fbpx

Python programozás tanfolyam kezdőknek

python-programozas-tanfolyam
bruttó 56 990 Ft Egyszeri összeg
 • RÖVIDESEN ÁREMELKEDÉS VÁRHATÓ
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
 • A tanfolyam azonnal indul
 • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
 • Személyes jelenlétet nem igényel

Ez az online Python programozás tanfolyam a python programozási nyelvet mutatja be olyan kezdőknek, akik érdeklődnek a programozás iránt. Te is szeretnél programozó lenni? Szeretnél a programozás világával még mélyebben megismerkedni? Akkor ez a python alapozó tanfolyam számodra a legjobb választás! Készen állsz? Akkor tarts velünk!

 

A Python programozás története

Az 1980-as évek végén, Guido Von Rossum holland származású programozó kezdte el fejleszteni a Monty Python-ról elnevezett programozási nyelvet. A Python ma a világ egyik leggyorsabban fejlődő és legnépszerűbb programozási nyelve, amit számos programozó használ világszerte. Tanfolyamok és oktatási platformok és képzések ezrei foglalkoznak vele. Guido Von Rossum, a CWI (Centrum Wiskunde & Informatica), ami magyarul annyit tesz Matematikai és Informatikai kutatóközpont épületében kezdte el fejleszetni méltán népszerű programozási nyelvét. Érdekesség, hogy a Python programozás puszta hobbiként indult számára. A karácsonyi szünetben rengeteg szabadidővel rendelkező Guido szerette volna elfoglalni magát valami izgalmasabb programmal.

A programozási nyelvből amiből később a Python is részben készült az elkészítésében a holland programozó is részt vett. Guido számára többnyire szimpatikus volt az ABC nyelvi rendszer, de talált benne néhány alapvető kivetnivalót, amiket szeretett volna helyrehozni. Ezek után átvette az ABC szintaxisát, kijavította a felmerülő hibákat, és ezáltal kapott tökéletes szkriptnyelvet, ami nem más, mint python nyelv. Mivel hatalmas Monty Python rajongó volt, ezáltal a BBC Tv – műsor után a ” Monty Python Repülő cirkusza” nevezte el. Guido Von Rossum, egészen 2018 július 12.-ig volt a cége élén. Egy rövid ideig ezután még Google számára dolgozott, majd később a Dropbox-hoz szegődött. Már már számos különböző Python tanfolyam van a világon, nem véletlen a népszerűsége.

 

python-programozas-tanfolyam-kezdoknek

 

De mi is pontosan a Python?

A python, ha röviden szeretnék kifejezni, egy általános célú, objektum orientált és magas szintű programozási nyelv. A python végleges formáját 1991-ben nyerte el, azaz közel 30 éve. Amikor kiadták, összehasonlítva más programozási nyelvekkel, sokkal kevesebb kódot használt egy – egy fogalom kifejezésére. Amikor Guido Von Rossum kifejlesztette, a fő hangsúlyt az olvashatóságra és a hordozhatóságra fektette. Szerette volna egy – egy programozó munkáját megkönnyíteni. A programozási nyelvvel, szinte bármilyen operációs rendszeren dolgozhatunk legyen az Microsoft, Windows vagy macOS. A python formai szabályai egyszerűek (ez a szintaxis). A Python használata emellett ingyenes, és egy nagyon lelkes fejlesztői, programozó közsség áll mögötte. Ebből fakadóan, sok esetben a különböző szükséges feladatra már elérhető egy általános kód. Tehát egy kezdő programozó is gyorsan tud saját programot írni.

A Python nyelv univerzálisan felhasználható, olykor csak egészen apró igazításra van szükség ahhoz, hogy felhasználjuk. Ez a Python tanfolyam betekintést enged, legyenek azok nyelvi alapok, adatbázis vagy függvények. Az online Python tanfolyam végére, akár haladó programozó is válhat belőled!

 

Hol használható a Python?

Sokakban merül fel kérdésként, hogy az online python programozás tanfolyam elvégzése után, mit tudnak kezdeni ezzel a programozási nyelvvel? A jó hír, hogy lehetőségek tárháza áll rendelkezésére egy kezdő programozónak. A képzés és az alapok elsajátítása után, rendkívül sok lehetőséged van. A Python az egyik legnépszerűbb programozási nyelv, olyan hatalmas tech cégek is használják, mint a Google, vagy éppen a Spotify. A Python programozási nyelvvel főként a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek kifejezetten a Python használata az elterjedt. Webfejlesztésre is gyakran használják, főleg a Django keretrendszere miatt.

