fbpx

Masszázs tanfolyam

Ismerd meg a relaxáló masszázs alapjait!
masszazs-tanfolyam
bruttó 39 990 Ft Egyszeri összeg
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
 • A tanfolyam azonnal indul
 • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
 • Személyes jelenlétet nem igényel

Nagyon klassz tanfolyam!

Ilyen árban nem gondoltam volna, hogy ennyire klassz tanfolyamot kapok! Köszönöm!!
Gergely

Kezdésnek tökéletes

Nagyon szeretek masszírozni, többen is mondták már, hogy jó kezem van. Még nem döntöttem el, hogy ezzel akarok-e foglalkozni hosszútávon, ezért emellett a tanfolyam mellett döntöttem, ami tökéletes ár – érték arányban van. Sokkal többet kaptam, mint amit vártam!
Takács Zoltán

Ajánlom, Attila remek oktató!

Attilán látszik, hogy nagyon komoly szakmai tudás áll mögötte. Elképesztő anatómiai tudást kap aki elkezdi, és az ügyfélkezelés részt is nagyon hasznosnak tartottam! Ha valaki csak ismerkedik a szakmával, ezután biztosan beleszeret!
Kincses Krisztina

A jó szakemberek hiánya

A masszázs ellazít és felfrissít, így nem csoda, hogy sokan vagyunk a szerelmesei. Egy hosszú, megterhelő nap után mindenkinek jólesik egy stresszoldó, relaxáló masszázs. Azonban, ahogy mondják: Jobb adni, mint kapni. A masszázs tanfolyam segítségével megtanulhatod a masszázs alapjait, így mindenki a te kezeidről fog ódákat zengeni. Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, vagy csak a párodnak szeretnél a kedvére tenni egy relaxáló masszázzsal, és szívesen végeznél olyan munkát, ami kevésbé kötött, mint az irodában ülni 9-17 óra között, akkor mindenképp jelentkezz masszőr képzésünkre!

 

masszazs-tanfolyam

 

Kedves és igazi szakembert nehéz találni, de nem lehetetlen! Ma már találkozhatsz velük a saját otthonodban is, ha házhoz hívod, vagy egy wellness központban. A hideg időben jó csak igazán egy wellness központ szolgáltatásait élvezni! De hogyan is néz ki egy masszázs tanfolyam, hogyan lehetsz masszőr és hogyan épül fel egy masszőr képzés? Kevesen vannak vele tisztában, hogy maga a masszázs óriási tudást igényel. Egy jó masszőr tisztában van a test felépítésével, anatómiájával, leggyakoribb egészségügyi, problémával, az ideg és mozgásrendszer felépítésével, a bőr anatómiájával. Bizony, még a főbb ortopédiai és bőrgyógyászati megbetegedésekkel is képben kell lennie, így megköveteli a magas szintű elméleti képzést. Emiatt kevés az igazán megbízható masszőr képzés.

 

A masszázs és a tanfolyamok fajtái

A masszázs tanfolyamoknak számtalan fajtája létezik. Mielőtt megismernénk a képzéseket, beszéljünk először a masszázs fajtáiról. Az általánosan elterjedt és közkedvelt, wellness masszázsként is ismert, relaxáló, lazító masszázs a svédmasszázs. Ez az alapja az összes többi módszernek. Ha masszázst keresel, csak Budapest térképén megszámlálhatatlan szalont találsz, ahol biztosan van svédmasszázs. Ahhoz, hogy tovább tanulhass más fajtákat, először mindenképp egy erre specializált képzés elvégzése ajánlott. Ha ebből megszerezted a tanúsítványt, akkor részt vehetsz olyan képzésen, mint a gyógymasszázs, amely már terápiás masszázs. Ez már egyéni, testreszabott módszer, ugyanis a megbetegedett testrészt célszerűen lazítják. Általában orvos írja fel, és erre szakosodott gyógymasszőr végzi. Fontosnak tartjuk a két gyakorlati módszer között különbséget tenni, mert a nálunk, a Masszázs tanfolyamon szerzett tanúsítvány nem egyenlő a gyógymasszőr szakmai képzéssel. Bár utóbbi az előbbire épül, az már annak egy magasabb, nagyobb felelősséggel járó verziója.

 

masszazs-tanfolyam

 

A thai masszázs az egyik legrégebben alkalmazott masszázstechnika. A masszázs bizonyos nyomáspontok ismeretén alapszik, amik a testet keresztbe-kasul behálózó energiacsatornák mentén találhatóak. Tíz igen fontos nyomáspont található a szervezetben. Ezeknek a pontoknak a masszírozásával lehetővé teszik az energia áramlását, így helyreáll a szervezet egyensúlya, ezáltal nyugodtabbak, lazábbak leszünk.

