fbpx

Marketing szövegírás tanfolyam

marketing-szovegiras-tanfolyam

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Jelezzük neked, ha indul a kurzus

Ez a marketing szövegírás tanfolyam segít neked lépésről lépésre megtanulni olyan hatékony szöveget írni, amivel könnyedén, 50 százalékkal is növelheted egy vállalkozás bevételét. De mi a marketing szövegírás? Hogyan tudsz te is ütős szöveget írni, legyen az blogbejegyzés, hirdetés, vagy sales page? Mivel foglalkozik pontosan egy szövegíró? Ez a marketing szövegírás tanfolyam nem pusztán szöveget írni tanít meg, annál sokkal többet kapsz a tanfolyam végére. Elsajátíthatod a gondolkodás módot, mellyel bárhol, bármikor képes leszel meglátni a lényeget és szavakká formálni azt. Készen állsz?

Értékesítési szövegírás tanfolyam- Szómágia felsőfokon

Először is nézzük, hogy mit takar magában a szövegírás. A szövegírás az egyik legkritikusabb eleme a marketing és reklámozás minden formájának. A szövegírás tulajdonképpeni lényege, hogy cselekvésre buzdítod az embereket miután azok elolvasták az adott szöveget. Ez lehet egy termék vagy szolgáltatás megvásárlása, de ha szélesebb spektrumban gondolkodunk, akkor tulajdonképpen arra próbálod rávenni az embereket, hogy érezzenek, gondolkodjanak, cselekedjenek. Szűkebb értelemben természetesen értékesítési célokból történik, de ez nem kizárólagos. A szövegíró, történetmesélő kicsit olyan, mint Sherezádé, képes elvinni az olvasót, akár néhány másodpercre is egy másik dimenzióba.

Mi a jó szöveg titka?

Ha egy szóval kellene jellemezni akkor az a kreatív lenne, de ez olykor elcsépeltnek hangzik. A jó szöveg, a jó tartalom gondolkodásra késztet, megdöbbent, de leginkább felhívja a figyelmünket. Egy jó szövegíró képes a tabudöntésre, a váratlan megközelítésekre, legyen az Facebook hirdetés vagy egy hosszabb blogbejegyzés. Minden történetnek számos oldala létezik, a szövegíró feladata, hogy képes legyen meglátni egy addig ismeretlen oldalt.

Mit csinál pontosan egy szövegíró?

A válasz elég egyértelmű: szöveget ír. Ha egy kicsit körbenézel magad körül, akkor láthatod, hogy mindenhol jelen van a szövegírás, legyen az óriásplakát, banner hirdetések, blog szövegek, vagy éppen Facebook poszt. Egy cég, vagy márka képeken, videókon és szavakon keresztül kommunikál a közönségével, így tudja őket azonnal elérni és eladni a termékeit. A szövegírók tehát a márka belső kommunikációjáért felelősek, szövegeiknek hűen tükrözniük kell a márka értékeit, érdeklődőek kell bevonzaniuk és növelni az eladásokat. Szövegíróként nagy figyelmet kell fordítanod a részletekre és a szóválasztásra vagy a szóhasználatra. A szöveg írásakor minden szónak külön funkciója van.
Szövegíróként tehát az íráskészség mellett szükséged lesz még néhány képességre, ami segíthet neked abban, hogy sikeres szövegíró légy.

Ügynökségi szövegírók

Dolgozhatsz különböző reklám vagy PR ügynökségeknél, akik több ügyfelet szolgálnak ki, és általában teljesen munkaidőben dolgoznak. Gyakran olyan projektekben vesznek részt, ami nagyfokú kreativitást igényel, és segítenek az ügyfelek számára a márkaidentitás kialakításában.

Szabadúszó szövegírók

A freelance szövegírás a legnagyobb szabadságot kínálja a téma, a projekt típusa és az időbeosztás tekintetében. Az ütemterv rendkívül rugalmas és a szabadúszók gyakran szembesülnek a túl sok, vagy éppen a túl kevés munka tényével.

Vállalati (Corporate) szövegírók

A corpoate szövegírók általában stabil munkahelyet tudhatnak magukénak, csak az adott vállalat által kínált termékekről és szolgáltatásokról kell írniuk. Ezek általában konzisztensek témában, így valamivel kevesebb kreativitást igényel.

 

szovegiras-tanfolyam

 

Marketing szövegírás – Milyen területeken dolgozol majd?

