fbpx
/
/
Legjobb vállalkozás ötletek 2021-ben

Legjobb vállalkozás ötletek 2021-ben

vallalkozas-otletek

Ebben a blog cikkben összegyűjtöttük neked, hogy melyek 2021-ben a legjobb vállalkozás ötletek. Szívesen fognál valami teljesen újba? Kilépnél a 8-4-ig tartó mókuskerékből? Tele van a tarsolyod megvalósítatlan üzleti ötletekkel? Vállalkozni szeretnél, de még fogalmad sincs, hogy mivel akarsz foglalkozni? Akár online vállalkozásba is belekezdenél? Akkor itt az idő, hogy megvalósítsd álmaidat, mutatjuk melyek a legmenőbb vállalkozási ötletek 2021-ben!

 

Vállalkozás ötletek – Honnan érkeznek?

“Ha megpróbáltunk volna egy jó ötletet kitalálni, nem tudtunk volna jó ötletet kitalálni. Egyszerűen csak meg kell találni a megoldást egy problémára a saját életünkben”.

A fenti idézet nem mástól, mint Brian Chesky-től, az Airbnb alapítójától származik. Az Airbnb ma már világszinten kínál kedvezményes szállási lehetőségeket mindenkinek. A lényeg tehát az, hogy igyekezz egy adott problémára megoldást kínálni, amikor kitalálsz egy vállalkozási ötletet. Nézz szét a környezetedben, milyen problémával küzdenek éppen az emberek? Hogyan tudsz segíteni nekik? Esetleg a te életedben merülnek fel olyan problémák, melyekre eddig nem találtál megoldást? A legjobb üzleti ötlet, mindig olyan helyen merül fel, ahol nem is számítunk rá. Ahhoz azonban, hogy elindíts egy vállalkozást, szükséged lesz egy kis útmutatóra. Ezekről a következő fejezetekben bővebben olvashatsz.

 

vallalkozas-otletek-kerdesek

 

Kezdő lépések

Ahhoz, hogy az elképzelés és a valóság találkozzon, érdemes néhány közbenső lépést is megtenni. Ha már megvan a saját megoldásod egy adott problémára, ülj le egy asztalhoz és készítsd el az üzleti tervedet. Üzleti terv nélkül a vállalkozásod csak egy légüres térben lebeg majd, nem igazán fogsz tudni valódi eredményeket elérni. Az üzleti terv tulajdonképpen kézzelfoghatóvá teszi a vállalkozást, áttekintést ad az aktuális piaci helyezkedésről, pénzügyi előrejelzésekről, vagy a lehetséges versenyelőnyről.

 

Miért érdemes vállalkoznod?

Vállalkozóként élni, létezni, egy külön életmód. Mielőtt belefogsz, érdemes felmérned a helyzetet, hogy egyáltalán be tudsz-e rendezkedni erre a helyzetre. Az emberek többsége szívesen szabadulna a mókuskerékből, de amikor elkezdenek vállalkozni meglepetten tapasztalják, hogy sokkal többet dolgoznak, mint munkavállalóként. Természetesen, amennyi hátránya van, ugyanannyi előnye is: bárhol és bármikor dolgozhatsz. Az otthonod kényelméből, megkímélve magad a reggeli dugótól, a kedvenc kávézódból, vagy éppen a medence partján, egy jéghideg koktélt szürcsölve. A saját munkarendedet te alakítod ki, így győződj meg róla, hogy hatékony rendszert tervezel bevezetni, amit a saját képedre formálsz majd.

 

Hatékonyság mindenek előtt

Mielőtt elindulsz, azt is látnod kell, hogy a vállalkozási ötlet amibe belefogsz, egy vagy több emberes feladat-e. Ha több, akkor hány fő szükséges hozzá? Ha online vállalkozást indítasz, akkor is meg kell tudnod válaszolni ezeket a kérdéseket, hiszen ott sem mindig egyedül dolgozol, segítheti a munkádat virtuális asszisztens, vagy online marketinges. Ha vállalkozni szeretnél, – akár online, akár offline – szinte ugyanazok feltételek szükségesek az induláshoz. Az egyik ilyen pillér, amit kezdő vállalkozók sűrűn hajlamosak elfelejteni, a hatékonyság. Pedig lássuk be, enélkül ritkán sikeres egy vállalkozás. Az ugyan igaz, hogy minden vállalkozás más, de szinte mindenki használ különböző projektmenedzsment eszközöket. Ez segíthet a könyvelésben, a feladatok kiosztásában, az e-mail marketingben, vagy a közösségi média menedzsmentben.

