fbpx

Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyam

Hatékony relaxációs technikák a mindennapi stressz csökkentésére
relaxacios-technikak
bruttó 11 990 Ft Egyszeri összeg
  • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
  • A tanfolyam azonnal indul
  • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
  • Személyes jelenlétet nem igényel

Stresszesek a mindennapjaid? Szeretnél pihentebb lenni? Egy olyan terápiás módszert keresel, ami megoldást jelenthet a feszültség levezetésére? Egy hosszú meditáció közben gyakran elkalandoznak a gondolataid? Ez a tanfolyam és a benne található gyakorlatok segítenek, hogy különböző relaxációs technikák alkalmazásával lecsendesíthesd az elmédet. Mindennapi életünk során nagyon sok olyan dologgal találkozunk, amit nem tudunk befolyásolni: elmarad egy fontos tárgyalás, egy zaklatott hangvételű email érkezik a főnökünktől vagy elkésünk a szülői értekezletről. Nem kell sok hozzá, hogy az életünket úgy éljük meg, mintha aknamezőn sétálnánk. Ez a tanfolyam segít abban, hogy megtaláljuk a megoldást és ledöntsük a fejünkben a belső falakat.

Autogén tréning és más fajta technikák

Egyre többet olvasunk és hallunk arról, hogy a stressz szinte láthatatlanul az életünk részévé válik. Az elménk szinte éjjel – nappal pörög, sokan még este sem képesek ellazulni és egy más tudatállapotba kerülni. A szorongás majdhogynem észrevétlenül, de utat tör magának: vizsgák, állások megszűnése, munkahelyi szereplés vagy tömegiszony. A félelem, – így vagy úgy – de mindannyiunkat megtalál. Pánikbetegek, szociális fóbiával küzdők, notórius szorongók számára a rendszeres relaxáció igazi kincs lehet. Mivel napközben többféle inger ér minket, ezek az információk folyamatosan a kedvük szerint húzzák el a figyelmünket jobbra és balra. Fontos, hogy megtanuljuk kezelni a stresszt, elfogadjuk érzéseinket és a meditáció segítségével megpróbáljuk kizárni a külső zajokat.

 

relaxacios-technikak

 

Az egyik legismertebb relaxációs módszer Johannes Schultz nevéhez kötődik, ő dolgozta ki “Autogén tréning” néven, 1932-ben. Schultz azt tapasztalta, hogy azok az egyének, akiket hipnózisban kezelt sokszor tapasztalnak egy relaxált állapotot. Ebben az állapotban olyan élmények hatása alá kerültek, ahol kellemes meleget éreztek és ellazult állapotban voltak. Ez állapot ideálisnak tűnt ahhoz, hogy a kliens képes legyen a rendszeres feszültséget kezelni. A forradalmi megoldás azért volt igazán hatásos, mert addig szokatlan módon az elsajátítása után nem volt szükség hipnotizőrre. Bárhol és bármikor képesek lehetünk az ellazulásra a megfelelő technika birtokában. Már maga a név is beszédes, hiszen görög eredetű és jelentése ennyi: valami, ami belőlünk származik, amit mi idézünk elő. Relaxáció közben tehát önmagunkat hipnotizáljuk és abban az állapotban vagyunk, ahol az elménkre a legnagyobb hatást tudjuk kifejteni.

 

A tanfolyam módszereiről

Ez a tanfolyam az autogén tréninghez hasonló módszerrel és technikákkal segíteni fog, hogy megküzdhess a mindennapok stresszes kihívásaival. A relaxációs gyakorlatok tanulásához és gyakorlásához szükségünk van passzív állapotra és testi nyugalomra. A tanfolyam során hallgatni fogsz egy szöveget, ami a passzív koncentráció elérésében a testi lelki ellazulásban lesz a segítségedre. A tréning szövege akár ennyi is lehet: Tökéletes nyugodt vagyok. A relaxáció során például egyenként lazítod el a különböző testrészeket, majd az egész testet. A relaxáció következő pontja a lelki ráhangolódás, melynek elme áll a középpontjában. Az tanfolyam alatt a kliens igyekszik megtalálni a két állapot (passzív koncentráció és elkalandozás) közötti arany középutat. A tréning szöveg szintén minket hivatott segíteni, hogy a relaxációs állapot során hagyjuk, hogy érzések csak megtörténjenek. Ezen technika hatására a stressz lecsökken, lelassul a légzés a kliens olyan lelki állapotba kerül ahol nyugodtabbá és ellazultabbá válik. Ebben az állapotban vagyunk a legnyugodtabbak a nap során.

 

Szorongás STOP, azaz kapcsolj ki!

Mindegy, hogy a relaxáció milyen formáját választja az ember a lényeg az, hogy igyekezzünk a napunkból időt szorítani arra, hogy az elménknek megálljt parancsoljunk.  Ma már széles a paletta amiből választhatunk, sokat javíthat a szorongás állapotán heti egy jóga óra, vagy akár a napi progresszív izomrelaxáció. A progresszív izomrelaxáció módszer és gyakorlat segítségével módszeresen ellazulnak a test izmai, így egy feszült, aktív, szorongó állapotból nyugalmi állapotba kerülünk. Ehhez az egyszerű relaxációs módszerhez semmilyen eszköz nem szükséges, csupán 15 – 20 perc szabadidő a nap elején vagy végén. Hatására megnyugszik a légzés és csökkenthetőek a szorongásos tünetek és nő a testi – lelki folyamatok önkontrollja. Jó hatással lehet mentális állapotunkra a rendszeres jóga óra amit gyakran meditáció követ a gyakorlás végén. A mozgás örömhormonokat szabadít fel, ami csökkenti a napi stresszt.

