fbpx

Grafikus online tanfolyam

grafikus-online-tanfolyam
bruttó 54 990 Ft Egyszeri összeg
 • RÖVIDESEN ÁREMELKEDÉS VÁRHATÓ
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
 • A tanfolyam azonnal indul
 • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
 • Személyes jelenlétet nem igényel

10/10

“Nagyon tetszett. Minden alaposan el van magyarázva ,a gyakorlat teljesen követhető és fantasztikusan megtanítja az alapokat. Kicsit lehetett volna több a gyakorlat mert nagyon élveztem. Mindenképp ajánlom másoknak is. :)”
Kovácsné Oláh Anikó

Hasznos volt, köszönöm!

“Szuper, érthető, könnyű, profi, tanulóbarát. :)”
Alexandra

Nagyon tetszett a tanfolyam, főleg a videós tartalmak!

“Elégedett vagyok a tanultakkal és úgy érzem hasznos információkkal gazdagodtam a tanfolyam során. Innentől pedig gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás… :)”
Réka

Grafikus online tanfolyam – Ha álmod, hogy grafikusként dolgozz!

Ez a grafikus online tanfolyam azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. A mai világunkat teljesen átszövi a vizuális világ, nem véletlen, hogy az utóbbi évek egyik legdivatosabb szakmája a grafikus. Egy magával ragadó Instagram poszt, egy weboldal ahonnan vásárolunk, de akár az esküvői meghívónk is grafikai tervező munkája. A grafikus online tanfolyam során végigvezetünk a szakma alapvető kihívásain és szépségein. A tanfolyam során bemutatjuk számodra azokat a programokat, amelyeket egy grafikus használ a munkák során. Álmod, hogy grafikusként dolgozz? Ez a grafikus online tanfolyam segít neked ebben!

 

A művész világ rock sztárjai

Kézügyesség és kreativitás már – már kötelező, de mindenképpen szükséges ha grafikai pályára adjuk a fejünket. Sokak fejében él egy kép arról, hogy mit is csinál pontosan egy grafikus, azonban ez a szakma annyira szerteágazó, hogy minden tevékenységi kör más – más képességet és képzettséget igényel.

Vannak olyan tervezők akik weboldalakat terveznek, mások abszolút offline munkákat végeznek, legyen az mesekönyv illusztráció vagy esküvői meghívók készítése. Világos tehát, hogy nincs két egyforma grafikus, mindenki más “hangszeren” játszik, de kezdőként ne gondoljuk, hogy nagyobb volumenű feladatokat bíznak majd ránk. Mint minden szakmánál, itt is végig kell lépdelni a szamárlétrán, hogy elsajátítsd a szükséges tudást és tapasztalatot. A munkák sokszínűségéből fakad, hogy többrétű tudást igényel a grafikus szakma, de természetesen nem kell mindenhez ( is ) érteni. Aspiráns grafikusok számára ajánljuk, hogy kezdjenek ingyenes tanfolyamok/tanfolyam és programok felkutatásával, de ma már számos tananyagot online videók formájában is elérhetünk. Kezdetként vegyünk sorra, mik azok az elengedhetetlen kvalitások, amelyek segítségével kiváló grafikus válhat belőlünk!

 

Az első lépcsőfok

Eltekintve néhány csodagyerektől, senki nem születik Adobe Illustrator / Adobe Indesign nindzsának. Ahhoz, hogy egy grafikus sikeres legyen a szakmájában, nem csak szerencsés csillagzat kérdése sokkal inkább azé, hogy rendelkezik-e azokkal ismeretekkel és különböző személyes tulajdonságokkal amelyek elengedhetetlenek. Ilyen lehet a türelem, az állandó tanulási vágy és a kreatív gondolkodás. Ezt egyetlen tanfolyam sem tanítja. Talán mind közül a kreatív gondolkodás készségét emelhetjük ki, mert ez önmagunkból fakad és nem egy képzés vagy tanfolyam eredménye.

Ahhoz, hogy ne érezzük úgy, iparos munkát végzünk a megújulás képessége szükséges, hiszen a szakmában használt szoftverek ( adobe indesign, adobe photoshop vagy illustrator ) is szüntelenül frissülnek. Ez az online tanfolyam egy alap tudást és látásmódot ad át neked, hogy eldönthesd, szeretnél -e tovább tanulni. A grafikus szakmában sokan tanulnak autodidakta módon, mégis ajánlott egy több éves OKJ tanfolyam elvégzése, az alapok elsajátítása és akár hosszútávú munkakapcsolatok kialakítása miatt. Itt tudunk szert tenni egy olyan portfólióra amivel később megpályázhatunk egy csábító grafikus állást.