A szövegírásnak számtalan területe van, ahol később kamatoztatni tudod szövegírási képességeidet. Dolgozhatsz blogcikkeken, podcast szövegeken, vagy közösségi média posztokhoz is írhatsz szövegeket. Sőt, ha szeretnél, beszédeket is írhatsz!

Online platformok

Landing oldalak, hirdetések, podcastok, e-mail marketing, webshopok esetében pedig termék leírások. Ezek mind hozzátartoznak az SEO alapú szöveges tartalmakhoz. Alapvető tehát, hogy ismerd az SEO szövegírás minden mesterfogását, ebben a online tanfolyamban erre is kitérünk.

Public relations – PR

Sajtóközlemények, cikkek, bármilyen olyan tartalom, amit egy vállalkozás a sajtó képviselői számára tovább tud küldeni, legyen az televízió, rádió vagy éppen nyomtatott/ online sajtó. Ezen szövegek is mind a szövegíró munkáját dícsérik.

Hirdetések, egyéb reklám anyagok

Különböző termékismertetők, csomagolási anyagok, képeslapok és üdvözlő levelek, katalógusok. Az ezeken megjelenő szövegeket mind a szövegíró jegyzi.

Beszédek, podcast anyagok

Meglepő lehet, de igen, a podcast anyagok szövegét gyakran szövegírók írják, ugyanez a helyzet a beszédekkel is. A politikai/nem politikai beszédek sok esetben előre megírt szövegek, amelyeknél különösen lényeges, hogy a szövegíró ismerje az alanyt, és képes legyen hatást gyakorolni a közönségre.

Milyen készségekre lesz szükséged szövegíróként?

Szövegíróként, tehát az íráskészség mellett szükséged lesz még néhány képességre, ami segíthet neked abban, hogy sikeres szövegíró légy. A szövegírási készségek alatt azokat a “soft és hard skilleket” értjük, amelyek segítik majd a munkádat. Például az a szövegíró, aki vizuális médiával is dolgozik, az nagymértékben technikai készségekre is támaszkodik. Legyen szó ügynökségi, freelancer vagy éppen vállalati munkáról, ezek azok a legfontosabb képességek, amelyekre támaszkodni fogsz a karriered során.

Írói képességek

Kevéssé meglepő módon hasznos, ha rendelkezel írói vénával. Az írás elkezdéséhez nem kell azonnal profinak lenned, ez olyasvalami amit az emberek az idő folyamán fejlesztenek önmagunkban: az írást sem árt tanulni.

Fontosak a részletek

A szövegírásról kulcsfontosságú tudni, hogy az ördög mindig a részletekben rejlik. Képesnek kell lenned arra, hogy munkádat objektív módon szemléld. A minőségi munka érdekében át kell vizsgálnod, betűről – betűre az írott anyagot, amit leadni készülsz. Figyelj a nyelvtani helyességre, és válj önmagad lektorává.

Kommunikációs képességek

A kommunikációs képesség nem csupán a saját véleményed formálása miatt fontos, akkor is nélkülözhetetlen, ha szeretnél másokat megérteni. Előfordulhat, hogy egyszerre több ügyféllel kell együtt dolgoznod, akiknek a figyelmes meghallgatása, elképzeléseik értelmezése mind a feladataid közé tartozik. Mindez kiváló írásbeli és szóbeli kommunikációs készségeket igényel.

Kreativitás

A kreativitás az az egyedülálló képesség, amely rávesz minket arra, hogy új szemszögből lássunk dolgokat, erre pedig hosszú távon nagy szükséged lesz.

Egyéb képességek

A szövegírás idővel és gyakorlással csiszolható. Ugyan a szövegíró készségek és követelmények pozíciónként változóak, de van néhány olyan, ami általános. Legyen ügyes kutatási képességed, és megfelelő írási, olvasási, szerkesztési és lektori készségkkel is rendelkezned kell. Nem árt, ha magas szintű időgazdálkodási és szervezési képességekkel is rendelkezel, illetve toppon vagy iparági hírekkel, illetve online marketing stratégiákkal kapcsolatban is. Ha rendelkezel SEO ismerettel, az csak bónusz lehet!

 

szovegiro-tanfolyam

 

Szövegírási tippek a gyakorlatban

Ugyan az online szövegírás tanfolyam során rengeteg hasznos tudásra teszel majd szert, hoztunk neked néhány ötletet, amelyet már most elkezdhetsz alkalmazni. Akár kezdő, vagy tapasztalt szövegíró vagy, érdemes lehet megfontolnod a következő tippeket, amelyeket tarts szem előtt a munkád során.

