fbpx

:gift::christmas_tree::sparkles: 

Akár 25% kedvezmény és ajándék tanfolyam!

Különleges Adventi Kalendárium tanfolyam akció december 1-24. között!

Részletekért kattints IDE.

Környezettudatos életmód ingyenes tanfolyam

kornyezettudatos-eletmod
bruttó Ingyenes Egyszeri összeg
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák!
 • A tanfolyam azonnal indul!

Környezettudatos életmód – Klímatudatosság a gyakorlatban

A környezetvédelem fogalma valószínűleg sokak számára ismerős fogalom, a környezettudatos életmód azonban már kevésbé. Ez az ingyenes tanfolyam azok számára lesz leginkább hasznos, akik szeretnék, hogy a környezettudatosság a mindennapjaik fontos részévé váljon. Sokan úgy gondolják, hogy a már szinte közhellyé redukálódott kifejezések, mint a szelektív hulladékgyűjtés, a vízfogyasztás csökkentése, vagy az áramfogyasztás redukálása alig jelentenek valamit. Tévedés! Ezek jelentenek talán a legtöbbet, hiszen minden apró lépés számít! Ez a tanfolyam segít neked abban, hogy egy fenntartható háztartást hozz létre, amivel tenni tudsz önmagadért, a környezetedért és a családodért.

 

Fenntartható háztartás = fenntartható bolygó?

Mindennap hallunk híreket arról, hogy mi történik a nagyvilágban, mi történik a bolygónkkal. Ezek a hírek a Föld állapotával kapcsolatosan sajnos sokszor emberi tevékenység által előidézettek. A klímaváltozás itt kopogtat az ajtónkon, hiába próbáljuk ignorálni. A globális változáshoz azonban összefogásra van szükség. Sokan úgy tartják, hogy a Földünket nem az elődeinktől örököltük, hanem az utódainktól vettük kölcsön. Ha ehhez tartjuk magunkat, akkor a környezettudatosság apró magjait már a legkisebbekben is el kell ültetnünk a fenntartható jövő érdekében. A hétköznapi emberek java része igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a környezettudatos életmód útjára lépjenek. Sokan azonban azért sem lépnek, mert úgy gondolják az ő tetteik nem számítanak vagy nem tudják, hogyan kellene elkezdeniük. A környezettudatos életmód azonban nem atomfizika, te is el tudod kezdeni akár ma! Nézzük, melyek a legfontosabb alap dolgok, amiket te is megtehetsz a környezetedért!

 

kornyezettudatos-eletmod

 

Első lépésként a hulladék csökkentése a fejlődés első lépcsőfoka. Itt leginkább a műanyag hulladék jelenti a legnagyobb problémát, hiszen a tengereink és az óceánok java része is tele van PET palackokkal. Műanyag szívószálak helyett használj fémet és ruházz be egy menő kulacsra. Ha nem okoz számodra nehézséget, hogy ne vegyél otthonra több palackozott ásványvizet, akkor tedd meg! Magyarországon a legtöbb helyen iható minőségű a víz, így kevesebb ásványvíz, több csapvíz! Azt tudtad, hogy a palackozott vízben többe kerül csomagolás, mint maga a víz? Bizony, a palackozott víz esetében az ár 90%-a a csomagolás. Ezután nem kérdés, hogy melyiket válaszd, ugye?

 

Csak szükséges dolgokat vásárolj

Ha már környezettudatos vásárlás, akkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy csak a szükséges dolgokat vásároljuk! A pazarlás szinte kézen fogva lépett be az életünkbe a kapitalizmussal és reklámok hada harsogja mindennap: vegyél meg, vigyél haza! Ha vásárolni indulsz, igyekezz mindig listával készülni, hogy elkerüld az impulzus vásárlást.

Természetesen a boltokban és az interneten minden arra csábít majd, hogy olyan dolgokat is vásárolj amire valójában nincs szükséged. Azonban ha te felkészült vagy és vásárlás során megállsz és elgondolkodsz: erre valóban szükségem van? Akkor máris többet tettél a környezetedért, mint az emberek java része. A minimalizmus számos olyan előnnyel jár, amire nem is gondolnánk. Pénztárcabarát, csökkenti a felhalmozott tárgyak mértékét és sokkal jobban érzed magad egy rendezett otthonban. A háztartásban keletkező hulladék nagy részét az élelmiszerek és azok csomagolása adja. Kövesd nyomon a boltok akcióit és ne vásárolj romlandó élelmiszereket hatalmas kiszerelésekben, mert valószínűleg a kukában köt majd ki.

 

kornyezettudatos-eletmod

 

Próbálj meg olyan élelmiszereket vásárolni, amik kevés mesterséges adalékanyagot tartalmaznak. Válaszd a természetes élelmiszereket. Ha a környezetedben van termelői piac, ott rengeteg szuper dolgot vásárolhatsz őstermelőktől, ami nemcsak egészséges, de támogatod vele a hazai gazdákat. Igyekezz idény gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani, hiszen az állattenyésztés az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparág. Túlzott húsfogyasztásunkkal a környezetünkre is olyan terhet rakunk (Magyarországon évente 60 kiló húst eszünk fejenként), ami alig bírható. Már azzal is rengeteget tehetsz, ha csökkented a vörös hús fogyasztását és igyekszel minél több helyi termelőtől származó élelmiszert csempészni a tányérodra. Azzal is sokat tehetsz akár, ha megosztod a maradék élelmiszeredet! Hívd meg a barátaidat vacsorára, gondold újra, vagy adományozd oda a rászorulóknak. Ha kertes házban élsz, akkor ültesd el a saját növényeidet, figyeld a fejlődés fázisait, minden egyes nap. Ahelyett, hogy kidobnád a maradékot, inkább komposztálj!