 

A bőség zavarában

Webdesigner, tervezőgrafikus, vagy alkalmazott grafikus? Melyik a legjobb? Mi a különbség? És honnan tudom, hogy számomra melyik a legmegfelelőbb? Ehhez külön tanfolyam vagy képzés kell? Sokan hajlamosak azt mondani, hogy aki tervezőasztal előtt ül és rajzol(gat) az grafikus, aki pedig weboldalakat tervez nem. A másik tipikus hiba egy kalap alá venni mindenkit megfelelő ismeretek híján. A grafikus szakmát két fő halmazra bonthatjuk: a képi és az elektronikus ábrázolás.  Sűrűn találkozhatsz majd olyan kifejezésekkel, mint tervezőgrafikus, arculattervező, illusztrátor, médiatervez, tipográfus stb. Oké, akkor te is nyugodtan felteheted a kérdést, hogy mi különbözteti meg őket? A tervezőgrafika az alkalmazott grafikai munka része, így az egyik fő területe. Az alkalmazott grafikus leginkább megrendelésre dolgozik, ők azok akik egy külsős megbízótól kapják a feladatok nagy részét.

 

grafikus-online-tanfolyam

 

Alkalmazott vagy tervezőgrafikus?

Ilyen feladatok lehetnek a szórólapok, termékcsomagolások, naptárak, menük és különböző reklámanyagok elkészítése. Az alkalmazott grafikus emellett kaphat más jellegű gyakorlati feladatot is természetesen, legyen az webes vagy animációs, de ilyenkor már tervezőgrafikus vagy reklámgrafikus segítségével kerül kivitelezésre a feladat. A reklámgrafikus az, aki képes elkészíteni egy vállalat arculati tervét, a tervezési folyamatoktól egészen a kivitelezésig. Megtervezi egy márka összhatását, legyen a weboldalon használt képek, betűtípusok és megjelenési formák. Egyedi grafikai elemeket készít, illusztrációkat egy – egy marketing kampányhoz. A digitális grafikus feladata, hogy támogassa az adott céget minőségi munkájával, ilyenkor nincs helye bármilyen öncélú művészkedésnek.

 

Fontos, hogy amit a grafikus a vászonra vet, annak legyen célja és értelme és funkciója. Minden feladat során vannak formai követelmények amelyeknek meg kell felelni. A grafikus feladata, hogy egy adott célt ( legyen az értékesítési vagy marketing jellegű )  minőségi, kreatív grafikai munkával megtámogasson. A másik nagy halmaz, aki webdesigner munkákkal foglalkozik. Ide tartoznak a mobil alkalmazások, online reklámanyagok, social media grafika vagy éppen html bannerek elkészítése. Ők azok szoros együttműködésben dolgoznak programozókkal, digitális marketing szakemberekkel. Természetesen a webes grafikai munka nem merül ki ennyiben, további halmazokra is bonthatjuk, mint UX vagy UI designer.

 

Digitális tervezés

Az UX és UI design kiemelt szerepet kapnak, ha online alapú munkákra gondolunk. Nem csoda, hiszen az internet ma elsődleges hirdetési felületként működik, ide nagy szükség van profi tudással rendelkező grafikusra. Ha egy weboldal megtervezéséről beszélünk, akkor a munka több részre részre tagolódik: a programozók felelnek értelemszerűen a fejlesztésért, a webdesign pedig a webdesigner feladata. Ahhoz azonban, hogy egy webdoldal felhasználói szempontból is élvezhető legyen, már nem a “mezei” grafikus feladata, hanem UX azaz a kifejezetten web felületekre és applikációkra szakosodott tervezőké. Gondolhatnánk, hogy a két feladat közel áll egymáshoz, mégis az UX tervezéssel foglalkozó grafikus, dizájner sokkal komplexebb feladatokat lát el.

UI – User Interface

Az elmélet és a gyakorlat is azt mondja, hogy a UI designer feladatának szépsége a komplexitásában rejlik. A UI design ugyanis egy kifejezetten az online világra, a weboldalakra és mobilos applikációk fejlesztésére szakosodott tevékenységet jelent, ami a grafikai tervezés mellett magában foglal három más tervezési fázist. Az oldalépítést, navigációs tervezést illetve ezen kívül teszteléssel járó folyamat is egészen ide tartozik.

UX – User Experience

A felhasználói élményért elsősorban a webdesigner és a UI designer felelős. A UX designer ezzel szemben sokkal inkább a háttérben lévő munkálatokért felelős. Az adatok által kinyert információkból dolgozik és a rendelkezésre álló információkból optimalizálja az oldalt. Próbáljunk meg úgy elképzelni, hogy az autónk alapját a UX designer adja meg, míg UI designer az oldal megjelenésért felelős.

