Sadig41ysn6mk3mcciop

Wordpress Online Tanfolyam Kezdőknek

Hogyan készíts saját Wordpress honlapot?

   Watch Promo

Saját Wordpress honlap készítése a telepítéstől a megvalósításig

A világhálón való jelenlét, brand-építés – úgy a személyi, mint a céges – mára már elengedhetetlenné vált és a cégek/személyek fejlődését szolgálja, kiterjesztve ezzel az érdeklődő vásárlók, rajongók körét, elérhetővé téve azt akár távoli pontokról. Cégek számára nélkülözhetetlen a saját honlap megléte – gondoljunk csak bele, hányszor kerestünk rá kedvenc boltunk, üzletünk webhelyére megtekintve a nyitvatartási időt, leellenőrizve a címet vagy az árjegyzéket… A saját weboldal megléte nem csak a cégek számára vált mára elengedhetetlenné, bloggerek, egyéni vállalkozók számára is nagy előnyt jelent, amely számtalan lehetőség ad a brand-építésre, a közösségi médián való elérhetőségek és a tevékenységek összesítésére, színvonalas bemutatására.Itt jön képbe a WordPress!

A WordPress egy ingyenesen elérhető nyílt forráskódú szoftver, amely lehetőséget ad egy színvonalas blog, honlap illetve portál kialakítására. Letöltését követően a szükséges beállításokat követve gyakorlatilag percek alatt elkészíthetjük vele saját weboldalunkat – köszönhetően a mára már elérhetővé vált ingyenes témák/sablonok feltelepítésével, amit kedvünkre és igényeinkhez mérten alakíthatunk – A lehetőségek tárháza végtelen!

A WordPress ‘hátterében’ a CMS (Content Management System) tartalomkezelő rendszer áll, melynek segítségével a weboldalunk tartalmát bármikor könnyedén tudjuk változtatni.


A WordPress CMS a legnépszerűbb

A statisztikák szerint 2016. áprilisában a 10 millió legnagyobb weboldal 26.4%-a világszerte már WordPress CMS-t használt – ez számszerűsítve több mint 70 millió honlapot jelent. Méltán lett ennyire népszerű!Kinek ajánljuk a Wordpress tanfolyamot?

Jelen tanfolyamunkat azoknak a személyeknek ajánljuk, akik rendelkeznek némi számítógépes ismerettel (operációs rendszer, böngészők használata). Nem szükséges viszont, hogy rendelkezzenek bármilyen webfejlesztői tapasztalattal. A jelen kurzusunk tehát kezdőknek készült.


Miről szól a Wordpress tanfolyam?

Saját weboldalt szeretnénk? Az 5 modulos tanfolyam elvégzésével megtanuljuk, hogyan kell a WordPress-t a saját tárhelyünkre feltelepíteni és hogyan tudjuk elkészíteni első saját honlapunkat. Tanfolyamunk által megismerkedünk a WordPress CMS rendszerének alapjaival – a WordPress vezérlőpulttal, az ingyenes sablonokkal, elkészítjük a honlapunk menüjét, megismerkedünk a widgetekkel/modulokkal, bővítményekkel és a weboldal szerkesztési lehetőségeivel, az utolsó modulban pedig beállítjuk a biztonsági mentést a már elkészült weboldalunkra. Mindezt úgy, hogy nem kell kódhoz nyúlnunk!


Mi szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

  • Előre megvásárolt egyedi domain (www.weboldalamneve.hu tehát a weboldalunk címe) és tárhely (ahova a weboldalunk tartalmát töltjük)
    • TIPP: Keressünk egy biztonságos és megbízható tárhelyszolgáltatót (ez lehet külföldi, de akár belföldi is) és vásároljuk meg a domain-t és a tárhelyet is a kiválasztott szolgáltatótól. Miután kitaláltuk a weboldalunk nevét/címét, hogy .hu .com .eu vagy más végződésű domain-t szeretnénk, a válasszuk ki a számunkra megfelelő tárhelyet. Jelezzük a tárhelyszolgáltató felé, hogy WordPress weboldalt szeretnénk rajta futtatni, így ők is tudnak megfelelő csomagot ajánlani – általában a legkisebb alapcsomag már megfelelő szokott lenni erre a célra/később bármikor át lehet térni nagyobb csomagra. A kurzus megkezdése előtt néhány nappal már ajánlott megvásárolni a domaint/tárhelyet, mert a szolgáltató részéről a technikai beállítások akár 2-3 napot is igénybe vehetnek, mielőtt elérhetővé válnának. A tárhelyszolgáltatók a költségeiket általában éves viszonylatban szokták feltüntetni. A domain név jellemzően 2000Ft/év, a tárhelyek kezdő ára 12 000Ft/év szokott lenni. A WordPress feltelepítéséhez szükségünk lesz a tárhelyszolgáltató által elküldött konfigurációs levélre, mely tartalmazza a szükséges hozzáféréseket.
  • Számítógép és állandó internet-hozzáférés a WordPress, FileZilla fájlkezelő és a WordPress sablon letöltéséhez, feltelepítéséhez (a WordPress és a sablon, valamint a fájlkezelő és a kurzusban felhasznált bővítmények mind-mind ingyenesek)
  • Egy nagy csésze kávé és lelkesség, hiszen csodálatos új, hasznos dolgokat fogunk elsajátítani és néhány órán belül elkészül első honlapunk!


Tanterv


  3. Modul - Ingyenes sablon letöltése, feltelepítése, szerkesztése
Elérhető napok
napok miután csatlakoztál

Oktató


The Bright Academy
The Bright Academy

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

- Több mint 100 tanfolyam
- Több mint 70.000 elégedett hallgató
- OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
- 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!Kezdd el most!