 

Mit tehetsz még?

A fenntartható, környezettudatos életmód fontos része az utazás. Amennyiben teheted, utazz tömegközlekedéssel, vagy kerékpárral. Ilyen módon nemcsak a környezetedért teszel, hanem hosszú távon a tested is hálás lesz érte! Ha munkába menet rendszeresen betérsz a kedvenc kis sarki kávézódba, kérd a kávédat a saját elviteles poharadba. Ha van egy kis időd, akkor például leülhetsz és megihatod ott is csészéből a friss kávét. Szintén fontos, hogy az otthonunk takarítás közben figyeljünk az esetleges fellépő környezeti károkra. A régi jól ismert szivacs helyett válasszuk inkább a luffa szivacsot, vagy a fából készült kefét természetes sörtével. Ha pedig takarítás akkor válasszuk otthon a vegyszermentes tisztítószereket, a környezet óvása miatt. Készítsd el a saját tisztítószereidet, ami tényleg olyan egyszerű, hogy bárki képes rá! Keress rá az interneten, hogy tudsz fenntartható módon takarítani az otthonodban, rengeteg ezzel kapcsolatos bejegyzés olvasható már!

Ha pedig otthon és háztartás akkor ennél is többet tehetsz azzal, hogy kerülöd a fast fashion boltokat. A fenntartható “zöld” divattal már nagyon sok blogger foglalkozik, hiszen a környezetszennyezést tekintve a divatipar a második helyen áll, az állattenyésztés után. Érdemes a használt ruhák felé fordítani figyelmünket, hiszen azzal károsítjuk a legkevésbé környezetünket. Egy ruhának minél rövidebb az utóélete annál kevésbé környezettudatos választás. Ha pedig ruhatár, inkább a kevesebb több elvét valljuk: amire nincs szükség adományozzuk tovább a megfelelő szervezet számára, hogy támogassuk őket.

 

kornyezettudatos-eletmod

 

Mutass példát!

Ebben a tanfolyamban külön foglalkozunk a környezettudatos életmód bevezetésével. A környezettudatosság gyerekeknek is elengedhetetlen, hiszen ők is a fejlődés része. Akkor is, ha mindennap tenni kell érte, megtanítani és elmagyarázni, ne add fel! A környezet védelme az ő feladata lesz majd egy nap. Olyan apró, egyszerű lépéseket is tehetsz, mint a közös szemétszedés, vagy csatlakozás egy 30 napos hulladékmentes kihíváshoz. Azon túl, hogy jó móka, a gyermeked szintén sokat fog tanulni egy hónap alatt a környezettudatos életmódról. Akár hosszú napló bejegyzések formájában is megörökíthetitek az ezzel kapcsolatos élményeiteket.

Az ember sokszor a kellemetlenségek elkerülése végett hajlamos inkább a rövidebb, kényelmesebb utat választani. Ebben az esetben a fejlődés elkerülhetetlen. A számok alapján úgy fest, hogy nem tudjuk, mennyi időnk van hátra ezen a bolygón, ilyen körülmények között. A változás sokszor semmibe nem kerül, elég egy apró lépés, egy kulacs, egy kis odafigyelés. Nem baj, ha kicsiben kezded, soha nem tudhatod kire leszel hatással, ki fogja majd követni a példádat. Nincs másik Földünk, csak ez az egy. Tegyünk meg mindent a megóvásáért!

 

Miről szól a klíma és környezettudatos életmód tanfolyam?

Ez a tanfolyam azok számára nyújt segítséget, akik úgy érzik, szeretnének valamit tenni a környezetükért. Rengeteg hasznos gyakorlatias tanácsot találsz a tanfolyamban, ami segíthet neked a mindennapokban. A tanfolyam abban nyújt segítséget, hogy a háztartásod és az életmódod klímatudatosabbá váljon.

 

Kiknek ajánljuk a tanfolyamunkat?

 • Azoknak, akik úgy érzik, fejlődni szeretnének és környezettudatosabban élni
 • Azoknak, akik klímatudatosabb hétköznapokra vágynak
 • Azoknak, akik szeretnék, hogy a háztartásuk környezettudatosabb legyen
 • Azoknak, akik a gyerekeik számára szeretnének egy szebb és környezettudatosabb világot

 

Mire lesz szükséged a tanfolyam során?

 • Laptop vagy okostelefon
 • Toll, papír ceruza
 • Idő

Ha úgy érzed a környezettudatosság a te utad, akkor ez a tanfolyam segítséget nyújt majd ebben!

 

A tanfolyam moduljai

 1. Mi fán terem a klímatudatosság?
 2. Hogyan tudsz többet tenni a környezeted megóvásáért?
 3. A fenntarthatóság a kosaradban kezdődik
 4. Túlfogyasztás enyhítése
 5. Szeméttermelés csökkentése
 6. Tudatszintünk emelése
 7. Klímatudatosság a gyakorlatban
 8. Vásárlási tippek a veganizmus jegyében
 9. Kezdő vegán tippek
 10. Vásárlási tippek a minimalizmus és a zero waste jegyében
 11. Tudatszintünk emelése
 12. Tudatszint emelése a gyakorlatban
 13. Változás benned kezdődik

 

Hasonló tanfolyamok

Ingyenes Zero Waste Útmutató

Vegán Útmutató – Ingyenes Online Tanfolyam

Hallgatói visszajelzések

Ehhez a tanfolyamhoz még nem érkezett visszajelzés. Legyél Te az első! :-)

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Kezdd el most!

Hírlevél Feliratkozás