fbpx

Időgazdálkodás tréning – hatékonyság home office-ban

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásÁról?

A legtöbb szellemi munkát végző dolgozó már megteheti, hogy otthonról dolgozzon néha, home officeban. A munkáltatókban azonban felmerülhet a kérdés: vajon így is ugyanolyan hatékony a munkavégzés, mint az irodában? A válasz igen és nem, sőt, valahol hatékonyabb a munkavégzés! Ahol viszont nem, ott segítségre van szükség, amely nem más mint az Időgazdálkodás tréning! A most elvégezni kívánt tréning a megoldás arra, hogy hatékonyan gazdálkodj az időddel!

időgazdálkodás

Mire is való az időgazdálkodás?

Az idő pénz – szokás mondani. Éppen ezért fontos, hogy a mai világban különösen jól bánjunk vele, gazdálkodjunk, hatékonyan költsük, akár csak a pénzünket. Az időgazdálkodás angolul time management, vagyis: hogyan menedzseld az idődet. Ebbe beletartozik mind a személyes, mind a munkahelyi “játék” az idővel. Szoktad azt érezni, hogy annyi dolgod van, úgy el vagy havazva, hogy azt sem tudod melyik feladattal kezdd? Szinte enni sincs időd se reggel, se napközben, közben folyamatosan stresszelsz. Egyszerre kellene bent maradnod túlórázni, de közben megbeszélted a barátnőddel, hogy beültök egy kávéra. Úgy érzed, hiába van minden alaposan megtervezve a kalendárodban, mégsem tudsz mindent befejezni? Ezekből lesz az, hogy annyi minden összegyűlik körülötted, hogy mindenbe belekezdesz, de egyiket sem tudod befejezni.

Ez sajnos nem jó taktika, ugyanis nem hatékony, ellenben rengeteg stresszel jár. A feladatok száma nem lesz kevesebb, mert az elkezdett feladatokat nem fejezed be, csak “időrablók”. Így minden nap úgy ülsz le az elvégzendő feladatok elé, hogy ugyanazokat csinálod újra-és újra. Ennek pedig az életedben résztvevők mind szemtanúi. Az időgazdálkodás tréning abban segít, hogy hogyan és mi alapján tudsz priorizálni, hogyan tudj a megoldandó feladatra koncentrálni, és hogyan hozz gyors döntéseket. Ez a tréning általában tréner által tartott, akár több napon át tartó folyamat, azonban, ha már otthonról dolgozol, miért ne végezhetnéd el a képzés anyagát is otthon? Remek időgazdálkodási feladat neked is!

 

Mit tartalmaz az Időgazdálkodás tréning?

A weboldalunkon található tréning egy online képzés, amelyet időgazdálkodási tréner állított össze, így professzionális, szakmai anyagot tanulhatsz. Már a tréning online végzésével is tanulhatsz magadról, és arról, hogyan oszd be az időt! Az otthoni munkavégzés határozottan megnehezíti a koncentrációt, hiszen akár családtagjaink jelenléte, akár a házimunka akadályozhat a feladatok elvégzésében, hiszen szeretnénk, hogy ténylegesen résztvevők legyünk a saját mindennapjainkban. Éppen ezért a tréning anyaga külön fejezetet szentel a home office munkavégzésnek.

 

Az Időgazdálkodás tréning anyaga, felépítése

1. Home office?!

2. Előnyök és hátrányok

3. A munkanap megtervezése, hogy hatékony lehess

4. Munkakörülmények kialakítása

5. Zavaró tényezők hatása: ahhoz, hogy kevesebb idő alatt végezhessük el a feladatainkat, szükség van arra is, hogy ki tudjuk kapcsolni a zavaró tényezőket. Akár ténylegesen az olyan figyelemelterelő program, mint a Facebook, vagy a híroldalak kiiktatásával, az ablak bezárásával, hogy ne halljuk az utca zaját, akár átvitt értelemben, hogy annyira tudjunk fókuszálni, hogy “meg sem halljuk” ezeket a zavaró hatásokat. A képzés tanácsokat nyújt az előreláthatóbb tervezés érdekében.

6. Fókuszált munka

7. Kommunikáció és ellaboráció

8. Eszközök

Bár sokan először nem tulajdonítanak nagy jelentőséget annak, hogy otthon is kialakítsák a megfelelő ergonómiát, nagyon is fontos. Hajlamosak vagyunk a kanapén ülve, a tv-t bámulva “dolgozni”. Lássuk be, ez nem hatékony, sőt, a tv maga is az időrablók csoportjába tartozik. A mai világban ráadásul otthoni munkavégzésnél különösen, de akár az irodában is rengeteg dolog hátráltathat a megfelelő munkavégzéstől: legyen szó a recsegő székről, a túl alacsony vagy magas asztalról. Gondoljunk csak bele, ilyen apróságok miatt mennyit bosszankodunk minden nap, ami ahhoz vezet, hogy nem tudunk megfelelően koncentrálni, sőt, folyamatosan kizökkent minket a rutinból.

időgazdálkodás-tanfolyam

 

Énidő, hatékonyan

Az időgazdálkodás tréning elvégzése akár tréner segítségével, akár egyedül, az online tréningek közül választva nemcsak remek program, de óriási hatással lesz mind a magánéletedre, mind a munkádra. Alkalmazhatod a saját életedben arra is, hogy hogyan tudd le a házimunkát hatékonyan, fókuszálj a gyermekeidre, végezd el gyorsan és hatékonyan a bevásárlást. Megtanulod beosztani a személyes én – időt, sőt, akár arra is megtanít, hogyan közlekedj hatékonyan Budapest utcáin, vagy más nagy városban! Miért ne? Hiszen ha csak elmész a kirakatok mellett, és nem töltesz perceket előttük, akkor már is gyorsabb leszel, hiszen ez maga is egy időgazdálkodási tréning! A kurzus elvégzése után rájössz, hogy a tréningek közül ez különösen hasznos, még tréner nélkül is. Csak elhatározás és kitartás kérdése – kezdd el, és legyél te is időgazdálkodó!

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás