fbpx

Fotós tanfolyam kezdő fotográfusok számára

Ismerd meg a profi digitális fotózás alapjait!
fotós-tanfolyam
bruttó 39 990 Ft Egyszeri összeg
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
 • A tanfolyam azonnal indul
 • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
 • Személyes jelenlétet nem igényel

Szuper képzés, szuper csapat! :)

Nagyon régóta kerestem olyan tanfolyamot, ami megfizethető és rendelkezik az alap tudással, ami eddig hiányzott az eszköztáramból. A szövegkörnyezet érthető, a kurzus jól felépített és a videók is tökéletes kiegészítői a tanfolyamnak. Azt is nagyon szerettem a tanfolyamban, hogy egyszerre nem kellett nagyobb anyagot átvenni kényelmesen a saját tempómban végeztem el. A színhőmérséklettől kezdve, a rekesz fogalmán át, mindent érintett a kurzus. Ha kérdésem volt, bármikor fordulhattam a The Bright Academy csapatához, azonnal segítettek.
Vanessza

Ngyon jó döntés volt belevágni

Gyerekkorom óta foglalkoztat a képi világ, régebben festettem is. Az alapok egy részével tisztában voltam, azonban rengeteg olyan kérdésem volt, amivel nem fordulhattam senkihez. Ez a kurzus, tökéletes ár/érték arányban van, mindent megad, amit egy kezdő hobbi fotósnak tudnia kell! Örülök, hogy elvégeztem!
Pinczés Zsanett

Részletes és hasznos

Karácsonyra fényképezőgépet kaptam, ami régóta nagy vágyam volt. Mivel az OKJ-s képzésre még nem akartam jelentkezni, ezért olyasmit kerestem, ami átfogóbb képet ad ( szó szerint ) a fotózásról. Ez a tanfolyam megadta amire a vágytam és a fényképezőgépet is jobban megismertem, hiszen egy egész modul szól a digitális fényképezőgépekről! Tökéletes választás!
Gergő

Fotós tanfolyam az alapoktól!

Ez a fotós tanfolyam azok számára ajánlott, akiket érdekel a fotós szakma, esetleg már komolyabb fényképezőgépet is vásároltak. Ez a szakmai anyagra épülő fotózás tanfolyam azokat a fotográfiai alapokat mutatja be, amit minden aspiráns fotózni vágyó szeretne tudni. Ha esetleg haladó fotós vagy, esetleg már vannak a tarsolyodban előzetes képzések, akkor is jó választás ez az online képzés. Miért? Mert a kreatív szakmában egy dolog állandó: a változás. Ez a fotótanfolyam egy profi és több éves gyakorlattal rendelkező fotográfus által összeállított képzés, ami akár egy fotográfus OKJ képzés előfutára is lehet.

Az online fotós képzés során megismerheted többek közt a fotográfia elméleti és gyakorlati oldalát, valamint a kamera tulajdonságait, hogy melyik gomb vagy funkció mire való. Ezen kívül tanulhatsz a fényképezőgéped működéséről, felépítéséről, a kompozíciós szabályokról, és a képszerkesztésről is. Jól hangzik, ugye? Akkor mire vársz még?

 

fotós-tanfolyam

 

A vizuális történetmesélés diadala

A közösségi média csatornák lassan 10 éves diadalmenete rávilágított arra, amit ugyan eddig is tudtunk: egy szép, igényes fotó többet ér ezer szónál. Emlékezzünk vissza, amikor a nagyival a fotó albumot bogarásztuk, mennyi emléket hozott vissza? A fotográfus feladata tulajdonképpen ez: emlékeket őrizni, és a lehető legigényesebb formában tálalni. Nem véletlen tehát, hogy számtalan fotós képzés, workshop vagy tanfolyam áll rendelkezésünkre, ha szeretnénk megtanulni profi fotókat készíteni. Természetesen sokan választják a fotózás OKJ tanfolyam keretében való elsajátítását, de ez nem mindenki számára elérhető lehetőség. Vannak akik idő vagy pénzhiány okán sokkal inkább az online képzések felé fordulnak, hiszen az alapokat itt is meg lehet tanulni. Ezek a képzések sokszor inkább a gyakorlati oldalra helyezik a hangsúlyt az elméleti tudással szemben.

