Photoshop tanfolyam online

Több, mint két évtizedes indulása óta a Photoshop töretlenül uralja a vizuális tartalmak szerkesztésére szakosodott szoftverek piacát. Mára már az iparág standard szoftverévé nőtte ki magát. Ami az jelenti, ennek a programnak az alapvető ismerete a beugró kérdések közé tartozik bármilyen állásról is van szó, ahol vizuális elemekkel kell dolgozni. Többek között egy designer, egy marketinges vagy egy kommunikációs szakember szerszámosládájának elengedhetetlen darabja a Photoshop legalább minimális ismerete. Mondhatni bárki számára, aki kreatív munkakörben dolgozik, vagy ilyen téren szándékozik elhelyezkedni.

A mai világban, ahol a képi tartalmak az információközlés legelterjedtebb eszközei, kevés olyan munkahely van, ahol ne lenne a csapatban legalább egy ember, akinek van egy Photoshop online tanfolyam a zsebében. Még olyan helyen is előfordulnak képszerkesztéssel kapcsolatos feladatok, ahol a legkevésbé gondolná az ember.

A Photoshop elsajátításának egyik legnagyobb előnye, hogy hosszú távon mindenképpen kifizetődő. Még abban az esetben is, ha sosem kerül sor arra, hogy valakinek a munkájában szüksége lenne rá, rengeteg felhasználási lehetősége van a magánéletben is. Aki jártas a Photoshop használatában, saját magának készíthet el olyan tartalmakat, amiért mások fizetnének. Lehet vele tervezni saját pólót, régi, kopott fényképeket restaurálni, a közösségi médiába szánt képekkel szórakozni és még rengeteg mindent.

Az Adobe egyik leghíresebb terméke nem véletlenül annyira széles körben elterjedt és felkapott. A Photoshop rengeteg területen jelen van: reklámok készítése, magazin képekk manipulálása, valósághű textúrák készítése videójátékokhoz, könyvborítók készítése és még lehetne sorolni. Ugyanakkor ezeken a specifikusabb területeken kívül mindenhol használják, ahol képszerkesztést kell elvégezni. Egy Photoshop tanfolyam elvégzése kevés munkahelyen nem számít plusznak.

A Photoshop nem ingyenes, de a havidíjas megoldásnak köszönhetően azok számára is elérhető a program, akik nem akarnak egyszerre túl sokat befektetni egy szoftverbe. Még akkor se, ha az a világ legsokoldalúbb képszerkesztő alkalmazása. Mindenesetre aki csak ki szeretné próbálni a Photoshop-ot, annak rendelkezésére áll a hivatalos harminc napos próbaidő. Ennyi idő elég arra, hogy az ember eldönthesse, mennyire kíván a továbbiakban időt szánni az Adobe termékére. Érdemes letölteni a Photoshop tanfolyam online megkezdése előtt és kipróbálni egy kicsit. Cipőt sem vesz az ember anélkül, hogy felpróbálná.

Legyen szó akár családi fotókról, közösségi médiába szánt képekről, kisebb vállalkozások esetén saját logó tervezéséről vagy egy design projektről, az Adobe terméke kitűnő választás. Természetesen a fotómanipulálást is lehet művészi szinten művelni. Gondoljunk például arra az interneten elterjedt videóra, amiben egy pizzaszeletből szupermodell készül a szemünk láttára. Ugyanakkor a Photoshop segítségével már az alapok elsajátítása után egész komoly munkákat lehet összehozni. Eltűntetni a régi képekről a pirosszem effektust, kiszedni a képről a nem kívánatos vagy véletlenül megörökített elemeket, világosabbá vagy sötétebbé tenni egy fotót. Ezek mind egészen egyszerű folyamatok egy olyan robosztus programmal, mint a Photoshop.

Csak egy olyan egyszerű folyamaton is rengeteg időt lehet spórolni, mint például az Instagramra készült képek szerkesztése. A legtöbb ember ugyanazokat a műveleteket hajtja végre minden egyes alkalommal. A Photoshopban létre lehet hozni úgynevezett akciókat, amiknek a segítségével az ilyen folyamatok automatizálhatók. Így egyeseknek órák helyett csak percekbe kerül ugyanaz a művelet. Arról nem is beszélve, hogy az internetről is lehet letölteni ilyen akciókat előre elkészítve. Ezzel be lehet helyettesíteni azt az időt, amit kísérletezgetésre szánna az ember. Ráadásul a profik által készített akciók is teljesen ingyenesen elérhetők, amik csodássá varázsolják a legegyszerűbb otthoni pillanatról készült felvételt is.

