fbpx

Java tanfolyam online

A programozási nyelvek listája elég hosszú, és ahogy érkeznek az újabb innovációk, egyre csak gyarapodik. Az elmúlt harminc évben a Java már bizonyította, hogy az egyik legjobb programozási nyelv. Ha szeretnéd megtanulni ezt a hiányszakmát, akkor a Java tanfolyam online elérhető a weboldalunkon.

A Java programozási nyelvről

A Java-t James Gosling fejlesztette ki a Sun Microsystems berkeiben 1991-ben. A nyelv legnagyobb előnye, hogy minden platformon futtatható a Java Virtual Machine segítségével. Tehát a kódot elég csak egyszer megírni.

A mai modern időkben a Java az egyik legnépszerűbb programozási nyelv. A TIOBE Index szerint a Java volt 2019 augusztusában az elsőszámú programozási nyelv. Az Oracle szerint több mint 9 millió fejlesztő használja ezt a nyelvet, amit 7 billió eszközön futtatnak világszerte. A nagy kereslet miatt nem meglepő, hogy a Java fejlesztők mondhatják magukénak a szektoron belül is a legnagyobb fizetéseket. Az átlagos kereset éves szinten $47,169 és $106,610 között mozog.

Java tanfolyam

A Java nagyon könnyen megtanulható viszonylag rövid idő alatt, mivel a szintaxisa nagyban hasonlít az angol nyelvhez. Sok helyen lehet olvasni, hogy elsajátítható pusztán ingyenesen elérhető forrásokból is, ugyanakkor egy programozó képzés több éves tapasztalattal a leadott tananyag mögött sokkal biztosabb alapokat tud adni, mint az internetes források.

A nyelv popularitásának egyik oka, hogy objektum orientált. Ilyen nyelveken fejleszteni nem csak hogy könnyebb, de a végtermék moduláris marad, hajlékony és könnyedén fejleszthető. A Java segítségével könnyen megérhetők az OOP (Objektum Orientált Programozás) alapelvei, amit más nyelveknél is hasznosítani lehet.

 

java-tanfolyam

 

A Java tanfolyam mint hosszútávú befektetés

Java nyelven elvégezni egy programozó képzést mindenképpen hosszútávú befektetés. Köztudottan a hardware oldal elérte az a pontot, ahol egyre inkább számít, mennyi helyet foglal el az alkalmazás a készülék tárhelyén. A Java igen apró helyen is elfér. Mivel ez a nyelv szinte minden eszközön futtatható, így nagy valószínűséggel a jövőben bekövetkező változásokkal is képes lesz majd tartani a lépést. Arról nem is beszélve, hogy aki tud Java-ban programozni és jó alapokat sajátít el, sokkal könnyebben tanul meg egy új nyelvet. A Java olyan területeken is elterjedt többek között, mint az IoT (Internet of Things), ami egyértelműen az egyik legnagyobb innováció manapság.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy elterjedtségének köszönhetően a Java tudhatja magáénak a legjobb közösséget az interneten. Jóval több segédanyagot és segítséget lehet találni online, mint bármelyik másik nyelv esetén. Ez nem csak magát a tanulást segíti elő egy programozó képzés mellett, de hosszútávon is biztos hátteret ad.

Hol használják a Java nyelvet?

Ezt a nyelvet, csak néhányat említve, olyan weblapoknál is használják, mint például az Amazon.com, Facebook.com, LinkedIn.com, eBay.com. De nem csak szigorúan webdesign megoldásoknál használják. Az említett IoT mellett a felhő alapú technológiák is Java-t használnak. Ugyanakkor Java-ban íródnak például a bankok tranzakciós rendszerei és a tőzsde jónéhány területén is alkalmazzák. Arról nem is beszélve, hogy a mobilokon futtatott alkalmazások jelentős hányada használ Java-t. Az elterjedtségének egy további előnye, hogy folyamatosan fejlesztik a nyelvet, így mindig naprakész tud maradni.

Azon felül, hogy egy programozó képzésen megszerzett bizonyítvány jobb álláslehetőségeket biztosít, esetleg megkönnyíti az előléptetést, még rengeteg előnnyel jár. Mindenekelőtt egy elismert Java tudás növeli a birtoklója értékét és önbizalmát. A legfontosabb talán azok számára lehet egy ilyen elismervény, akik csak most kezdtek el az IT világában dolgozni, vagy most akarnak belépni ebbe a szektorba.