 

Kiből lehet profi fotográfus

A bárkiből talán egy kicsit elhamarkodott válasznak tűnhet. Profi képeket készíteni, amivel már vállalkozást indíthatsz, hosszú időbe és sok gyakorlatba kerül. Ugyan számos oktatási központ indít fotós OKJ képzéseket, de valódi fotográfus csak később válik majd belőled. De nézzük, milyen képességek szükségesek ahhoz, hogy profi fotográfus legyen?

Mivel ez egy elég telített piac, így mindig kell egy kis plusz “Je ne sais quoi” amit talán a leginkább a lényeglátás képességének hívhatunk. Ehhez megszámlálhatatlanul sokat kell fotóznod és más fotósok képeiből tanulni. Ha megnézed mondjuk, Annie Leibovitz vagy Mario Testino fotóit, és számos alkalommal tanulmányozod őket, egy idő után biztos meg tudod mondani, melyik kié. Miért? Mert beleviszik az egyéniségüket a fotókba. Ehhez szükséges és fontos a kellő gyakorlat és az önismeret. Te miért fotózol? Mit szeretnél átadni a képeiddel? Mi az amiben más vagy, mint a többiek? Az előtted álló időben próbáld meg megválaszolni ezeket a kérdéseket.

Egy profi fotográfus, a szükséges vizuális érzék mellett rendelkezik szépérzékkel, empátiával, és kiváló problémamegoldó képességgel, legyen az kültéri vagy műtermi fotózás. Az nem elég, hogy tudod kezelni a gépet, hiszen azt tulajdonképpen bárhol meg lehet tanulni.

Ez a tanfolyam rávilágít arra, hogy sokszor nem elég egy fényképezőgép ami egy vagyonba kerül, és amivel szép képeket tudsz készíteni. Egy fotós szerelmes a szakmájába.

 

Fontos az állandó megújulás

Ahogy a fotós tanfolyam is rámutat majd: egy képzés nem elég. Természetesen, fotózni nem egy képzés után tanulsz meg, ehhez is rengeteg óra oktatás szükséges. A gyakorlat, idővel érkezik majd a “kezedbe”, ez teljesen egyéni. Fotósként soha nem jelentheted ki, hogy te már tényleg mindent tudsz a fotózásról, hiszen mindig lehetnek új és új szakmai fogások, amiket első alkalommal látsz. Mindig képesnek kell lenned a szakmai megújulásra, vagy szemléletváltásra. Az alkalmazott fotográfia során képesnek kell lenned felismerni a pillanatot. Az, hogy neked ez mit jelent az teljesen egyéni. A jó fotó, mindig ott lesz: neked kell rátalálni. Járd szokatlan időben Budapest utcáit, keresd a pillanatot. Ez egyik oktatási intézmény sem fogja megtanítani neked. Ezt érezned kell.

 

Hol helyezkedhetsz el fotósként?

Hivatásos fotósként többnyire – fotográfus OKJ elvégzése után – egyéni vállalkozóként helyezkedhetsz el. Lehetsz emellett alkalmazott is, ami szintén egy opció, Budapest vagy környékén számos állás vár rád, fotótermék kereskedőként vagy alkalmazott fotósként. Ha más szakmai célokkal rendelkezel az oktatás befejeztével, akkor járj el networking eseményekre. Az olyan nagyvárosok mint Budapest, kifejezetten jó hely a kapcsolatépítésre, és a résztvevők sokban segítik egymást.

 

A fotózás különböző műfajai

Mostanában a legnépszerűbb a rendezvény fotózás. Ők azok a fotósok, akiket esküvőkre hívnak, akiket különböző vendéglátó- és szórakozóhelyek alkalmaznak, hogy megörökítsék a buli legjobb pillanatait, valamint a céges nappali és éjszakai rendezvényeken is jelen vannak. Ebben a szakmában a legnagyobb kihívás az éjszakai kevés fényben történő fotózás, így különösen fontos a megfelelő minőségű fényképezőgép kiválasztása.