 

Az öreg motorosok

A grafikai szakma régi motorosainak számítanak az illusztrátorok, és közöttük is tudunk különbséget tenni, hiszen vannak akik inkább digitális munkát végeznek, míg mások “hagyományos” nyomtatott vonalon mozognak. Az illusztrátorok különösen jó kézügyesség rendelkező grafikusok, a munka magas színtű rajz és emberábrázolási ismereteket igényel. Vannak olyan illusztrátorok akik heti vagy havi lapokba készítik a legtöbb munkát, mások egy mesekönyv grafikai munkáin dolgoznak. Természetesen ennek az ágnak is, mint minden más grafikával kapcsolatos munkának, megtörtént a digitalizációja. Ma már készülnek számítógépes illusztrációk folyóíratok, heti és havilapok számára, sőt vannak olyan internetes felületek ahol értékesíteni lehet különböző grafikai munkát. Vannak olyan grafikusok, akik külön stock designerként vannak jelen, fotókat, illusztrációkat és vektorok hoznak létre és értékesítenek hazai és nemzetközi stock oldalakon. Itt a végfelhasználó megvásárolhatja ezeket és saját maga felhasználhatja.

 

Mivel dolgoznak a grafikusok?

Ha grafikusként szeretnél dolgozni, akkor az alábbi két program elméleti és gyakorlati ismerete lehet hasznos. Ezek az Adobe Illustrator és Adobe Photoshop. Az Adobe Photoshop használata régóta ismert a grafikusok körében, alapvető használatát te is megtanulhatod nálunk az Adobe Photoshop tanfolyam alapján. Az Adobe Photoshop főként a képek szerkesztésére szolgál. A Photoshop használata főként a fotósok körében elterjedt ha kép retusálásról van szó verhetetlen de, egy – egy grafika is elkészíthető vele. További program amit sűrűn láthatunk grafikai munkák során, az Adobe Illustrator. Az Illustrator egy számítógépes program, amivel szinte bármilyen vektorgrafikus képet tudunk készíteni. Akár gy – egy gyors grafika, vagy logó is elkészíthető de mindez megfelelő gyakorlati ismereteket igényel.

 

grafikus-online-tanfolyam

 

Indesign és Illustrator

A vektorgrafikus ábrázolás egyik legnagyobb előnye, hogy akár bármeddig nagyíthatjuk az elkészült képet, nem tapasztalunk majd minőségromlás. Az Illustrator további előnye, hogy mivel pontokból, formákból, vonalakból álló kreatív grafika készíthető vele. Szerkesztési lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok, bármit tudunk vele készíteni megfelelő ismeretek alapján. Így a kreatív folyamat során bármikor változtathatunk akár a grafika alakján, felépítésén anélkül, hogy minőségromlástól kellene tartanunk.

A harmadik szoftver az Indesign, ami a ma létező egyik legjobb online kiadványszerkesztő applikáció. Ilyen lehet például újságok vagy könyvek szövegtördelése. Az Indesign segítségével igazán kreatív katalógusok, poszterek, ebook formátumú képes könyvek elkészítésére is van lehetőség. Az Adobe programok egyike sem elérhető ingyenes formátumban, ha szeretnénk előfizetni választhatunk éves vagy havi előfizetés, ez attól függ kinek melyik a kényelmesebb megoldás. Ezután nincs más hátra mint egy online tanfolyam de választhatunk ezzel párhuzamosan más oktatási formát is. Fontos, hogy tisztában legyünk az oktatási rendszerrel, az oktatás mélységével és az oktató háttér tudásával és gyakorlati tapasztalatával. Ha az online oktatási forma a legkényelmesebb neked, akkor bátran ajánljuk neked ezt az online tanfolyamot.

 

Ügynökségek vagy szabadúszás?

Ha álmod a grafika és az elengedhetetlen ismereteket is elsajátítottunk egy oktatási intézményben ( legyen az online tanfolyam vagy okj tanfolyam) akkor ezen tudás birtokában bátran szemezgethetünk az állásajánlatok között. Az, hogy milyen munkát választunk, nagyban függ a személyiségünktől. Vannak akik egy nagyobb ügynökségnél érzik a legjobban magukat, másik inkább kisebb és barátságosabb munkahely mellett teszik le a voksukat. A fiatalok általában szeretik pörgősre venni a figurát, a néhány év tanulás után szeretnének nagyobb márkák kampányain dolgozni. A nyugisabb tipusú webdesigner vagy grafikus inkább kisebb cégeknél fogja magát otthon érezni és kiteljesedni kreatív feladatok sokaságában.