 

Mi az a Django? Hol használják a legtöbbet?

A Django egy Pythonban írt, webes alkalmazások elkészítésére használt nyílt forráskódú framework, azaz keretrendszer. A Django webfejlesztők által használt egyik legnépszerűbb framework, mert használata egyszerű, kódolása pedig gyors. Mindemellett a Django SEO barát is és Django keretrendszerrel rendelkező oldalak, gyorsabbak a társaiknál. A python-t sűrűn használják adat vizualizálásra, ezáltal az oktatás is népszerű platform, népszerű a gép tanulás esetében is. Nagy népszerűségnek örvend az adatelemzők körében is, hiszen könnyedén elsajátítható akár egy rövid python tanfolyam keretében is és később jól alkalmazható. Ajánljuk olyanok számára is, akik a profi webshopok indításában gondolkoznak, a python programozást akkor is tökéletes választás tanulni. A python egy sokoldalú és jól alkalmazható programozási nyelv.

 

python-programozas-tanfolyam-django

 

Miért érdemes megtanulni Python-ban programozni?

Ezt az online képzést azért érdemes elvégezni, mert a Python segítségével, olyan munkákat is megpályázhatsz, amiket már régen szeretnél vagy eddig álmodni sem mertél. Ha végeztél már más online programozói tanfolyamot, (esetleg tanultál más programozói rendszert) akkor nem lesz számodra idegen ez a képzési forma. A Python nyelv már számos cégben használt, akár más programozási nyelvekkel együtt. Használatának két fő területe a mesterséges intelligencia (AI) a gépi tanulás, de akkor jó választás ha szeretnél valamit nagyon gyorsan automatizálni. Mivel kicsi a konkurencia ezért ez a Python tanfolyam jó lehetőség lehet arra, hogy kitűnj a tömegből.

 

Miről szól Python programozás tanfolyam?

Ahogy a The Bright Academy tanfolyamok és képzések többsége, ez is online tanfolyam. A legelején az az alapok elsajátítása és bemutatása kerül a fő fókuszba. Megtanulod, mik azok a reguláris kifejezések, mi a python gui, és több modul is előkészít. A további részek főként gyakorlati szempontból mutatják be programozási nyelvet. A második modul legelső felében, már készen áll arra, hogy megírd a legelső Python programod és hiszen Python kezelése rendkívül egyszerű. A további fejezetek olyan fontos lépcsőket tartalmaznak, mint a halmazok létrehozása, grafikus függvények, modulok importálásának ismertetése, vagy az adatbázis fontossága.

 

Miért jó a Python tanfolyam?

A tanfolyam során az alapvető információk elsajátítása a cél, lehetőség van arra, hogy megállj és újra átnézz egy – számodra fontos modult. Nincs kötött időpont, vagy időtartam ( hónap, nap vagy óra ) ami alatt el kell végezned a tanfolyamot. Mivel a Python tanfolyam teljesen online, ezért bármikor tanulhatsz, az időpontok tőled függnek. Mivel nincsenek fix oktatási időpontok, a tanfolyam teljesen online, ezért azt ajánljuk legyen beosztásod. Szánj időt az elméleti és gyakorlati részre külön, legyen az egy hónap vagy pár hét. A tanfolyam elvégezhető akár egy másik barátod segítségével vagy egyedül is, ha haladó vagy.

A python tanfolyam akkor is jó alternatíva ha már programozási ismeretekkel rendelkező hallgató vagy, de szeretnéd különbőző tanfolyamokkal is bővíteni ismereteidet. Más képzések, vagy oktatási intézmények néhány óra alatt átveszik a tananyag nagyját, itt azonban mindenre meglesz az időd. Ha a képzés vagy a tanfolyam egy része, mondjuk grafikus szelvény több időt igényel, esetleg egy részt nem értesz, semmi gond, állj meg és adj magadnak időt. A képzés díja mindent magában foglal, nincsenek rejtett költségek. A tanfolyam díja egyszeri. A Python tanfolyam azonnal kezdhető nincs előre kiválasztott időpont.