A portréfotózást tartják a fotózás csúcsának – gyönyörű fények, különböző modellek, fényjáték és megvilágítás. Minden ember más – a karaktere, bőre tónusa, más világítás áll jól mindenkinek. Így nem csoda, hogy csak a legjobbak képesek ezeket a tökéletes képeket megalkotni.

Sokakat érdekel hobbi szinten a természetfotózás, de kinek ne lenne álma, az, hogy lencsevégre kaphasson és ritka pillanatot az állat és növényvilágban? Ha valaki igazán magas szintre képzi magát, akkor távoli, elképesztő helyekre is eljuthat általa. Akár részt vehetne valamelyik műved az évente megrendezett az „Év természetfotósa” pályázaton!

A fotózáshoz kapcsolódik még a világítástechnika, amelyet érdemes elsajátítani, valamint a képszerkesztés. A legtöbb magazin képein már van utómunka, így ebben az oktatási anyagban erre is időt szánunk. Ma már elengedhetetlen, hogy a képi utómunkát is ismerd és tudd alkalmazni, ezért ezzel is hangsúlyosan foglalkozunk.

 

fotós-tanfolyam

 

Ha szívesen váltanád szenvedélyedet a munkáddá, akkor neked találtuk ki ezt a tanfolyamot!

 

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

 • Azoknak, akik szívesen foglalkoznának fotózással akár hobbi szinten, akár professzionálisan.
 • Akik szeretnék az emlékeiket a legszebb állapotban megőrizni saját maguknak, vagy családtagjaiknak, barátaiknak.
 • Akik még nem biztosak abban, hogy tényleg el tudják magukat képzelni a szakmában.

 

Mire van szükséged a kezdő fotós tanfolyam elkezdéséhez?

 • Fényképezőgépre – ha nincs, akkor az első modulban ajánlunk, valamint segítünk a tökéletes gép kiválasztásában. Minden fotózáshoz (portré, rendezvény, természet) más gép ajánlott, így kérünk, tisztázd magadban, melyik érdekel a legjobban, hogy ki tud választani a megfelelő gépet.
 • Stabil internetkapcsolat

A képzés végén certifikátot adunk! A tanfolyam kezdő képzés, elvégzése még nem jogosít fel saját fotográfus vállalkozás indítására. Kérdésed van? E-mail formájában felteheted!

 

A tanfolyam moduljai

 1. Bevezetés
  a. A fotózás szerepe napjainkban
  b. Ma már mindenki “fotós”. Miért érdemes mégis belevágni?
 2. Láss, ne csak nézz!
  a. A látás alapjai
  b. A képalkotás folyamata
  c. A fény szerepe és fajtái
  d. A napfény
  e. A színhőmérséklet
  f. A fény karaktere
  g. A kompozíció szerepe és fajtái
  h. A koncepció
 3. A digitális fényképezőgépek bemutatása
  a. A fényképezőgép felépítése és működése
  b. A képérzékelő szenzor és típusai
  c. A képérzékelő szerzor típusai méretük alapján
  d. A fényképezőgépek csoportosítása a képérzékelő szenzor mérete szerint
  e. Milyen főgg géptípusok vannak a digitális fotózásban és mik az ismérveik?
  f. Fényképezőgép vagy okostelefon?
  g. Induló szett
 4. Objektívek
  a. Objektívek látószögei
  b. Gyújtótávolság, fókusztávolság
  c. A látószöget meghatározó ekvivalencia érték
  d. Objektívek csoportosítása gyújtótávolságuk szerint
  e. Objektívek perspektívikus torzítása
  f. Objektívek fényereje
  g. Objektívek kezdőknek és haladóknak
 5. Válts manuális módra
  a. Az expozíció fogalma és összetevői
  b. A rekesz fogalma és szerepe
  c. Az expozíciós idő (záridő) fogalma és szerepe
  d. Az ISO érték/Fényérzékenység
  e. A helyes expozíció
  f. Félautomata és manuális beállítások
  g. A mélységélesség
  h. Fénymérés és az expozíció korrekció
  i. Fehéregyensúly
  j. Képfelbontások
  k. Élesség, fókuszállítás
 6. Photoshop alapok fotósoknak
  a. Kezdő lépések
  b. Bonyolultabb eszközök használata ( rétegek, betűkészlet, klónozó … )
  c. Háttér eltávolítása, árnyék adása
  d. 4 eszköz a bőr szépítésére
  e. Formázás cseppfolyósítással