 

Maradjon B terved

Mielőtt a lelkesedés teljesen átveszi az irányítást, és fejest ugranál a legjobb vállalkozás ötletbe, gondoskodj róla, hogy legyen B terved arra az esetre, ha mégsem működne a dolog. Indítsd el az adott vállalkozást másodállásként, ez lehetőséget biztosít arra, hogy akár hibákat kövess el. Így tesztelheted a saját piacodat, és kevés pénzből, kevesebb rizikóval felmérheted a helyzetet. Látni fogod a vállalkozási ötlet megállja a helyét, tud-e esetleg később nyereséget is termelni számodra.

 

Az üzleti terv felépítése

Az üzleti terv lényegében egy összefoglaló, ismertető ahova a már meglévő, vagy még folyamatban lévő vállalkozásunk terveit, céljait gyűjtjük össze. Ide nem pusztán a célokat, hanem azok megvalósítását is vázoljuk, hogyan, mikor és kivel szeretnénk elérni. Emellett a célközönségünk, az anyagi hátterünk, illetve pénzügyi forrásaink is fontos szerepet játszanak. Most pedig nézzük, hogy miből áll egy üzleti terv, hogy később te is elkészíthetsd a sajátodat.

 

uzleti-terv-felepitese

 

Vezetői összefoglaló

Itt bővebben kifejtheted a vállalkozás, illetve a piac jelenlegi helyzetét. Áttekintheted a vállalkozásod elhelyezkedését a piacon, akár egy – egy példa is belefér.

 

Üzleti modell

Vázold fel, hogy mivel foglalkozik a vállalkozásod, illetve te magad. Kiket szolgálsz ki, hogyan épül fel. Írd le, milyen termékeket és szolgáltatásokat kínálsz a vásárlók számára, ezek hogyan elégítik ki a vásárlók igényeit.

 

Piaci helyzet

Itt foglalhatod össze a versenytársakkal kapcsolatos elemzéseket, és meghatározhatod a gyengeségeiket, erősségeiket.

 

Termékek és szolgáltatások

Ebben a részben részletesen ismertesd a termékeket és szolgáltatásokat, majd vázold fel, mi különbözteti meg a terméket a piacon lévő többi terméktől.

 

Működés és vezetés

Részletezd a vállakozás szervezeti felépítését, a legfontosabb szerepeket és felelősségi köröket.

 

Marketing és értékesítési stratégia

Itt érdemes bővebben kifejteni, hogyan fogod az adott terméket forgalmazni és értékesíteni. Tartalmaznia kell a buyer personat, az ideális vásárlóra vonatkozó információkat, és azt hogyan tervezed pozícionálni a kínálatod és az értékesítési stratégiádat.

 

Pénzügyi terv

Készíts részletes vázlatot vállalkozásod pénzügyi helyzetéről. Tartalmazzon indulási költségeket, a kezdeti pénzügyi produkciókat és azt, hogyan tervezed a finanszírozást előteremteni.

 

Függelék

Ha a fenti részek elkészültek, zárd a dokumentumot az üzleti tervet összefoglaló függelékkel.

Az üzleti tervnek tartalmaznia kell, hogy miben más a te vállalkozási ötleted, a vállalkozásod, mint a többi versenytársadé. Törekedj arra, hogy rövid és megvalósítható legyen, igyekezz nem elmerülni túlzottan a részletekben. Az üzleti terv, nem merev keretrendszer, a vállalkozásoddal együtt változik.

 

EV, BT, vagy KFT?