 

python-programozas-tanfolyam-online

 

Kiknek lehet jó választás a Pyhton tanfolyam?

Mivel a Python sokrétű nyelv, ezért szinte bárkinek jó alternatíva lehet, akit érdekel a programozás. Szívesen várjuk már előzetes ismeretekkel rendelkező hallgatókat is, a képzés nyitott bárki számára. Azoknak ajánljuk, akiket érdekel a programozás vagy más tanfolyamok elvégzése után szeretnének ezzel a programozási nyelvvel is behatóbban megismerkedni. Ha ez Python tanfolyam az első, amit elvégzel, akkor se aggódj, hiszen nem szükséges előzetes képzés, a tanfolyamok kezdőknek is ajánlhatóak. A Python tanfolyam kezdők és haladók számára ideális alternatíva. Azoknak is jó választás akik számár az időpont kérdésköre esetén mindig problémába ütköztek.

 

Mire lehet szükséged a Python programozás tanfolyam elkezdéséhez?

A Python tanfolyam bárki számára elvégezhető, nincs szükség másra csak egy jól működő laptopra, tollra papírra és egy jó nagy adag lelkesedésre. A tanfolyam egyszerű, nem kell hozzá más csak egy alap felhasználói tudás, ha műszaki beállítottságú vagy az pedig csak bónusz!

 

Hogyan épül fel Python programozás tanfolyam?

1.MODUL – Bevezetés

 1. Felvezető – Python programozási nyelv kontextusba helyezése, történelmi és technológiai áttekintése.
 2. Python telepítése – Python értelmező telepítésének mente és lehetőségei Windows és Unix alapú (Linux, Mac) környezetben.
 3. Python shell – Python shell használata.
 4. Fejlesztőkörnyezetek – Python kompatibilis fejlesztőkörnyezetek áttekintése. Jupyter Notebook.

2.MODUL – Alapok

 1. Első futattás – Első Python program megírása és futtatása, input és print.
 2. Szintaxis és konvenciók – Az olvasható kód alapelvei, reguláris kifejezések követendő szintaxis és konvenció bemutatása. Láthatósági szintek.
 3. Objektum (Objects) – A Python objektum ismertetése, bemutatása, kezelése.
 4. Változók (Variables) – Változók deklarációja, használata, bemutatása kötetlen változók.

3.MODUL – Adattípusok és kollekciók

 1. Bevezetés – Natív adattípusokról szóló bevezetés.
 2. Boolean értékek – Boolean logika Python nyelvben.
 3. Számok (Numbers) – Natív szám alapú adattípusok, műveletek és konverziók.
 4. Listák (Lists and Tuples) – Listák és rendezett n-esek létrehozása és manipulációja, konverziós lehetőségek ismertetése.
 5. Karakterláncok (Strings) – Karakterláncok, azaz string-ek létrehozása, manipulációja és formázása.
 6. Halmazok (Sets) – Halmazok létrehozása és manipulációja, más kollekciókkal való kapcsolata.
 7. Könyvtárak (Dictionaries) – Könyvtárak létrehozása és manipulációja, kezelése, más kollekciókkal való kapcsolata.
 8. Operátorok – Pythonban elérhető operátorok és különböző adattípusokkal való kapcsolataik bemutatása.

4 .MODUL – Vezérlési struktúrák

 1. If-Else – If-else vezérlési struktúra és változatainak ismertetése.
 2. Ciklusok – For és While ciklusok bemutatása, kollekciók felsorolása
 3. Függvények – Függvények létrehozása és hívása, paraméterezés, láthatósági
 4. Kivételkezelés – Kivételek értelmezése, kiváltása és kezelése.

5 .MODUL – Vezérlési struktúrák

 1. I/O – fájlműveletek – Fájlok olvasásának és írásának alapjai.
 2. Modulok – A Python programok szerkezetének áttekintése, modulok importálásának ismertetése.
 3. Pip csomagkezelő – Publikus modulok elérhetősége, telepítése és használata.
 4. Argumentumok kezelése – Program argumentumok beállítása és olvasása.

6 .MODUL – Objektum-orientált programozás

 1. Osztályok, objektumok – Osztályok és objektumok létrehozása Pythonban.
 2. Osztály és objektum attribútumok, adatbázis és függvények – Osztály és objektum attribútumok élétrehozása, és további használata.
 3. Öröklődés – Öröklődés létrehozása és alkalmazása Python nyelvben.

