol

Nem kell feltétlen ismeretlen emberekben gondolkodnod, ha ügyfélszerzési ambícióid vannak. Gondold végig a személyes ismerőseidet, kinek milyen üzleti kapcsolatai vannak. Egyelőre csak mérd fel, hogy milyen kereslet lenne a szolgáltatásodra, fontos hangsúlyozni, hogy semmit nem szeretnél eladni semmit. Ez a folyamat első lépcsőfoka, most alakul ki a rendszer, ami a legfontosabb. Most alakítod ki azt a profilt, ami az értékesítési munkádban a legjobban segíteni fog. Gondold végig az ismerőseidet, lehet, hogy van köztük egy olyan vállalkozó/vállalkozás akinek elkélne némi segítség legyen az értékesítés, saját honlap vagy egy profi virtuális asszisztens. Érdemes végiggondolni, kik azok akikkel együtt dolgoztál, volt munkatársak, cég, vagy éppen munkaadóid. Egy gyors e-mail, amiben meghívod őket kávézni, ingyen van, nekik semmibe nem kerül. A kutató munkád során, próbálj meg minél több vonalon mozogni, hogy lásd honnan érkeznek majd megkeresések.

 

Ajánlom magamat!

Tudom, hogy a self – marketing sokak számára okoz komoly nehézséget, főleg kezdőként de egy vállalkozás elengedhetetlen része. Mivel a munkád főként online platformon történik majd, ezért nem árt, ha fel tudsz majd mutatni egy – két referenciát, ez biztosan kelleni fog a jövőben. Keresd meg előző munkatársaidat, és kérd meg őket, őket, hogy írjanak rólad egy pár soros ajánlást. Ha nincsenek ilyen jellegű kapcsolataid, akkor írj egy pár mondatos, összeszedett e-mailt, amiben elmondod mire van szükséged, és felajánlod, hogy cserébe biztos tudsz néhány alkalommal, apró dolgokban segíteni.

 

Légy jelen!

A networking fontosságát nem győzzük hangsúlyozni. További, új kapcsolatok építhetsz ki, ha jelen vagy online vagy offline networking ( azaz kapcsolatépítő )eseményeken. A személyes és online jelenlét nagyban támogatja egymást. A kapcsolati marketing külföldön nagy népszerűségnek örvend, mivel értékesítési szempontból nagyon fontos. A kapcsolati marketing a vállalkozás egyik alapköve, hiszen ez hoz majd számodra új ügyfeleket. A metódus lényege, hogy ne csak akkor végezd az értékesítési munkát, ha kevés az ügyfeled, vagy éppen nincs is ügyfeled, hanem egyfolytában. Tudjuk, hogy a többség akkor fog hozzá, ha éppen munka nélkül maradt, de a metódus lényege, hogy folyamatosan kapcsolatban maradj. Ha tudsz, járj el kapcsolatépítő rendezvényekre, reggelikre. Ingyenes megoldás, ha coworking irodában vagy kávézókban dolgozol, az is tökéletes alkalom egy – egy beszélgetésre.

 

ugyfelszerzes-modszerek

 

Mi a te szuperképességed?

Már a kezdet – kezdetén gondold végig, hogy mi a te szupererőd, vagy különleges képességed. Rakd össze fejben, hogy mi felé húz a szíved, azaz azokat munkákat amiket a legjobban szerettél eddig. Készítsd el a saját WordPress oldalad, ( érdemes Google keresőbaráttá tenni ) hogy a számodra érdekes cég, meg is találjon. Szereted a Ha a honlapod, összeszedett és igényes az jó színben tüntet majd fel azok előtt, akik éppen téged keresnek. Ha összeszedted, és igényesen “tálaltad” nincs más dolgod, mint a self – marketing. Egy Facebook vagy Google hirdetés, a te célcsoportod számára, akár kis költségkeretű is, hatásos lehet.

 

Miről szól az Ügyfélszerzés tanfolyam?

Ez a tanfolyam virtuális asszisztensek számára készült és olyan ügyfélszerzési stratégiákat mutat be, melyekkel sikeresen megtalálhatnak minket vagy mi az ideális ügyfelünket. Konkrét, gyakorlatias tanácsokkal lát, ami üzleti szempontból hasznos lehet számodra. Túl azon, hogy egy profi szakmai anyagot kapsz a kezedbe, garantáltan megszerezheted az első lehetséges ügyfeledet!

 

Kiknek ajánljuk az Ügyfélszerzés tanfolyamot?

  • Azoknak, akik virtuális asszisztensként dolgoznak, és szeretnének úgy ügyfeleket szerezni.
  • Azoknak, akik még nem indítottak vállalkozást, de jövőbeni terveik között szerepel.
  • Már haladó virtuális asszisztensek számára, ha szeretnének még több gyakorlatias ügyfélszerzési tanácsot.

 

Mi szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

  • Stabil internetkapcsolat
  • Toll, papír vagy ceruza
  • Egy nagy bögre kávé vagy tea! 🙂

 

Hasonló tanfolyam

Virtuális Asszisztens Képzés

Hallgatói visszajelzések

Szuper, hatékony technikák :)

5,0 rating
2021.04.16.

A karantén alatt kezdtem el VA területen tevékenykedni, de valamiért volt bennem egy pici félsz az ügyfélkeresés kapcsán. A tanfolyamos technikák szinte teljesen elűzték a kételyeket és most már sokkal könnyebben sikerül kezelnem az ügyfeleim és újak is akadnak már! Nagyon köszönöm! 🙂

Valéria

Szinte az első ügyfelen kifizetődött

5,0 rating
2021.04.16.

A kurzuson tanult technikáknak köszönhetően sikerült olyan ügyfelekkel felvennem a kapcsolatot, akiket előtte le se mertem volna szólítani :O biztos, hogy nézelődök még itt ilyen kifizetődő tanfolyamok után!

T.Gerda

Fekecs Krisztina

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

A The Bright Academy egy dinamikusan fejlődő, innovatív, online tanfolyamokat kínáló platform, mely 2019 év végén nyitotta meg virtuális kapuit a tanulni vágyók előtt. Nagy öröm számunkra, hogy közel 2 év alatt sikerült az egyik leggyorsabban fejlődő online edukációs márkává válnunk Magyarországon.Mit kapsz nálunk egy online tanfolyam megvásárlásával?
 
– Modern oktatási felületetet, ahol a saját tempódban haladhatsz és modulonként tesztelheted a tudásod.
– Folyamatosan bővülő és frissülő, naprakész tananyagokat, szakterületükön elismert oktatóktól.
– Zártkörű, szakmai csoportot, ahol segítünk és tájékoztatunk téged.
– Kedvezményes szakmai konzultációt oktatóinkkal.
– Tudásbővítő és fejlesztő workshopokon való ingyenes részvételi lehetőséget.
– Certifikátot magyar, angol és német nyelven a tanfolyam elvégzését követően.
– A legkedvesebb, professzionális, segítőkész ügyfélszolgálatot, akitől bátran kérdezhetsz.
– Hozzájárulsz Földünk újraerdősítéséhez, hiszen minden tanfolyam megvásárlását követően egy fát ültetünk.
 
Csatlakozz te is a The Bright Academy tanulói közösségéhez, és szerezz valóban használható tudást!

Kezdd el most!

Hírlevél Feliratkozás