Érdemes még megemlíteni a nyirokmasszázst, amivel a test nyirokcsomóinak masszírozásával segítik a nyirokrendszer helyreállítását. A hölgyek egyik nagy kedvence pedig a cellullit masszázs, amellyel a narancsbőrt enyhítik a combokon és egyéb problémás területeken. Utóbbi időszaka március és április, hogy nyárra formába lendüljenek a hölgyek!

 

Szeretnék masszőr lenni, de hogyan?

A nálunk található Masszázs tanfolyam a svédmasszázs elméleti alapjait foglalja magába. A legtöbb központi masszőr képzés hivatalos masszőr jelenlétében és oktatásával történik. Emiatt biztosított a szalon is, ahol a szakmai gyakorlat elvégezhető, majd ezután következik a vizsga. Ha nem szeretnél előre több százezer forintot kifizetni egy OKJ oktatásra, hanem előtte szívesen megismerkednél a masszázs alapjaival, akkor ez az online masszázs tanfolyam tökéletes választás!

 

A Masszázs tanfolyam felépítése

1. Anatómia: sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek, csontok felépítése, tulajdonságai

2. Csontok összeköttetései, ízületek alkotóelemei, mozgáselemei

3. Izmok általános tulajdonságai, csoportosítása, járulékos elemek, az izomműködés

4. Tájanatómia (váll, felső végtag, csípő, térd, láb)

5. A keringési szervrendszer

6. Az emésztés szervrendszere, táplálkozás-egészségügyi alapismeretek

7. A légzés szervrendszere

8. Az idegrendszer (szimpatikus, paraszimpatikus)

9. A bőr mint érzékszervünk

10. Főbb ortopédiai, bőrgyógyászati megbetegedések, indikációk, kontraindikációk

11. Elméleti masszázs

12. Gyakorlati masszázs

Mint láthatod, a képzés teljes anyagot foglal magába, amihez számos anatómiai ismert társul. Fontos info, hogy a képzéseink közül ez az egyik legátfogóbb, hiszen próbálunk minél több szakmai tudást átadni a svédmasszázs, az emberi test és az agy, mint központ kapcsolatáról.

Ha tetszett a tanfolyamunk és szívesen szereznél hivatalos masszőri végzettséget, akkor előszeretettel ajánljuk az Alfa Kapos Képző Központ svédmasszőr tanfolyamát. A tanfolyam végén lévő vizsga sikeres teljesítését követően hivatalos tanúsítványt szerezhetsz, mellyel egyéni vállalkozásba kezdhetsz. Az OKJ-s képzések a legtöbb nagyvárosban (Budapest, Debrecen, Győr, Szeged… stb) elérhetőek országszerte.

 

masszazs-tanfolyam

 

Hol helyezkedhetsz el masszőrként?

A képzés elvégzése után érdemes egy wellness központot felkeresni. Leggyakrabban ott foglalkoztatnak frissen végzett masszőröket. Leginkább egyéni vállalkozóként, vagy bejelentett alkalmazottként tudsz elhelyezkedni. Ha wellness központban vagy szalonban dolgozol, akkor mindig az 1-1 masszázzsal megkeresett összegnek egy bizonyos százalékát kapod meg fizetésként, kivéve ha fix munkabérben dolgozol. Ez utóbbi ritkább, ugyanis ha nem dolgozol, akkor is kapsz fizetést, így a munkaadók nem preferálják. Minden esetben törekedni kell a minél nagyobb vendégkör kialakítására. Ha ez megvan, és úgy érzed, kellő szakmai tapasztalattal és alázattal rendelkezel, akkor kialakíthatod a saját szalonodat, vagy járhatsz házhoz is 1-1 vendégedhez.

 

Kinek ajánljuk a tanfolyamunkat?

 • Azoknak ajánljuk, akik biológiai, anatómiai beállítottságúak. A tananyagban sok szakszót kell majd megtanulni, összefüggéseket észrevenni a test és az agy között, így ez a tanfolyam, az oktatás anyaga sok “magolást” igényel.
 • Azoknak, akik egy ideje kacérkodnak a gyógyítással. A masszázs nagy felelősség, mert ha szakszerűen végezzük el, akar gyógyító hatású is lehet, ha viszont nem, akkor akár kárt, fájdalmat okozhatunk vele.
 • Azoknak, akik az OKJ megszűnése előtt még gondolkodnak egy masszőr felnőttképzésben, mellyel hivatalos szakképesítést szerezhetnek, viszont nem tudják, hogy van-e hozzá tehetségük és türelmük. Ez a tanfolyam kitűnő szakmai segítség a döntés meghozatalában!