Végül, de nem utolsó sorban a vállalkozásod formáját kell eldöntened. Lehetsz társas vállalkozás, (Bt. vagy Kft.) vagy egyéni vállalkozó is. Ha az utóbbi mellett döntesz, ott választhatod a KATA adózási formát, abban az esetben, ha az éves bevételed, nem haladja meg az évi 12 millió forintot. A KATA tételes adója 50.000 forint főállású kisadózó esetén és 25.000 forint mellékállású kisadózó esetén, azaz, ha alkalmazott vagy.

 

Hogyan indíts egyéni vállalkozást?

A legjobb vállalkozási ötletek is a tarsolyodban lehetnek, ha fogalmad sincs, hogyan indítsd el álmaid vállalkozását. Kezdő vállalkozóknak az egyéni vállalkozás indítása a legelőnyesebb, hiszen kevés pénzből, szinte azonnal sínre rakhatod a dolgokat. Az egyéni vállalkozás indítása díj és illetékmentes. Mindenképpen konzultálj egy tanácsadóval, vagy végezd el a tanfolyamunkat, hogy mindenre (is) fel tudj készülni. Egyéni vállalkozóként tulajdonképpen minden döntés a tiéd, de minden felelősség is. Bizonyos tevékenységek végzettséghez kötöttek, ennek mindenképpen járj utána a vállalkozás elindítása előtt: itt a legjobb ötlet is, kútba fulladhat.

 

Első nap a munkában

Amennyiben a home office lehetőségét választod, érdemes erre már jóval előtte berendezkedni. Természetesen van olyan vállalkozás ötlet, ami egészen egyszerűen nem működik otthonról. Nézd meg, hogy az otthonod alkalmas-e arra, hogy irodaként is funkcionáljon, egyáltalán a vállalkozás ötlete lakás kompatibilis-e? Ha kutyapanziót akarsz működtetni, de híján vagy egy hátsó udvarnak, akkor érthető módon más helyet kell keresned. Mások képtelenek otthonról dolgozni, ezért nekik keresniük érdemes egy másik bázist: egy közeli kávézót, vagy könyvtárat. Amennyiben mégis a home office mellett voksolsz, szemelj ki egy ideális sarkot, ahova berendezkedhetsz. A lényeg, hogy olyan helyet alakíts ki, amely inspiráló és megteremti a siker feltételeit. Inspiráló home office ötleteink segítenek a tökéletes otthoni munkahely kialakításában.

 

Vállakozási ötletek – Találd meg a sajátod!

Ahhoz, hogy sikeres vállalkozó legyen belőled, meg kell találnod azt a tevékenységet, amellyel nem pusztán pénzt tudsz keresni, hanem boldoggá, kiteljesedetté is tesz. A cikk további részében olyan vállalkozási ötleteket mutatunk be számodra, melyeket akár az otthonod kényelméből is végezhetsz.

 

Kreatív munkák kézműveseknek

Nem mindenkihez áll közel az online vállalkozás gondolata. Ha te sem szereted az időd nagy részét a gép előtt tölteni, akkor a következő vállalkozási ötleteket ajánljuk a figyelmedbe.

 

Ezermester vagy faipari munkák

Ha szeretsz barkácsolni, mindig akad valami munkád ház körül, akkor ez neked való! Ha a barátaid, mindig téged találnak meg, különböző apró (vagy nagyobb munkákkal), akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy ezzel tudsz majd pénzt keresni a későbbiekben. Hozz létre egy weboldalt, végezz piackutatást és mérd fel a versenytársaidat. Így meg tudod határozni, hogy mennyit ér az időd, illetve a szakértelmed a piacon. Ajánlásokért keresd fel a barátaidat, akiknek korábban már segítettél. Hasonlóképpen, ha szenvedélyed a fából készült gyönyörű bútorok vagy más háztartási cikkek készítése, ez lehet egy kisvállalkozói rés az számodra. Kezd azzal, hogy néhány alkotásodat felrakod olyan oldalakra, mint az Etsy. Ha már van követőd, fontold meg egy weboldal indítását, egyedi megrendelések elfogadását, vagy terjeszkedj ki a felújítási munkákra és a kárpitozásra.

