fbpx

Asszertív kommunikációs tréning

Tanuld meg, hogy érvényesítheted saját érdekeidet úgy, hogy a másik fél szükségleteit is szem előtt tartod!
asszertiv-kommunikacios-trening
bruttó 18 990 Ft Egyszeri összeg
 • RÖVIDESEN ÁREMELKEDÉS VÁRHATÓ
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
 • A tanfolyam azonnal indul
 • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
 • Személyes jelenlétet nem igényel

Fantasztikusan jó volt!!

Ennyire szuperül összeszedett és felépített tanfolyammal még nem találkoztam!! Az oktató nagyon szimpatikus, számomra nagyon megnyerő és hiteles személyiség! Sokkal jobbnak érzem a kommunikációm, és egészen máshogy alakulnak az emberi kapcsolataim, természetesen pozitív irányba! :) Nagyon hálás vagyok!
Timi

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek!

Sokszor útközben hallgattam a videós anyagokat munkába menet, az oktató hangja nagyon kellemes és rengeteg hasznosítható tudással gyarapodtam. Nagyon elégedett vagyok a csapattal is, az ügyfélszolgálat szuper segítőkész volt.
Urbán Tamara

Ajánlom

Nem gondoltam, hogy egy online tanfolyam ennyire élvezhető lehet. Szuper volt
L.Szilárd

Asszertív kommunikációs tréning a hatékonyabb önérvényesítés érdekében

“Miért nem mondtam akkor?” “Bárcsak ne így fogalmaztam volna!” Ismerős mondatok, ugye? Az asszertív kommunikációs tréning segít, hogy ezek a kérdések ne emésszenek tovább. Ráadásul, a kommunikációs tréning online formájának köszönhetően, az asszertivitás alapjait a saját tempódban sajátíthatod el. Ezt a tréninget sokéves tapasztalattal rendelkező, profi szakember állította össze annak érdekében, hogy ne csak a munkád során, hanem a magánéletben is tudj asszertíven kommunikálni. A tréner ezen asszertív kommunikációs tréning során végigvezet téged azokon a gyakorlatokon, amelyek a mindennapi életben felmerülhetnek. Az asszertív kommunikáció tréning igazi kincs lehet azok számára, akik úgy érzik, nem tudnak nemet mondani, vagy épp ellenkezőleg, túl határozottan érvényesítik önmagukat. Ismerkedjünk meg az asszertivitás fogalmával és jelentőségével, miközben hatékonyabb önérvényesítést tanulunk!

 

Ki nem mondott gondolatok, el nem hangzott szavak!

Az asszertivitás röviden, tömören a hidegvérű, higgadt önérvényesítés. Bizonyára sokak számára ismerős az az archetípus, akinek egy – egy vitahelyzetben a szeme sem rebben. Arra törekszik, hogy mindenki számára előnyös, azaz win – win szituációt teremtsen úgy, hogy figyelembe veszi a saját és mások érdekeit is. Az asszertív viselkedés tulajdonképpen azt jelenti, hogy képesek vagyunk különböző helyzetekben képviselni a sajátunk és mások érdekeit is. Bármilyen konfliktusban a megoldás és párbeszéd higgadt formáját választjuk, kerüljük az agresszív viselkedési formákat. Ahány ház annyi szokás, ahogy a mondás tartja, tehát legalább ennyiféle a kommunikációs stílusunk is. Rengeteg információt hozunk otthonról, a környezetből, ahol felnőttünk és még többet “szedünk magunkra” az évek során.

Ez a tréning abban fog segíteni, hogy lefejtsük magunkról ezeket a rétegeket. Majd eme hasznos információk tudatában újraépítsük kommunikációnk alapjait. A hétköznapokban sokszor tapasztalhatjuk, hogy a kommunikációs formák eltérése miatt rengeteg feszültség gyűlik fel, amit csak görgetünk magunk előtt. Az asszertív kommunikációs tréning gyakorlatok segítségével, különböző helyzetekben mutatja be az asszertív kommunikáció lényegét. Nézzük, milyen kommunikációs technikákat ismerünk eddig, a mindennapi életben.

 

asszertiv-kommunikacios-trening

 

Az áldozat, az elkerülő és a tétova

Képzeljünk el egy rövid történetet. Éppen a nyaralásod második napját töltöd, miközben kipakoltad a piknik kosarad a strandon. Kezdesz éhes lenni, a gondosan becsomagolt szalámis szendviccsel a kezedben leheveredtél a pokrócra, miközben megcsörren a telefonod. A főnököd keres. Agresszív hangon közli veled, hogy holnap Budapest környékén jár, és szeretne egy halaszhatatlan meetinget és van néhány email is ami rád vár. A te válaszod pedig: Rendben, ott leszek. Természetesen később egész nap magadban fortyogsz és dühös vagy. Ez az elkerülő viselkedés, amit gyakran alkalmazunk a munkahelyünkön. Passzív viselkedés hátterében az áll, hogy szeretnénk mások vagy a másik fél elfogadását kivívni. Az asszertív kommunikáció ezzel szemben azt segíti, hogy ki tudd fejezni a saját gondolataidat a segítségével.

Az agresszív viselkedés is gyakori vendég sajnos mindennapokban. Szintén egy rövid történettel tudjuk igazán jól illusztrálni. Hazamegyünk egy hosszú nap után az irodából és a lakás romokban áll, tele van mosatlannal a mosogató. Kikelsz magadból és kiabálni kezdesz, mindenkinek leharapod a fejét. Ha ezek közül bármelyiket is szoktad alkalmazni, akkor ez a tréning abban segít majd, a továbbiakban az asszertív kommunikáció mesterévé válj. Az asszertív viselkedés nem azt jelenti, hogy mindenáron önérvényesíts. Sokkal inkább abban segít, hogy résztvevők úgy érezzék, csökken a stressz és mindenki számára előnyös a végkifejlet. Az asszertív kommunikáció egyik fontos alapeleme az önismeret, amit gyakran elfelejtenek.

 

Asszertív viselkedés a munkában és otthonodban is

Az asszertív kommunikáció nem csak a munkában segít majd, hanem gyakran a magánéletben is. Ez a kommunikáció tréning nem csak egy lesz majd a sok közül, a hasznos gyakorlatok fejlesztik majd a kommunikációs technikádat. Az asszertív ember képes úgy kommunikálni, hogy ügyesen balanszíroz a saját érdekeinek érvényesítése és a másik fél szükségleteinek figyelembe vétele között. Néhány példa arra, hogyan tudod te is az asszertív viselkedést és kommunikációs techinkát beépíteni a mindennapokba!

 • Ha munkahelyi vagy magánéleti konfliktusba kerültél, mindig használd az ÉN névmást! Kerüld el a ” De te olyan vagy” vagy a ” Ez is a te hibád” kifejezéseket. Önmagadról és a saját érzéseidről beszélj.
 • Az asszertív kommunikációs technika alapja, hogy objektíven felméred a helyzetet és kerülöd az indulatból fakadó kommunikációt.
 • Törekedj a win- win felállásra, hogy a konfliktusban résztvevők ne érezzék a további stresszt.

 

asszertiv-kommunikacios-trening

 

Miről szól az asszertív kommunikáció tréning tanfolyam?

Az asszertív kommunikációs tréning megtanít arra, hogy megtaláld az arany középutat az alárendelő és az agresszív kommunikáció között. Az asszertivitás nem azt jelenti, hogy nem tudunk nemet mondani, vagy azt, hogy csak a saját érdekeinket nézzük. A tréner és tréning abban nyújt segítséget, hogy mindkét fél nyertesen jöjjön ki bármilyen nehezebb helyzetből. Az asszertív kommunikációs tréning során megtanulod az értő figyelem, az Én – üzenetek és a határkezelés fogalmát és fontosságát.

 

asszertiv-kommunikacios-trening

 

Kiknek ajánljuk a tanfolyamunkat?

 • Azoknak, akik úgy érzik, az asszertivitás megoldást jelenthet a mindennapjaikban.
 • Azok számára, akik nem tudják személyesen tréner segítségét igénybe venni, vagy nem Budapest környékén élnek.
 • Ha úgy érzed, nem hatékony a kommunikációs technikád, nem vezet eredményre.
 • Ha gyakran kerülsz ki vesztesen vitákból.
 • Ha soha nem mered vállalni a véleményed, akkor ezt a tréninget neked találták ki!
 • Ha inkább email formájában kommunikálsz és nem személyesen.

 

Mire lesz szükséged a tanfolyam során?