A legtöbb állami cég és szervezet nagy előnyben részesíti, ha valakinek van elismert Java bizonyítványa. Értelemszerűen nem minden állásajánlatban szerepel, hogy a pozícióhoz bizonyítvány is kell, de azért lássuk be, kevés az olyan munkaadó vagy HR-es, aki papírral nem rendelkező programozókat preferál olyanokkal szemben, akiknek van bizonyítványa.

 

java-tanfolyam

 

Miért érdemes Java programozást tanulni?

Egy kézzelfogható bizonyítvány arról, hogy valaki elvégzett egy programozó tanfolyamot, hatalmas lökést jelent a magabiztosság számára. Anélkül, hogy az embernek lenne tényleges tapasztalata Java programozásban, mégis úgy érezheti, hogy köze van a témához. Ez a legjobban a személyes interjúkon jöhet jól, mert ahogy a régi mondás tartja, a magabiztosság már fél siker. Egy formális képzés keretein belül olyan tudás szerezhető meg, ami az interneten, ha ingyen meg is található, nem biztos, hogy a megfelelő formába van rendezve és a releváns részekre fókuszál. Egy képzés elvégzése vitathatatlan, jól átgondolt tárgyi tudást biztosít, ami nagyon hasznos tud lenni. És ezt a munkaadók is tudják.

Önéletrajzokat lapozgatva egyértelműen jobban mutat egy olyan, amiben szerepel egy több évtizedes múlttal rendelkező programozó képzés bizonyítványa. Mint amilyet cégünk is biztosít azok számára, akik sikeres elvégzik a tanfolyamot. Különösen akkor lehet hasznos egy bizonyítvány, ha nem rendelkezünk IT körökben releváns diplomával. Egy junior pozícióra jelentkező emberek sokaságából a felvételért felelős személy kénytelen kiszűrni pár embert, akivel személyesen is kíván beszélni. Az egyik leggyakoribb szűrő ilyen esetekben, hogy van-e a jelentkezőnek bármilyen papírja, ami kapcsolódik a megpályázott pozícióhoz. Értelemszerűen két kezdő közül jóval nagyobb eséllyel hívják be azt, akinek van valamilyen bizonyítványa arról, hogy ért a Java-hoz.

Amennyiben valaki már elhelyezkedett az IT-n belül, abban az esetben is érdemes elvégezni egy programozó képzést. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a munkahelyen nagyobb megbecsülésben lesz része. A már meglévő készségei száma gyarapszik és sokkal szélesebb körű lesz a rálátása az informatika és a technika világára. Sokan vannak, akik már Java programozók, mert ilyen irányú felsőfokú végzettségük van, csak nem specifikus, ezért úgy döntenek, belevágnak egy Java programozó képzésbe, hogy fejlesszék a tudásukat és papírjuk legyen arról, amit tudnak.

 

A Java tanfolyam előnyei

A Java nyelv elsajátításának egyik legnagyobb előnye, hogy ugyanolyan esély van egy multinacionális cégnél elhelyezkedni, mint belevágni egy sikeres szabadúszó életbe. A nagy vállalatok tárt karokkal várják a megfelelő szakembereket, mert a munka egyre csak több. Ugyanakkor az interneten is rengetegen Java programozással kapcsolatos projekt van kirakva napi szinten. És ott van még a köztes megoldás is: csatlakozni egy startuphoz, ami az egyik legjobb módja a tapasztalat megszerzésének. Mindhárom esetben elmondható, hogy a megfelelő nyelvi jártassággal, ami a legtöbb esetben az angol, lehetséges külföldi székhelyű cégekhez vagy projektekhez csatlakozni, ahol megkereshető az ottani fizetés. Valljuk be, megesik, hogy két országban ugyanazért a munkáért igen eltérő fizetést adnak.

Végül meg kell említeni, hogy egy programozó képzés legnagyobb előnye az idő. A mai rohanó világban az internetről összehalászni a megfelelő adatokat nem kis munka. Az alatt az idő alatt, amit arra fordít valaki, hogy maga szerezze be az információkat, jó eséllyel el is végezhet egy programozó képzést. Többek között ezért is érdemes beiratkozni egy ilyen kurzusra, ami után sokkal nagyobb eséllyel lehet állást keresni. Az idő pénz.

Nincs időd személyesen részt venni egy ilyen tanfolyamon? Nem baj! Nálunk online is elvégezheted!

Hírlevél Feliratkozás