 

Kézművesség

Az előző munkákhoz kapcsolódóan, a kézművesség is egyedi módja lehet annak, hogy vállalkozást indíts. Készíthetsz ajándékokat, vagy egyéb lakáskiegészítőket, ami nem pusztán jövedelmező, hanem kifejezetten szórakoztató is lehet. Mivel a kézműves termékek piaca egyre csak bővül, így kiváló üzleti ötlet lehet, ha ebbe fogsz. Manapság, ez szinte egyet jelent a magas minőséggel, és az ember hajlandóak érte fizetni. A célközönségedet könnyen elérheted a közösségi médiában, vagy akkor ha keresőoptimalizálod a weboldalad.

 

kreativ-vallalkozas-otletek

 

Segítő szakmák, emberbarátoknak

Amennyiben buzog benned a tenni akarás, akkor is rengeteg olyan szakmai út áll előtted, ahol nem csak pénzt keresni tudsz, hanem segítesz embertársaidon.

 

Masszőr

Masszázsterapeutaként csillapíthatod a fájó izmokat, és csökkenheted a feszültséget, ezáltal hozzá járulsz mások nyugalmához. Nézz utána már meglévő képzéseknek, például nálunk is megtanulhatod az alapokat. Ruházz be egy kényelmes masszázs ágyba, amit magaddal vihetsz.

 

Life vagy business coach

Ha már elengedő tapasztalattal és emberismerettel rendelkezel különböző személyes vagy szakmai témákban, számodra tökéletes vállalkozási ötlet lehet a coach. A legtöbben ma már keresnek tanácsadó szakembert, főleg ha megragadnak egy folyamatban, vagy nem látják a kiutat. Tanácsadásokat tarthatsz akár skype-on, de fontold meg a blog, vlog indítását is, hogy népszerűsítsd a szolgáltatásodat. A coach munkával komoly pénzt is tudsz keresni, hiszen az emberek java már képes segítséget kérni.

 

Rendezvényszervező

Azoknak akik szeretnek egyből a tettek mezejére lépni, a rendezvény vagy esküvőszervezés a legjobb vállalkozás ötletek. Dönthetsz úgy, hogy csak egy bizony rendezvényre specializálódsz – esküvők, céges találkozók, koncertek – vagy mindenből felkészült leszel. Ha rendkívül szervezett vagy, részletorientált, és van tapasztalatod nagy rendezvények szervezésében, akkor itt az ideje, hogy mások is profitáljanak a képességeidből.

 

Tanácsadó

Ha jelentős tapasztalattal vagy ismeretekkel rendelkezel egy adott témában, akkor fontold meg, hogy tanácsadó leszel. Ha szakértője vagy az egészséges táplálkozásnak, vagy értesz az SEO-hoz, vagy az online marketinghez, akkor határozd meg a szakértelmed, keresd meg a célközönséged és hirdesd magad online.

 

A legjobb online vállalkozás ötletek

Az online vállalkozások aranykorukat élik, tehát ha valami olyasmibe fognál, ami nem helyhez kötött, hanem bárhonnan végezheted, akkor amikor csak szeretnéd. Online vállalkozás további előnye, hogy akár főállás mellett is végezheted, és nincs szükség óriási pénz befektetésekre, kicsiben is indulhatsz. Ha téged érdekelnek az online vállalkozási formák, akkor íme néhány üzleti ötlet számodra.

 

Virtuális asszisztens

Nincs másra szükség, csak egy laptopra, és rengeteg szabadidőre. Ha szervezett, részletekbe menően figyelmes ember vagy, akkor a virtuális asszisztensek élete neked való. Sok vállalkozás keres olyan ügyintézőket, akik segítenek beírni az információkat a számítógépes rendszereikbe és táblázataikba. Ha erős számítógépes és gépírási készségekkel rendelkezel, akkor ez egy újabb érv a virtuális asszisztencia mellett.