 

Hasonló tanfolyam

Java programozás tanfolyam kezdőknek

Hallgatói visszajelzések

Jó kurzus, ajánlom mindenkinek

Rated 4 out of 5
2021.10.31.

Egy kérést írtam meg a Bright Academynek: online tanórát szeretnék a tanárral “élőben”. Elméletileg ezeket a Devakadémián már eléhetővé is tették néhány témában.
Egyébkén jól össze volt rakva, szóval nem fontos kérés csak én szerettem volna pluszban.

László

Logikus, egymásra épülő tananyag, nagyszerű oktatói példák

Rated 5 out of 5
2021.04.12.

A Python programozás alapjai tanfolyam nagyszerű bevezetőt ad a kódolás világába. Nekem a Java előtanulmányaim miatt ismerős volt szinte minden, viszont kiváló kezdőknek és nagyon jó alapot ad a továbbtanuláshoz. A videókban számos gyakorlati példa kerül bemutatásra, melyek egyébként a videók alatt szöveges formában is áttekinthetőek. Összességében logikusan, egymásra épülő anyagokból tanulhatunk, az oktató érthetően magyaráz. Érezni, hogy szereti amit csinál és megkedvelteti a kódolást, engem meggyőzött. Hála a tanfolyamnak több Python Masterclass bootcamp-re is beiratkoztam annyira megtetszett a nyelv. Köszönet érte 🙂

Adorján Marcell

Ajánlom!

Rated 5 out of 5
2021.03.08.

Sziasztok! Nagyon ajánlom ezt a tanfolyamot, mert igazán jól összerakta az oktató és kezdő létemre tudok benne haladni. Igényes és érdekes.

K. Marci

Ár-érték arányban tökéletes.

Rated 5 out of 5
2021.03.08.

jó volt, hogy gyakorlatiasak a feladatok és érthetően magyarázott az tanár

Viktor

Nézd meg, hogy mennyit kereshetsz ezzel a szakmával magyarországon!

HAVI BRUTTÓ ÁTLAGBÉR

402.000 - 1.000.000 Ft

Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Felbab Vukasin

Gyerekkorom óta éreztem affinitást az élet műszaki oldala, valamint a számítógépek iránt, így nem volt kérdés, hogy a jövőben mivel szeretnék foglalkozni. Egyetemi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem programtervező informatikus szakon, a megszerzett tudásom pedig senior szoftvermérnökként kamatoztatom. Munkámból és tanulmányaimból kifolyólag volt szerencsém számos különböző technológiával megismerkedni, így foglalkoztam többek között adattudománnyal, web-, és beágyazott fejlesztéssel is. Több témakörben is oktatok és örömet okoz amikor látom, hogy a hallgatóknak sikerült a tananyagot átültetniük gyakorlatba, így törekszem minél több embert segíteni új tudás megszerzésében vagy annak elmélyítésében.

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

A The Bright Academy egy dinamikusan fejlődő, innovatív, online tanfolyamokat kínáló platform, mely 2019 év végén nyitotta meg virtuális kapuit a tanulni vágyók előtt. Nagy öröm számunkra, hogy közel 2 év alatt sikerült az egyik leggyorsabban fejlődő online edukációs márkává válnunk Magyarországon.Mit kapsz nálunk egy online tanfolyam megvásárlásával?
 
– Modern oktatási felületetet, ahol a saját tempódban haladhatsz és modulonként tesztelheted a tudásod.
– Folyamatosan bővülő és frissülő, naprakész tananyagokat, szakterületükön elismert oktatóktól.
– Zártkörű, szakmai csoportot, ahol segítünk és tájékoztatunk téged.
– Kedvezményes szakmai konzultációt oktatóinkkal.
– Tudásbővítő és fejlesztő workshopokon való ingyenes részvételi lehetőséget.
– Certifikátot magyar, angol és német nyelven a tanfolyam elvégzését követően.
– A legkedvesebb, professzionális, segítőkész ügyfélszolgálatot, akitől bátran kérdezhetsz.
– Hozzájárulsz Földünk újraerdősítéséhez, hiszen minden tanfolyam megvásárlását követően egy fát ültetünk.
 
Csatlakozz te is a The Bright Academy tanulói közösségéhez, és szerezz valóban használható tudást!

Kezdd el most!