Hk04glpmteclafd8d5jj

Táplálkozási Tanácsadó Képzés

Hogyan adj táplálkozási és életmód tanácsokat?

   Watch Promo

Ha érdekel az egyik online tanfolyamunk megjelenése és szeretnél értesítést kapni amikor elérhetővé válik, töltsd ki a kérdőívünket itt.


Az egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás életünk alapköve. Bár már rengeteget hallani róla, mégsem tartjuk be elegen vagy csináljuk jól. A megfelelő étrend kialakítása és betartása bonyolultnak tűnik, de a tudás birtokában, kiegészítve mozgással, jelentősen csökkenthető a rák, a szív és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és azzal járó szövődmények kialakulásának kockázata. A megfelelő étkezés és ásványi anyagok bevitele egy általános jó közérzetet, "Remekül érzem magam a bőrömben!" életérzést ad a mindennapokhoz. Ugye, milyen jól hangzik?Mi is az a táplálkozástudomány és hogyan működik?

Ahogy a biokémia, molekuláris biológia és kémia fejlődik, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a testünket, és annak működését szabályozó, irányító anyagcsere folyamatok. Bármennyire hihetetlennek is hangzik, a táplálkozásnak is van tudománya, egészen a molekuláris biológiáig lebontva, reakciók és ok-okozati összefüggéseket keres bizonyos ételek, allergének, tápanyagok és tünetek, például az elhízás között. A tápanyagok alapvető építőkövei az összes élő szervezetnek. Nem csak energiát adnak, de serkentik a növekedést és testünk, agyunk folyamatosan fejlődését, és segítenek, hogy tovább éljünk. Nem véletlenül mondják, hogy az éhség és a szomjúság alapvető ösztöneink, amelyek kielégítése nélkül nem tudunk sokáig élni, hiszen az élelmiszereinkben és legfőképp a vízben található tápanyagok lételemei életben maradásunknak.

De vajon tényleg olyan jó, ha sok vizet iszunk? Ha csak zöldséget, kevés húst iszunk? Egészséges, ha kiiktatjuk a glutént az étrendünkből anélkül, hogy erre lenne egészségügyi okunk? Mindezekre tudományosan alátámasztott válaszokat kaphatsz a kurzus során, hiszen a sok diéta, hír, "új felfedezés" közül már nehéz eldönteni, mi is az, ami valóban egészséges.Kiknek ajánljuk a Táplálkozási tanácsadó képzésünket?

  • Azoknak, akik szeretnének egészségesen élni és étkezni
  • Személyi edzőknek
  • Táplálkozási tanácsadóknak és dietetikusoknak, hogy frissítsék a már meglévő tudásukat
  • Azoknak, akik jobban meg szeretnék érteni, hogyan és miből épül fel a testük


Miről fogsz tanulni a Táplálkozási tanácsadó képzésünkön?

  • Megismerkedünk az alapvető fogalmakkal a táplálkozástudomány területéről
  • Sorra vesszük, milyen korban mire van szüksége a szervezetünknek
  • Megismerjük a tápanyagok fajtáit, hipo- és hiperfunkcióit
  • Bemutatjuk a leggyakoribb, tápanyaghiányból adódó betegséget és hogy hogyan előzzük meg a kialakulását
  • Vitaminok jótékony hatásairól
  • Elemeikre és hatásaira bontjuk a legalapvetőbb élelmiszereinket


A tanfolyam elvégzéséről hivatalos online igazolást/oklevelet állítunk ki!


Oktató


The Bright Academy
The Bright Academy

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

- Több mint 100 tanfolyam
- Több mint 70.000 elégedett hallgató
- OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
- 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!Kezdd el most!