 

online-vallalkozas-otletek

Közösségi média menedzser

Értesz az online marketing és a közösségi média világához? Akkor social media managerként kamatoztathatod a tudásodat, akár cégek, akár magánszemélyek fiókjait kezelheted. Emellett az affiliate marketing és az influencer marketing is egyre népszerűbbé válik, tökéletes üzleti lehetőség. A legtöbb véleményvezér ügynökségekre, vagy külső segítségre támaszkodik, a fiókjának kezelésében.

 

Webdesigner, fejlesztő

Minőségi weboldalakra, mindig is szükség volt és lesz is, tehát ez az egyik legjobb vállalkozási ötlet, amibe idén belefoghatsz, ha érdekel a webfejlesztés. Webdesignerként vagy fejlesztőként, rendelkezned kell számos készséggel, főleg ha nagyobb megbízásokat kapsz majd. Mindig figyelj arra, hogy finomítsd a tudásodat, hogy azok az emberek is megértsék miből áll a munka, amit végezni fogsz számukra. Ha szeretnél még több emberhez eljutni, ajánlott egy saját honlap is, hogy lássák a profi, egyedi munkáidat.

 

Google / Facebook hirdetés kezelő

Ha a véredben van a marketing, a közösségi média, és a hirdetések világa, akkor bizony óriási piac áll előtted. Ha szeretnél segíteni más embereken is, hogy termékeiket is szolgáltatásukat minél több emberhez eljuttasd, akkor semmi más nem kell hozzá, csak biztos tudás és egy laptop. Előnye, hogy a világ bármely tájáról bátran végezheted, hiszen ez egy igazi online vállalkozás.

 

SEO szakértő

Ha pedig hirdetések, akkor muszáj beszélnünk a keresőoptimalizálásról, hiszen enélkül nincs online vállalkozás, és online marketing sem igazán. Akár blogírásra adod a fejed, és SEO-ra specializálódsz, akár szakértőként tanácsod adsz, az SEO megkerülhetetlen. Ha még csak ismerkedsz a keresőoptimizálás világával, akkor tanulj meg az alapokat nálunk. Az SEO előnye, hogy kevés pénzből is elindíthatod a vállakozást, de később rengeteg munka vár, és folyamatos fejlődésre lesz szükséged. Ahogy nő a tapasztalatod, úgy fogod egyre jobban átlátni, és akár egyedi ügyfeleket is elvállalhatsz.

 

Kreatív munkák, alkotó szelleműeknek

A következő vállalkozás ötletek azoknak lesz ideális akik szeretnek például alkotó munkát végezni. Ha szereted a kreatív energiáidat munkába csatornázni, akkor a következő vállalkozás ötletek 2021-ben tökéletesek lesznek számodra.

 

kreativ-munkak

 

Kreatív szövegíró, fordító

Ha vannak írói képességeid, akkor ne csak a fióknak írj, hiszen biztosan lesz olyan, aki hajlandó fizetni érte. Kezdetben írj blogbejegyzéseket, rövid magazin cikkeket, vagy weboldal szövegeket. Ezek később, ajánlásként bemutathatod a jövendőbeli ügyfeleid számára. Magas fokon beszélsz valamilyen idegen nyelven? Akkor jó ötlet lehet egy fordító cég, szolgáltatás bevezetése. Fontold meg, hogy a fordítás egy bizonyos műfajára specializálódj, például orvosi vagy pénzügyi fordításra, mivel ezzel talán képes leszel betölteni egy űrt.

 

Fotós vagy videós

Ez két olyan vállalkozási ötlet, ahova szükséged lesz egy nagyobb befektetésre, de ez fogja értékesebbé tenni a szolgáltatásodat. Keress olyan munkákat, melyeket akár pro bono elvégezhetsz, hogy referenciát gyűjts. Később, hozz létre egy weboldalt, ahova ezeket felrakhatod és bemutathatod a nagyközönség számára. Ha a videózás áll hozzád közel, ismerkedj meg a Premiere Pro-val, és egyéb videóvágó szoftverekkel, győződj meg róla, hogy naprakész a tudásod.