 

Szabadon szárnyalni?

Természetesen ahhoz, hogy valódi gyakorlatot szerezzünk nem elég egy jó képzés, vagy tanfolyamok sokasága ehhez sok – sok óra munka az első időkben. Némi idő elteltével érezhetjük, hogy a megszerezett elmélet képes gyakorlati formát ölteni, és az oktatási ismereteinket felhasználhatjuk a munkánk során. Nem elég valami tudni… gyakorolni is kell. Az pedig, hogy neked mennyire idő kell ehhez, mindig egyéni. Vannak olyanok, akik néhány ügynökségnél töltött év után, szabadúszásra adják a fejüket és önállóan folytatják a munkájukat. Ennek természetesen amennyi előnye, annyi hátránya is. Ma már számtalan grafikus és webdesigner regisztrál egy szabadúszókat gyűjtő online portálra, hogy ami sokkal komplexebb képességeket igényel.

Nem elég ha valaki kreatív, sok éves képzés vagy tanfolyam áll mögötte és rengeteg óra gyakorlat. Itt már érteni kell az ügyfélszerzéshez, az értékesítéshez és fontos tudni néhány ügyes marketing fogást is, ebben számtalan online tanfolyam és képzés segíthet neked. Az online ügyfélszerzés lehetőséget ad arra, hogy egy – egy projektet az elejétől a végéig elkísérjünk, és nagyobb szakmai fejlődésre is számíthatunk. A szabadúszás azonban nem 8 óra, sokszor éjszakába nyúlóan is dolgozhatunk. Ami kompenzálja mindezt az a jól meghatározott óra díj, így a ledolgozott óra alapján számlázhatunk az ügyfél számára. A rugalmas időbeosztás lehetőséget ad arra, hogy mi döntsük el, mikor dolgozunk és mikor pihenünk. Ha kedvünk tartja napközben akár egy online tanfolyamot is elvégezhetünk.

 

Fejlődés a titok

A kreatív szakmák titka a folyamatos fejlődés. A karrierünk kezdetén egy jól megválasztott képzés, oktatási forma vagy tanfolyam, de az oktató is sorsdöntő lehet, de ne feledjük a tananyag nem minden. Érdemes később is fejlesztenünk magunkat egy tanfolyam segítségével, hogy sokszínű ismeretekre tegyünk szerint. Ezt a tanfolyamot úgy állítottuk össze, hogy a képzés során betekintést kapj a szakma alapjaiba, legyen az web, html vagy sima illusztráció. A tanfolyam kitér a márka könyvek fontosságára, a grafikus szakma kihívásaira, egy – egy szín pszichológia hatására. A tanfolyam segít neked abban, hogy eldöntsd valódi álmod -e grafikai képzés? A grafikus tanfolyam emellett a leggyakrabban használt programokat is bemutatja neked, legyen az Adobe Photoshop vagy Indesign.

 

Kiknek ajánlott a Grafikus Online Tanfolyam?

 • Azoknak, akik régóta gondolkodnak azon, hogy szakmát váltanak.
 • Azoknak, akik valami újat szeretnének tanulni.
 • Azok számára, akik jó kézügyességgel rendelkeznek.
 • Azoknak, akik szívesen dolgoznának otthonról, home office-ból.

 

Hogyan épül fel a Grafikus Online Tanfolyam?

