Hk04glpmteclafd8d5jj

Táplálkozási Tanácsadó Képzés

Hogyan adj táplálkozási és életmód tanácsokat?

   Watch Promo

Az egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás életünk alapköve. Bár már rengeteget hallani róla, mégsem tartjuk be elegen vagy csináljuk jól. A megfelelő étrend kialakítása és betartása bonyolultnak tűnik, de a tudás birtokában, kiegészítve mozgással, jelentősen csökkenthető a rák, a szív és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség és azzal járó szövődmények kialakulásának kockázata. A megfelelő étkezés és ásványi anyagok bevitele egy általános jó közérzetet, "Remekül érzem magam a bőrömben!" életérzést ad a mindennapokhoz. Ugye, milyen jól hangzik?Mi is az a táplálkozástudomány és hogyan működik?

Ahogy a biokémia, molekuláris biológia és kémia fejlődik, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a testünket, és annak működését szabályozó, irányító anyagcsere folyamatok. Bármennyire hihetetlennek is hangzik, a táplálkozásnak is van tudománya, egészen a molekuláris biológiáig lebontva, reakciók és ok-okozati összefüggéseket keres bizonyos ételek, allergének, tápanyagok és tünetek, például az elhízás között. A tápanyagok alapvető építőkövei az összes élő szervezetnek. Nem csak energiát adnak, de serkentik a növekedést és testünk, agyunk folyamatosan fejlődését, és segítenek, hogy tovább éljünk. Nem véletlenül mondják, hogy az éhség és a szomjúság alapvető ösztöneink, amelyek kielégítése nélkül nem tudunk sokáig élni, hiszen az élelmiszereinkben és legfőképp a vízben található tápanyagok lételemei életben maradásunknak.

De vajon tényleg olyan jó, ha sok vizet iszunk? Ha csak zöldséget, kevés húst iszunk? Egészséges, ha kiiktatjuk a glutént az étrendünkből anélkül, hogy erre lenne egészségügyi okunk? Mindezekre tudományosan alátámasztott válaszokat kaphatsz a kurzus során, hiszen a sok diéta, hír, "új felfedezés" közül már nehéz eldönteni, mi is az, ami valóban egészséges.Kiknek ajánljuk a Táplálkozási tanácsadó képzésünket?

  • Azoknak, akik szeretnének egészségesen élni és étkezni
  • Személyi edzőknek
  • Táplálkozási tanácsadóknak és dietetikusoknak, hogy frissítsék a már meglévő tudásukat
  • Azoknak, akik jobban meg szeretnék érteni, hogyan és miből épül fel a testük


Miről fogsz tanulni a Táplálkozási tanácsadó képzésünkön?

  • Megismerkedünk az alapvető fogalmakkal a táplálkozástudomány területéről
  • Sorra vesszük, milyen korban mire van szüksége a szervezetünknek
  • Megismerjük a tápanyagok fajtáit, hipo- és hiperfunkcióit
  • Bemutatjuk a leggyakoribb, tápanyaghiányból adódó betegséget és hogy hogyan előzzük meg a kialakulását
  • Vitaminok jótékony hatásairól
  • Elemeikre és hatásaira bontjuk a legalapvetőbb élelmiszereinket


A tanfolyam elvégzéséről hivatalos online igazolást/oklevelet állítunk ki!


Oktató


The Bright Academy
The Bright Academy

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

- Több mint 100 tanfolyam
- Több mint 70.000 elégedett hallgató
- OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
- 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!Kezdd el most!