Ha fotózásban gondolkodsz (termék, portré, gasztro, esküvő), akkor először a családod és barátaid körében fotózz. Kezdő fotósok ritkán kérnek pénzt a munkájukért, inkább portfóliót építenek. Amikor kezd kialakulni a portfoliód, szükséged lesz ajánlásokra, értékelésekre. Később, már szájhagyomány útján is terjedni fog, hogy fotózással foglakozol, főleg ha a munkád igényes, és megbízható vagy. A képek, vagy videók, amelyekben megjelölöd ezeket az ügyfeleket, megjelennek az ismerőseik hírfolyamában, ahol megnézhetik a munkáidat. Arra is megkérheted őket, hogy hagyjanak értékelést az oldalon.

 

Grafikus

Végül, de nem utolsó sorban, a kreatív munkák között, muszáj megemlítenünk a grafikust. Amennyiben kreatív vagy, és jól bánsz a különböző grafikai programokkal, a legjobb vállalkozási ötlet a grafikus. Bármikor és bárhonnan végezheted, viszonylag kevés pénzből is elindíthatod.A weboldaltervezéstől a bloggrafikákig, és még sok másig, sok vállalat keres tapasztalt grafikusokat, akik különféle projektekhez nyújtanak támogatást. Nekik is jobban megéri külsőst foglalkoztatni, mint havi szinten egy belsős kifizetni.

 

Vlogger, YouTuber

Ez egy olyan vállalkozási ötlet, ami inkább hosszabb távon lesz jövedelmező. A különböző online platformokon nagyon népszerűek a youtuberek, vloggerek, akik szinte a semmiből húztak fel egy komoly nézettséggel rendelkező csatornát, Youtubeon Facebookon, vagy Instagramon. A videók főleg a 25 – 35 év közötti korosztály célozzák meg, és minél nagyobb nézettséged van, annál több pénzt termel ki a csatorna számodra. Különböző online kooperációkban, márka megkeresésekben is gondolkozhatsz, a későbbiekben.

 

Podcast készítő

A podcastok Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Akkor igazán jó vállalkozási ötlet, ha jó stílusod, kellemes a hangod és van néhány olyan téma, amiben igazi szakértő vagy. A podcast előnye, hogy egyszerű megtanulni szerkeszteni, vágni és viszonylag nagy közönséget érsz el, mivel könnyen fogyasztható tartalom. Ha megvan a célközönséged, akkor elkezdhetsz promóciós szerződéseket is kötni, akik támogatni fogják a munkádat.

 

IT munkák, a számok szerelmeseinek

A következő vállalkozási ötletek azok számára ideális akik imádják az IT szektort, és a vállalkozás ötleteik is főként errefelé irányulnak.

Kódolás, programozás

Akár a frontend, akár a backend érdekel jobban, a programozói piac tovább is óriási felszívó erővel rendelkezik, így munka biztosan lesz számodra. Maga a kódolás, nem igényel különösebb készséget (természetesen logikus, gyakorlatias gondolkodást igen), egyet viszont biztosan: az aktív hallgatás képességét. Az ügyféllel való kapcsolat kialakítása, legalább olyan fontos, mint a weboldaluk kódolása, így szükséges hozzá némi személyes kapcsolattartás is. Ha folyamatos figyelmet szentelsz az ügyfél számára, akkor garantáltan elégedett lesz a munkáddal. Amennyiben érdekel a programozás, próbáld ki Java, vagy Pyhton tanfolyamunkat.

 

it-vallalkozas-otletek

 

Webshop indítása

A tavalyi évben megsokszorózdtak az online vásárlások, hiszen a koronavírus jelentősen korlátozott minket a mozgásterünkben. Egyre több pénzt költünk el online, hiszen itt bármeddig és bármikor nézelődhetünk. Egyre többen fognak bele webshop üzemeltetésbe, ezért a verseny is egyre nagyob. Webshopot indítani nem nehéz, cserébe viszont komoly online marketing munkára lesz majd szükséged. A termékek szállítmányozásában, a logisztikában pedig segíthet például webshop fulfillment szolgáltatás.

 

Egyéb vállalkozás ötletek

Természetesen a fent felsoroltak mellett még ezer és ezerféle foglalkozás létezik, a legfontosabb, hogy megtaláld azt, ami igazán hozzád illik. Ha a fentiek között nem találtad meg az igazit, akkor se izgulj, hiszen a legjobb vállalkozás ötletek még most következnek!