 

Hasonló tanfolyam

Okostelefon fotós tanfolyam

 

Ismerd meg az oktatónkat!

Hallgatói visszajelzések

Imádtam!

Rated 5 out of 5
2020.08.04.

Nem is gondoltam volna, hogy egy online tanfolyam ennyire hasznos és élvezetes is tud lenni, nagyon meg vagyok vele elégedve!
Már a második tanfolyamot (Photoshop) csinálom Nálatok, még csak az elején járok de szerintem szintén nagyon szuper lesz! 🙂

Hargitai Petra

Ilyet kerestem!!

Rated 5 out of 5
2020.05.16.

Ezer éve szeretnék megtanulni fotózni, de idáig nem sikerült olyan kurzust találnom, ami modern és gyakorlatias. A 3. modulnál tartok és eddig szuper!!
Nagyon izgatott vagyok!

Évi

Nézd meg, hogy mennyit kereshetsz ezzel a szakmával magyarországon!

HAVI BRUTTÓ ÁTLAGBÉR

176.000 - 486.000 Ft

Forrásaink: fizetesek.hu, glassdoor.com.

toth-gergely-nikolett

Tóth-Gergely Nikolett

Életem első találkozása a fotográfiával a gyerekkoromhoz köthető. Akkoriban még nem éreztem, hogy ez lesz az én utam és nem gondoltam, hogy később ezt a szakmát fogom választani hivatásomként. Aztán felnőttként elkezdtem beleásni magam komolyabban is a fotózásba. Három éve foglalkozom tudatos képalkotással. A tudás, az elmélet megkapható szinte bárhonnan, de a gyakorlat szerzése ebben a szakmában elengedhetetlen. Úgy érzem, elérkezett az idő, hogy az évek során megszerzett szakmai tapasztalataimat, tanácsaimat valamint tudásanyagot rendszerezzem és egyúttal átadjam másoknak.

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

A The Bright Academy egy dinamikusan fejlődő, innovatív, online tanfolyamokat kínáló platform, mely 2019 év végén nyitotta meg virtuális kapuit a tanulni vágyók előtt. Nagy öröm számunkra, hogy közel 2 év alatt sikerült az egyik leggyorsabban fejlődő online edukációs márkává válnunk Magyarországon.Mit kapsz nálunk egy online tanfolyam megvásárlásával?
 
– Modern oktatási felületetet, ahol a saját tempódban haladhatsz és modulonként tesztelheted a tudásod.
– Folyamatosan bővülő és frissülő, naprakész tananyagokat, szakterületükön elismert oktatóktól.
– Zártkörű, szakmai csoportot, ahol segítünk és tájékoztatunk téged.
– Kedvezményes szakmai konzultációt oktatóinkkal.
– Tudásbővítő és fejlesztő workshopokon való ingyenes részvételi lehetőséget.
– Certifikátot magyar, angol és német nyelven a tanfolyam elvégzését követően.
– A legkedvesebb, professzionális, segítőkész ügyfélszolgálatot, akitől bátran kérdezhetsz.
– Hozzájárulsz Földünk újraerdősítéséhez, hiszen minden tanfolyam megvásárlását követően egy fát ültetünk.
 
Csatlakozz te is a The Bright Academy tanulói közösségéhez, és szerezz valóban használható tudást!

Kezdd el most!