 1. Modul
  a. Bevezetés
  b. Tanulj grafikusnak a józan ész elvesztése nélkül
  c. Indítsd el grafikai karrieredet!
  d. Mi az a brand book?
  e. Szükséged van saját márkakönyvre?
  f. Hogyan készítsd el a saját márka könyvedet?
  g. Logó
  h. Betűtípusok/Tipográfia
  i. Az ikonok
  j. Képek
  k. A márka története
  l. Márkahang és nyelv
  m. Hasznos tippek a saját márkakönyved elkészítéséhez
  n. Logo design
  o. Logótípusok
 2. Modul
  a. Színterek és tipográfiai alapismeretek
  b. Színkontraszt
  c. Hasznos eszközök
  d. Tipográfiai alapismeretek
  e. Betűtípusok
  f. Betűcsaládok, kontraszt, keverés
  g. Webes tipográfia
 3. Modul – Adobe Photoshop
  a. Bevezetés a Photoshop világába
  b. Munkaterület
  c. Dokumentumkezelés
  d. Segédvonalak
  e. Rétegek
  f. Hibák visszavonása, history panel
  g. Kijelölések
  h. Retusálás
  i. Grafika
  j. Szöveg
  k. Mentés és exportálás
  l. Automatizálás
  m. Egyszerű eszközök használata a gyakorlatban
  n. Bonyolultabb eszközök használata a gyakorlatban
  o. Háttér eltávolítása és árnyék adása
  p.4 eszköz a bőr szépítésére, bőrhibák javítása
  q. Formázás cseppfolyósítással a gyakorlatban
 4. Modul – Adobe Indesign
  a.  Felhasználói felület
  b.  Eszközök, funkciók, beállítások
  c.  Kiadványszerkesztés – gyakorlat I.
  d. Kiadványszerkesztés  – gyakorlat II.
  e. Kiadványszerkesztés – gyakorlat III.
 5. Modul – Adobe Illustrator
  a. Mire használjuk az Adobe Illustratort?
  b. Bézier-görbe
  c. Vektorgrafikus vagy pixeles a tartalom?
  d. Menüsor
  e. Menüsor bemutatása
  f. Vezérlő pult, eszköztár, állapotsor, panel mező
  g. Eszközök használata a gyakorlatban
  h. Képernyő módok
  i. Görbekezelés
  j. Panelek
  k. Szöveg panelcsoport
  l. Illustrator a gyakorlatban
 6. BÓNUSZ – Hogyan legyek szabadúszó?
  Mi is az a “freelancerkedés”?
  b. Szabadúszó vagy ügynökség?
  c. Előnyök és hátrányok
  d. Mennyit kereshetsz szabadúszóként?
  e. Digitális nomád jelentése
 7. BÓNUSZ – Hogyan vágj bele?
  Mérd fel a kompetenciáidat!
  b. Első lépések
  c. Milyen eszközökre lehet szükséged?
  d. Adókötelesség és számlázás
  e. Top 5 tipp a sikeres profilhoz
 8.  BÓNUSZ – Munkakeresés szabadúszóként
  Milyen freelancer oldalak léteznek?
  b. Freelancer
  c. Upwork
  d. Fiverr
  e. Peopleperhour
  f. Guru
  g. Kisebb oldalak

 

Hasonló tanfolyam

Online Webdesign Tanfolyam

Hallgatói visszajelzések

Köszönöm, tetszett

Rated 4 out of 5
2021.10.31.

Ajánlom kezdőknek és haladóknak is, sokrétű kurzus.

Erika

Szép munka

Rated 5 out of 5
2021.02.18.

Már kétszer frissült az anyag, amióta megvásároltam a kurzust! Nagyon szimpatikus, hogy folyamatosan fejlesztenek és az újdonságokat is megkapjuk ingyen.
Köszönöm!

Adam Szabo

Bő és érthető tananyag

Rated 5 out of 5
2021.01.25.

Köszönöm szépen, érdemes volt elkezdeni 😊😊

Zsu

Nagyon tetszett!!

Rated 5 out of 5
2021.01.23.

Összeszedett anyag volt, mindenre kitért.
A videók jól leoktatták a programokat. Ajánlom!

Balázs

Nézd meg, hogy mennyit kereshetsz ezzel a szakmával magyarországon!

HAVI BRUTTÓ ÁTLAGBÉR

300.000 - 1.400.000 Ft

Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

A The Bright Academy egy dinamikusan fejlődő, innovatív, online tanfolyamokat kínáló platform, mely 2019 év végén nyitotta meg virtuális kapuit a tanulni vágyók előtt. Nagy öröm számunkra, hogy közel 2 év alatt sikerült az egyik leggyorsabban fejlődő online edukációs márkává válnunk Magyarországon.Mit kapsz nálunk egy online tanfolyam megvásárlásával?
 
– Modern oktatási felületetet, ahol a saját tempódban haladhatsz és modulonként tesztelheted a tudásod.
– Folyamatosan bővülő és frissülő, naprakész tananyagokat, szakterületükön elismert oktatóktól.
– Zártkörű, szakmai csoportot, ahol segítünk és tájékoztatunk téged.
– Kedvezményes szakmai konzultációt oktatóinkkal.
– Tudásbővítő és fejlesztő workshopokon való ingyenes részvételi lehetőséget.
– Certifikátot magyar, angol és német nyelven a tanfolyam elvégzését követően.
– A legkedvesebb, professzionális, segítőkész ügyfélszolgálatot, akitől bátran kérdezhetsz.
– Hozzájárulsz Földünk újraerdősítéséhez, hiszen minden tanfolyam megvásárlását követően egy fát ültetünk.
 
Csatlakozz te is a The Bright Academy tanulói közösségéhez, és szerezz valóban használható tudást!

Kezdd el most!