 

Táplálkozási tanácsadó

Ha érdekel az egészséges táplálkozás, esetleg már elvégeztel több képzést is, és releváns végzettséggel rendelkezel, ez lesz a neked való vállakozás ötlet. Az étkezés és az egészséges életmód egy kimeríthetetlen aranybánya, hiszen a legtöbben igyekeznek megteremteni az egyensúlyt. Egyedül azonban nagyon nehéz: itt jössz te a képbe. Az előnye, hogy dolgozhatsz otthonról is, végezhetsz különböző konzultációkat akár Skypeon is. A még nagyobb siker érdekében indíts csatornát Instagramon, vagy Youtube-on.

 

Lakberendező, belsőépítész

Ha szabadidőben leginkább a lakberendezési magazinokat bújod, és a Pinteresten gyűjtöd az újabb és újabb öteleket, akkor lehet belőled akár lakberendező, vagy belsőépítész. A szükséges végzettség megszerzése után, kezdj el felépíteni egy portfóliót. Dokumentáld a projektjeidet, és oszd meg őket online, esetleg készíts terveket, családod és barátaid számára, már meglévő bútorokkal. Később, akár meglévő lakberendezési termékeket is értékesíthetsz, egy webshopon keresztül, mint kapcsolt szolgáltatás.

 

(Online) jóga oktató

A terembezárásokkal a figyelem az online sport felé irányult, sokan még most sem igazán mernek edzőtermekbe járni. Online jóga oktatóként tarthatsz órákat skype-on, vagy Zoomon. Érdemes beruháznod egy jobb kamerára és mikrofonra, hogy jó minőségű videókat készíts. Valójában kis befektetéssel is elindíthatod, hiszen a fentieken és egy jóga matracon kívül semmi másra nem lesz szükséged. Ha érdekel a jóga, akkor tekintsd meg office jóga tanfolyamunkat.

 

Online ügyfélszolgálatos

Szuper és rugalmas lehetőség azoknak, akik szeretnének távmunkában, akár egy kisgyerek mellett dolgozni. Különböző termékek feltöltése, szövegezése, e-mailek, telefonhívások megválaszolása, reklamációk kezelése a feladat, és sokszor végzettség sem kell hozzá. Mivel ezeknek az ügyeknek a kezelése legtöbbször online zajlik, és nem mindig van fix ügyfélszolgálati idő sem, így rugalmas tudsz maradni.

 

Airbnb

Ugyan a covid helyzet nem volt feltétlen kedvező a turista szezonnak, de ahogy lassan megnyílnak a határok, egyre több látogató érkezik majd az országba. Ha passzív bevételt szeretnél szerezni, esetleg van egy lakásod amit szívesen kiadnál, akkor az Airbnb például szuper megoldás lehet. Az egyik legjobb megoldás, ha szeretnél új emberekkel megismerkedni és pénzt keresni. Szervezz mellé egyedi programokat, adj apró meglepetéseket vendégeid számára, hogy emlékezetessé tedd az itt tartózkodásukat.

 

Végül, de nem utolsó sorban

Vállalkozni, vállalkozóként élni nagy vállalás, hiszen sokszor bizonytalan a havi bevételed, a munkád mennyisége, valamint sok külső tényezőtől függsz. Mégis, ha szeretnéd megvalósítani az álmaidat, és saját magad főnöke lenni, akkor garantáltan a legjobb döntés, amit valaha hoztál. Kíváncsi vagy, melyek a legnépszerűbb szabadúszó munkák 2021-ben? Akkor olvasd el bejegyzésünket!

Nincsenek bejegyzések.

Nagyon jó választás!

2022.november 1. 20:00-ig rendszerkarbantartást végzünk, ezért egy kis türelmet kérnénk Tőled. 🙏

Cserébe Magyarország legmodernebb tanulói felületét kapod kézhez. 🔥

Töltsd ki az adataid, és szólunk amint nekiugorhatsz a tanulásnak!