 

relaxacios-technikak

 

Kiegyensúlyozott mindennapok

A tanfolyamban bemutatott relaxációs technikák pszichológus segítsége nélkül is elsajátíthatóak. A tanuló olyan egyéni tempóban haladhat ami a számára legmegfelelőbb. Ezt a tanfolyamot szakember állította össze és napi használata a javadra válik. A technikák elsajátítása folyamatos belső munkát igényel, ám az idő itt is nekünk dolgozik. Ha van esetleg olyan egyéni célunk, amivel foglalkozni érdemes akár napi szinten is: dohányzásról való leszokás, fogyás, önmagunk megerősítése. A tanuló egy olyan plusz löketet kap a gyakorlás során ami segíti céljai elérésében. Hatására javul az életminőségünk, erősíteni tudjuk testünk öngyógyító folyamatait. A várt eredményt azonban nem adják ingyen: legalább két vagy három hónap gyakorlás elengedhetetlen.

 

relaxacios-technikak

 

Kinek ajánljuk a tanfolyamunkat?

  • Ezt a tanfolyamot elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek nincs lehetőségük Budapest környékén szakember felkeresésére.
  • Ezt tréninget azok számára javasoljuk, akinek nehézséget jelent lecsendesíteni az elméjüket, vagy többet szoronganak.

Az itt tanult relaxációs technika bármikor használható. Reggeli előtt, felkelés után például tökéletes napindító, de este lefekvés előtt is tökéletes. Ha csak 5 perced van ébredés után, relaxácio tökéletes napindító is lehet. Próbáld ki, ismerd meg a módszert amit már milliók sikerrel alkalmaznak!

Ha kérdésed van keress minket e-mail vagy Facebook üzenet formájában!

A relaxációs technikák tanfolyam moduljai

1. Modul: Miért van szükség meditációs tréningre?

a. Bevezetés

b. Megelőzzük és kezeljük vele a stresszt

c. Stresszkezelés több lépésben

d. Stresszorok és pozitív stressz

e. Yerkes-Dodson törvény

f. Teszt

2. Modul: A meditációs tréning jótékony hatásai

a. A meditációs tréninggel elérjük a belső béke állapotát

b. Hogyan hat a meditációs tréning a pszichére és a testre?

c. Segítséget nyújt a türelem és pihenés eléréséhez

d. A meditációs tréning hatása a belső erőnkre és az intuíciónkra

e. Hatására többet vagyunk a jelenben

f. Teszt

3.Modul: Relaxációs technikák elsajátítása

a. A meditációs tréning sikeres elsajátításának négy feltétele van

b. Különböző meditációs típusok

c. Autogén tréningről

d. Így néz ki egy autogén trénin

e. Teszt

4. Modul: A meditációs tréning hatása az érzelmeinkre

a. Segít felismernünk a saját érzéseinket

b. Segít nyugodtnak maradnod és kezelned a saját érzéseidet

c. Segít rendet rakni az érzéseid világában

d. Segít abban, hogy a megfelelő időben és megfelelő helyen fejezd ki az érzéseidet

e. Teszt

5.Modul: További relaxációs technikák

a. Reggeli meditációs rutin

b. Menj a természetbe

c. Kerüld a káros szokásokat!

d. Rendszeresen tudatosítsd a testeden lévő energiakapukat

e. Teszt

 

Hasonló tanfolyam

Mindfulness – Tudatos Jelenlét Online Tanfolyam – II. rész

Hallgatói visszajelzések

Békésebb, nyugodtabb környezet

Rated 5 out of 5
2021.04.16.

Naponta végzem a relaxációs gyakorlatokat és párom szerint is sokkal türelmesebb lettem vele szemben (is). Szóval én teljesen elégedett vagyok az online tanfolyammal.

Dobákné Éva

Segítség a szorongásban

Rated 5 out of 5
2021.04.16.

Sokat szorongok mostanában a folyamatos negatív hírektől és a bezártság érzéstől. Őszintén szólva nem hittem volna, hogy így neten keresztül sikerül rá találnom megoldást, de úgy érzem néhány módszer már rövid távon is segített. pl. nem is hallotam még az autogén tréningről előtte.

Magyarvári Kitti

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

A The Bright Academy egy dinamikusan fejlődő, innovatív, online tanfolyamokat kínáló platform, mely 2019 év végén nyitotta meg virtuális kapuit a tanulni vágyók előtt. Nagy öröm számunkra, hogy közel 2 év alatt sikerült az egyik leggyorsabban fejlődő online edukációs márkává válnunk Magyarországon.Mit kapsz nálunk egy online tanfolyam megvásárlásával?
 
– Modern oktatási felületetet, ahol a saját tempódban haladhatsz és modulonként tesztelheted a tudásod.
– Folyamatosan bővülő és frissülő, naprakész tananyagokat, szakterületükön elismert oktatóktól.
– Zártkörű, szakmai csoportot, ahol segítünk és tájékoztatunk téged.
– Kedvezményes szakmai konzultációt oktatóinkkal.
– Tudásbővítő és fejlesztő workshopokon való ingyenes részvételi lehetőséget.
– Certifikátot magyar, angol és német nyelven a tanfolyam elvégzését követően.
– A legkedvesebb, professzionális, segítőkész ügyfélszolgálatot, akitől bátran kérdezhetsz.
– Hozzájárulsz Földünk újraerdősítéséhez, hiszen minden tanfolyam megvásárlását követően egy fát ültetünk.
 
Csatlakozz te is a The Bright Academy tanulói közösségéhez, és szerezz valóban használható tudást!

Kezdd el most!