Az átlagember számára a Photoshop talán legkevésbé ismert felhasználása, hogy vázlatkészítésre több. mint tökéletes ez a szoftver. Egy webdesignnal foglalkozó cég például könnyedén össze tud állítani több lehetséges elképzelést, amit felkínálhat a megrendelőnek anélkül, hogy egyetlen felesleges sor kód vagy rajz elkészülne. A játékiparban gyakran használják jelenetek megtervezéséhez. A Point and Click műfajban például egész pályákat terveznek meg előre és a végeredmény gyakran igen hasonlatos. Lakberendezők is előszeretettel használják, hogy konkrétabb képet adhassanak az ügyfeleiknek az elképzeléseikről.

Elsőre kicsit talán furának vagy hihetetlennek tűnhet, de vannak olyan emberek a világban, akik abból élnek, hogy mintázatokat készítenek. Ez a szakmájuk. Ők ebben profik. Gondoljunk csak a tapétákra vagy a weblapok és egyszerűbb alkalmazások háttereire. A legegyszerűbb szimplán kiválasztani egy vagy több motívumot, esetleg saját fantáziánk által vezérelve megalkotni azokat saját magunk, majd a megfelelő sémát kiválasztani hozzá és máris szemkápráztató eredményeket érhetünk el. Mindezt természetesen a magánéletben is lehet kamatoztatni.

Az egyik legegyszerűbb módja annak, ha az ember saját, egyéni képet akar alkotni, de csak ingyenes képek álnak a rendelkezésére, amikhez bárki más is hozzáférhet és ugyanúgy fel is használhatja, ha ezekből a képekből alkot meg egy sajátot vagy egyszerűen átalakítja valamelyiket. Ezzel az egyszerű lépéssel egyedi tartalom hozható létre anélkül, hogy bármilyen anyagi befektetésre lett volna szükség. Ne felejtsük el: amiről igazán elhíresült a Photoshop az a képek manipulálása.

Bár nem sokak által ismert, de az Adobe termékével 3D munka is készíthető. Nem piacvezető a szoftver ezen a téren, de tervezetek elkészítésére és arra, hogy megismerhesse a felhasználó a 3D tervezés alapjait több, mint alkalmas. Ennél sokkal elterjedtebben használják a Photoshopot GIF-ek készítésére. Legyen szó akár egy vicces kis animációról, amit csupán egy közösségi felületre szánunk vagy egy cég logójának megelevenítéséről, csupán pár klikkbe kerül elkészíteni a Photoshoppal.

Egy online Photoshop tanfolyam elvégzésének talán a legszebb része, hogy a tanulás közben megalkotott munkák is értékesíthetők. Ezek a designok a későbbiekben is használhatók, mint passzív jövedelem. Ilyen például egy betűkészlet megtervezése például. De bármelyik egyszerű képünket eladhatjuk stock fotóként. Olyan elsőre bonyolultnak hangzó dolgokat is könnyen elő lehet állítani, mint a weblap témák. Mindezekkel teljesen passzív módon lehet bevételhez jutni, miközben az ember gyakorol és kiéli a kreatív énjét.

Manapság már rengeteg helyen találni az interneten egyszerű munkákat, amik tényleg csak a legalapvetőbb Photoshop ismereteket veszik igénybe. Az ilyesmihez több, mint elég egy Photoshop online tanfolyam. Például rengeteg helyen megszokott, hogy a megrendelő felrakja az elképzelését és az árat, amit fizetni kíván, majd a beérkezett munkák közül választ magának egyet. Az ilyen apró pályázatok nagyszerű alkalmat nyújtanak a gyakorláshoz. Ugyanakkor érdemes megtekinteni és tanulmányozni azt is, mások hogyan oldották meg ugyanazt a feladatot vagy ki lett a nyertes végül. Az ilyen oldalakon gyakran lehet kapni közvetlen visszajelzést is, ami a legfontosabb mindenki számára, aki kreatív munkát végez. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy sokan ebből élnek. Nem is rosszul.