 • Internet
 • Laptop vagy okostelefon
 • Idő

Az asszertív tréning és az asszertivitás természetesen nem megoldás mindenre. Az asszertivitás kicsit olyan, mintha egy új nyelvet vagy kommunikációs formát sajátítanál el, türelem szükségeltetik hozzá. Ez az asszertív kommunikáció tréning profi tréner által összeállított hiánypótló anyag, ami tartalmazza az asszertivitás alapjait. Ha úgy érzed az asszertivitás a te utad a jövőben és a fejlődés egyik alapköve lehet, tekintsd meg tanfolyamunkat!

 

Hasonló tanfolyam

Konfliktuskezelés tréning

Coach képzés

 

A tanfolyam moduljai

 1. Modul
  a. Bevezetés
  b. Kávéfőző hatás, avagy MIÉRT kommunikáljunk asszertíven?
  c. Mi történik a kezeletlen érzésekkel?
  d. A kapcsolat minősége határozza meg a kommunikációt
  e. Kommunikációs stílusok Virginia Satir szerint
  f. Teszt
 2. Modul
  a. Kommunikációs típusok csoportosítása
  b. Aktív agresszív kommunikáció
  c. Passzív agresszív kommunikáció
  d. Alárendelő/Passzív/Szubmisszív kommunikáció
  e. Teszt
 3. Modul
  a. Az asszertív viselkedési forma jellemzői
  b. Így kommunikálj asszertívan
  c. Támogatás az asszertív kommunikációban
  d. Az asszertív kommunikáció kihívásai
  e. Hogyan gyakoroljuk az asszertív kommunikációt?
  f. Az asszertív jogok listája
  g. Értő figyelem
  h. Én-üzenetek
  i. További hatékony asszertív kommunikációs technikák
  j. Kommunikációs hibák, amiket el kell kerülni
  k. Teszt
 4. Modul
  a. Mikor nem lehet megoldani egy konfliktust?
  b. Hogyan előzd meg az agresszív kommunikációt?
  c. Párbeszéd a munkahelyen
  d. Így kommunikálj a főnököddel
  e. Az időzítés fontossága
  f. Teszt
 5. Modul
  a. Igazságok a határkezelésről
  b. Milyen határsértések vannak?
  c. A határ áthágása
  d. Teszt

Hallgatói visszajelzések

Nagyon értékes tippek

Rated 5 out of 5
2020.07.21.

Köszönöm!

Eliza

Nagyon hálás vagyok!!

Rated 5 out of 5
2020.07.20.

Teljesen más egy vita a kapcsolataimban, nagyon kösznöm a lehetőséget!

Margyarossy Cecília
pekary-dorottya

Pekáry Dorottya

2016-ban tettem sikeres záróvizsgát az International Association of Coaching (IAC Coaching) budapesti iskolájának coach-és trénerképzésén, és azóta is folyamatosan képzem magam. Mára felépített coaching praxisom van és örömmel tölt el, hogy végre a hivatásomnak élhetek. Nagy lelkesedéssel adom át neked a tudásom!

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

A The Bright Academy egy dinamikusan fejlődő, innovatív, online tanfolyamokat kínáló platform, mely 2019 év végén nyitotta meg virtuális kapuit a tanulni vágyók előtt. Nagy öröm számunkra, hogy közel 2 év alatt sikerült az egyik leggyorsabban fejlődő online edukációs márkává válnunk Magyarországon.Mit kapsz nálunk egy online tanfolyam megvásárlásával?
 
– Modern oktatási felületetet, ahol a saját tempódban haladhatsz és modulonként tesztelheted a tudásod.
– Folyamatosan bővülő és frissülő, naprakész tananyagokat, szakterületükön elismert oktatóktól.
– Zártkörű, szakmai csoportot, ahol segítünk és tájékoztatunk téged.
– Kedvezményes szakmai konzultációt oktatóinkkal.
– Tudásbővítő és fejlesztő workshopokon való ingyenes részvételi lehetőséget.
– Certifikátot magyar, angol és német nyelven a tanfolyam elvégzését követően.
– A legkedvesebb, professzionális, segítőkész ügyfélszolgálatot, akitől bátran kérdezhetsz.
– Hozzájárulsz Földünk újraerdősítéséhez, hiszen minden tanfolyam megvásárlását követően egy fát ültetünk.
 
Csatlakozz te is a The Bright Academy tanulói közösségéhez, és szerezz valóban használható tudást!

Kezdd el most!