Légy tömör, lényegre törő

A rövid bekezdések segítenek az olvasónak az információk befogadásában. Ha elkezdesz mindent aprólékosan kifejteni, valószínűleg már az első mondatnál elveszíted az olvasóid felét, a másodiknál pedig a többieket. Az aktív hang, az igék folyamatos használata segíti az olvasót, és növeli a közönség olvasási dinamikáját is.

Használj alcímeket

Az alcímek használata nemcsak SEO szempontból lényeges, hanem használata javítja az olvashatóságot, így az információkat vizuálisan vonzóbbá teszi. Ez segíti az olvasót abban, hogy gyorsan és könnyedén megtalálja a keresett információt.

Figyelj a tényekre

A számszerűsíthető tények, illetve maguk a számuk növelik az olvasó bizalmát az olvasott szöveggel kapcsolatban, valamint logikusan alátámasztják az információkat.

Használj köznapi nyelvet

A mindennapi nyelv használata mindenre kiterjed, így széles közönség számára lesz elérhető és érthető a mondanivalód. Minél több emberhez eljutsz, annál szélesebb körben tudod azok igényeit kiszolgálni.

Keresőoptimalizálás ismerete

Az egyik legfontosabb képességed lehet a digitális világban, ha tisztában vagy az SEO alapvető szabályaival. Minden profit (és nonprofit) alapú vállalkozás célja, hogy a Google találati listájában előrébb kerüljenek, így igyekeznek kulcsszó optimalizált tartalommal ellátni a weboldalt. Megtanítunk, hogyan írj optimalizáltan, és miként figyelj arra, hogy a blog, vagy a landing oldal, amin dolgozol, ne csak SEO barát, hanem érdekes és olvasmányos is legyen.

Hogyan lehet belőled szövegíró?

Mint minden egyéb foglalkozásnál, itt sincs egy bevált módszer arra, hogy hogyan és minként válhat valakiből szövegíró. A szövegíráshoz nem szükséges diploma, de kétségkívül nem árt, ha van valamilyen marketinges/újságírói tapasztalatod. De melyek azok a lépések, amelyek közelebb hozhatnak a vágyott karrierhez?

Ismerd meg a szövegírás alapjait

Hatékony szövegírónak lenni sokkal többet jelent annál, mint a megadott utasításokat követve szöveget írni. A szövegírás magában foglalja az emberi természet és a vásárlói igények mély megértését. Megköveteli, hogy gyorsan és hatékonyan lekösd a közönséged figyelmét, miközben értékes információkat adsz át számukra. Ez a szövegírás tanfolyam nagy segítségedre lehet ebben, hiszen a kurzus megismertet a szövegírás alapjaival és olyan profi, a gyakorlatban is könnyedén alkalmazható tudást sajátíthatsz el, amit azonnal kamatoztatni tudsz.

Határozd meg a célközönséged

Ahhoz, hogy ügyfélkört alakíts ki, meg kell céloznod azokat, akiknek írni szeretnél. Ha például imádsz utazni és szeretnél ebben a témában írni, akkor fókuszálj főként utazási blogokra, cikkekre, kiadványokra.

Állíts össze egy ütős portfóliót

Akár előző munkáidból álló referenciák, akár az ügyfél egyedi igényeire szabott portfóliót állítasz össze, fontos, hogy hűen tükrözze a személyiségedet. Tulajdonképpen egy írásmintát kell összeraknod, ami konkrétan bemutatja az ügyfeleid számára kínált minőséget. Törekedj a pontosságra és a hatékonyságra, hogy a jövendő munkaadód, vagy ügyfeled tiszta képet kaphasson.

Gyakran ismételt kérdések

Számtalan kérdés felmerülhet benned a szövegírói munkákkal kapcsolatban, így mielőtt jelentkezel a tanfolyamra, megmutatjuk számodra a legfontosabbakat.

Kiváló írónak kell lennem, hogy szövegíróként dolgozzak?

Szükség van egy nyelvtani, szerkesztési és lektorálási alapra természetesen, de az íráskészséged folyamatosan fejlődni fog. Muszáj, hogy élvezd az írás folyamatát, és azt a kihívást, hogy szövegeiddel bevonzd a közönséget.

Milyen szövegtípusokat kell ismerned?