 

Mi szükséges a Masszázs tanfolyam elvégzéséhez?

 • Mint tanfolyamaink nagyrésze, ez sem igényel előzetes tudást.
 • Stabil internet-hozzáférés, felhasználói szintű számítógépes ismeretek
 • Papír, ceruza a jegyzeteléshez
 • Egy jó barát vagy családtag, akin gyakorolhatsz

 

masszor-kepzes

 

Ha svédmasszázs mellett más masszázs tanfolyam is érdekel, érdemes OKJ-s képzés keretein belül elsajátítani azokat, például az Alfa Kapos Gyógymasszőr tanfolyamán. Ez a képzés nem csak Budapest és körzetében elérhető, hanem számos másik oktatási helyszínen is. Ráadásul 2021-ben megszűnik az OKJ, így ha emellett döntesz, most érdemes elvégezni, hiszen még idén rövid idő alatt szerezhetsz hivatalos végzettséget! Emellett figyelmedbe ajánljuk még a többi, személyes oktatás során elsajátítható masszőr tanfolyamot is, amely gyakorlati és elméleti oktatást ad, a végén pedig tanúsítványt kapsz az elvégzéséről. Nézz szét a tanfolyamok között!

 

A tanfolyam moduljai

 1. Sejtek, szövetek, szervek, szervrendszerek
  a. Bevezetés
  b. Sejtek
  c. Szövetek
  d. Szervek, Szervrendszerek
 2. Csontok összeköttetései, felépítése, tulajdonságai
  a. Csontok összeköttetései
  b. Csontok
 3. A törzs, felső és alsó végtagok csontjai, összeköttetései
  a. A törzs csontjai
  b. A törzs csontjainak összeköttetései
  c. A felső végtag csontjainak összeköttetései
  d. Az alsó végtag csontjainak összeköttetései
 4. Ízületek alkotóelemei, mozgáselemei
  a. Az ízületek összetartásában szerepet játszó tényezők
  b. Az ízületek kitüntetett helyzetei
  c. Az ízületek mozgásai
  d.Az ízületek osztályozása
 5. Főbb izmok, járulékos elemek, izomműködés
  a. Az izmok általános tulajdonságai
  b. Az izmok csoportosítása
  c. Az izmok járulékos részei
  d. Az izomműködés élettana
  e. A mellkas izmai
  f. A hasizmok
  g. Hátizmok
 6.  A felső és alsó végtag izmai
  a. A felső végtag izmai
  b. Az alsó végtag izmai
 7. A keringési rendszer, tápanyagok és építőanyagok
  a. Artériák/ütőerek, vénák/visszerek, kapillárisok/hajszálerek és nyirokrendszer
  b. Tápanyagok és építőanyagok
 8. Masszázs javallati és ellenjavallatai
  a. Ortopédia
  b. Gyakori bőrbetegségek
  c. Masszázs indikáció/javallatai, kontraindikáció/ellenjavallatai
  d. Teszt
 9.  Masszázs gyakorlat

 

Ismerd meg az oktatónkat!

Hallgatói visszajelzések

Nagyon részletes és szuperek a videók!

5,0 rating
2020.06.03.

Ilyen árban nem gondoltam volna, hogy ennyire klassz tanfolyamot kapok! Köszönöm!!

Cili M.

Nézd meg, hogy mennyit kereshetsz ezzel a szakmával magyarországon!

HAVI BRUTTÓ ÁTLAGBÉR

169 000 Ft - 295 000 Ft

Forrás: fizetesek.hu

papp-attila

Papp Attila

29 éves gyógymasszőr, a Melange Massage tulajdonosa. Lassan 8 éve kezdtem pályafutásomat thai masszázs elsajátításával, azután lettem gyógymasszőr egy 2 éves képzés által. Több helyen is megfordultam masszőrként már. Svédországban is dolgoztam egy Spa-ban, ahol sokat tanultam mind masszázsról, mind vendégekkel való bánásmódról. Célom egy olyan környezetet kialakítani vendégeim számára, ahol minőségi pihenésben lehet részük, feltöltődhetnek és megújult erővel térhetnek vissza mindennapi teendőikhez.

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Kezdd el most!

Hírlevél Feliratkozás