A szövegírók különféle kérésekkel találkoznak. Írhatsz blogokat, webes tartalmakat, reklám – vagy hirdetési szöveget, közösségi média posztokat. Természetesen az ügyfelek a legtöbb esetben ellátnak majd egy útmutatóval, hogy mit szeretnének viszontlátni az adott szövegben.

Miről szól a marketing szövegírás online tanfolyam?

Az online tanfolyam célja, hogy megismerkedj a szövegírás alapjaival. Megismered, hogyan tudod elvégezni a írást megelőző kutatómunkát, a legjobb ingyenes kulcsszó kutató eszközöket. Megtanulod az online marketing és SEO alapokat, a keresőoptimalizált szöveg felépítését, illetve azt is, hogyan tudsz CTA-ket elhelyezni a tartalomban.

A kreatív tanfolyam során néhány óra alatt megtanulsz profi blogot, sales paget, hírlevelet vagy bármilyen webes tartalmat elkészíteni, illetve igyekszünk olyan iparági taktikákat bemutatni, amelyek egy weboldal vagy egy email készítésekor is extra jelentőséggel bírnak. A tanfolyam összegének befizetésekor azonnali hozzáférést kapsz. Az online tanfolyam és online oktatás előnye, hogy bárhol és bármikor tanulhatsz a nap folyamán. A képzés során megtanulsz mindent, amire a későbbiekben szükséged lehet, hogy igazán profi szövegíró váljon belőled. A tanfolyamot 2022-ben indítjuk. Iratkozz fel te is a várólistára, hogy elsőként kapj értesítést az indulásról!

Szövegíró tanfolyam – Kinek ajánljuk?

  • Azoknak, akik úgy érzik, meglévő szövegük nem hoz elég bevételt és vállalkozóként szeretnéd növelni a blogcikkek, vagy hírlevelek hatékonyságát.
  • Azoknak, akik freelancer szövegíróként szeretnének elhelyezkedni.
  • Marketingeseknek, akik a szolgáltatási palettájukat szeretnénk színesebbé tenni.

Hasonló online kurzus

Kreatív írás tanfolyam

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás

The Bright Academy

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az email címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyamok: Adatvezérelt marketing képzés
Adatvizualizációs képzés
Adobe XD tanfolyam
Affiliate marketing tanfolyam
Alakformáló edzésterv nőknek - 6 hetes kihívás
Amazon FBA kurzus
B2B marketing tanfolyam
Barista tanfolyam
Brandépítés tanfolyam
Divattervező képzés
Esküvőszervező tanfolyam
Facebook tanfolyam
Frontend fejlesztő képzés
Google Ads tanfolyam
Google Analytics tanfolyam
Google Workspace tanfolyam
Growth Hacking Tanfolyam
Haladó Python tanfolyam
Hirdetéskezelő specialista tanfolyam
Hírlevél készítés tanfolyam
Hogyan legyek szabadúszó?
Hogyan legyek vállalkozó tanfolyam - A sikeres vállalkozás felépítése
Home Staging tanfolyam
HR menedzser képzés
InDesign tanfolyam
Influencer marketing tanfolyam
Java programozó tanfolyam haladóknak
Jóga életmód tanfolyam
Karrier és business coach képzés
Környezettudatos nevelés - klímatudatos életmód coach tanfolyam
Lead generálás és értékesítés tanfolyam
Life coach képzés
Marketing automatizálás a gyakorlatban - SalesAutopilot specialista tanfolyam
Marketing menedzser képzés
Marketing szövegírás tanfolyam
Mentálhigiénés életmód tanácsadó tanfolyam
Nemzetközi piacra lépés marketing tanfolyam
Online KRESZ tanfolyam
Online marketing szakértő képzés
Online német tanfolyam kezdőknek
Párkapcsolati coach képzés
Pénzügy számvitel képzés
Pénzügyi elemző tanfolyam - mutatószámok és elemzési módszerek
Power BI tanfolyam haladóknak
Projektmenedzser képzés
Pszichológiai konzulens képzés
Rendezvényszervező tanfolyam
SAAS marketing képzés
SIX Sigma Green Belt képzés
Social Media marketing tanfolyam
Spanyol tanfolyam kezdőknek
Tárgyalástechnika és értékesítés tanfolyam
Termékfotózás tanfolyam
Üzleti Analitika tanfolyam
Vegán cukrász tanfolyam
Villámolvasás tanfolyam
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!