fbpx

Adobe Illustrator Tanfolyam

adobe-illustrator-tanfolyam
bruttó 14 990 Ft Egyszeri összeg
 • RÖVIDESEN ÁREMELKEDÉS VÁRHATÓ
 • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
 • A tanfolyam azonnal indul
 • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
 • Személyes jelenlétet nem igényel

Ez az Adobe Illustrator tanfolyam kifejezetten azok számára készült, akik szívesen elsajátítanák a vektorgrafika alapjait. Kíváncsi vagy, hogyan működik az Adobe Illustrator? Kik használják a leggyakrabban és mit adhat neked ez a képzés? Akkor a legjobb helyen jársz!

 

Vénusz születése

Közel 35 évvel ezelőtt született meg az Adobe Illustrator 1 grafikai tervező program, ami betűtípus és logófejlesztő alkalmazásként is működött. Az Adobe Illustrator eredeti platformja, valamint célja a sima és ívelt vonalak, illetve formák matematikai egyenleteinek a Bezier-görbékként ismert rendszerbe történő integrálása volt. Hogy kihangsúlyozza ezt az elképzelést, hogy ívelt és folytonos vonalakat képes előállítani, szerkeszteni és menteni, az Adobe Botticelli Vénuszát választotta a „Vénusz születése” -ből, mint marketing eszköz és jelkép. Természetesen, ahogy teltek az évek, folyamatosan változott az alakja, kiemelve ezzel az Illustrator új funkcióit, egészen 2003-ig a Creative Suit megszületéséig gyönyörködhettünk benne.

 

adobe-illustrator-9-0

 

Különböző platformok

A Windows operációs rendszer számára készített első verzió 1989-ben jelent meg, ami közel sem volt tökéletes, de a célnak megfelelt. Az Adobe készített még néhány másik platform számára is, de végül is az idő és a piac igények eldöntötték a versenyt. A 3.0 és a 4.0 verzió a következő években jelent meg, már jelentős fejlesztésekkel. A 1996-os verzió már támogatta a TrueType betűtípusokat és a beépülő modulokat is.

 

Bemutatkozik a Creative Suite

Az Adobe csapat 2003-ban döntött úgy, hogy az Adobe Illustratort más sikeres programokkal karöltve, egy kreatív csomagban kínálja, ez kapta az Adobe Creative Suite nevet és itt kellett elbúcsúzni Vénusztól. Vénusz helyét a természet és a vektorgrafikus illusztrációk vették át. Ez hatalmas lépés volt az Illustrator életében, hiszen a felhasználók teljesen új eszközökkel dolgozhattak, és létrehozhattak egyszerű 3D-s effektusokat és tárgyakat is. Néhány évvel ezelőtt érkezett meg a Live Paint és a Live Trace funkció. A CS3 megjelenésével az Adobe csapata úgy döntött, hogy átdolgozza a csomagolást, egy sokkal minimalistább, letisztultabb képet kaptunk ekkor. A Creative Suite minden programjához különböző színek társultak, az Illustrator kapta a narancssárgát.

 

Creative Cloud – Melyik programcsomagot válaszd?

Az Adobe 2013-ban jelentett be a Creative Cloud-ot, ami a Creative Suite programcsomagot váltotta, ami tulajdonképpen szoftverkölcsönzőként működik. Különböző előfizetői csomagokhoz kötik a programok használatát. Általánosságban, ha valakinek kettőnél több programra van szüksége, akkor már érdemes a teljes Creative Cloud programcsomagot megvásárolni, hiszen 20-nál több programot kapunk meg a programcsomag részeként. A programok kiterjednek a kreatív szakma szinte minden felületére, legyen szó bármiről a grafikai tervezéstől elkezdve a professzionális videók effektezéséig. Egy program ára 25,39 euró, a teljes Creative Cloud pakk pedig már havi 50,79 euróért elérhető. (2021 márciusi adatok szerint). A CC nagy előnye, hogy a programok rendszeresen frissülnek, és ha élő előfizetéssel rendelkezünk erről értesítést is kapunk, tehát szabadon frissíthetjük ha szükséges.

Az Adobe Illustrator használata

Az már egyértelművé válhatott számunkra, hogy az Adobe Illustrator egy olyan eszköz, ami a grafika világában iránymutató lehet számunkra. Segítségével elkészíthető bármilyen grafika, illusztráció, logó, vagy diagram.  Az Illustrator emellett lehetővé teszi a szöveg sokféleképpen történő manipulálását, ezáltal az Illustrator hasznos eszköz képeslapok, plakátok és egyéb vizuális tervek, és alakzatok létrehozására, amelyek szöveget és képeket együtt használnak. Az Illustrator azon képessége, hogy szöveget helyezzen el egy görbe körül, különösen hasznos a logókat készítő művészek számára. Az Illustrator alkalmazható olyan makettek tervezésére is, amelyek megmutatják, hogyan fog kinézni a webhely, amikor elkészül, valamint később képes leszel létrehozni alkalmazásokban vagy webhelyeken használt ikonokat.

 

adobe-illustrator-tanfolyam

 

Pixelek és vektorok

Most, hogy megismertük az Adobe Illustrator történetét, ideje megtudnunk valójában mire is használhatjuk. Az Adobe Illustrator egy vektorgrafikus tervezőprogram. Ha képekkel, illetve grafikákkal találkozunk online vagy nyomtatott sajtóban, akkor azok kétféle formában léteznek. Az egyik a pixel alapú, más néven raszteres, a másik pedig a vektorgrafikus, röviden vektoros tartalom. A pixeles esetében a képek pixelekből épülnek fel. Amíg a pixeles fotókat nem tudjuk veszteségmentesen nagyítani, addig a vektorok képeket bármekkora méretre fel tudjuk nagyítani és exportálni tetszőleges pixel alapú formátumba. Az Illustrator tanfolyam tehát azok számára jó lehetőség, akik grafikákat, illusztrációt terveznek létrehozni a program a segítségével.

 

Vektografika az Illustrator programban

Az Adobe Illustrator egyik legnagyobb előnye, hogy a benne létrehozott alkotások minősége független a megjelenítésük felbontásától. Ez azt jelenti, hogy az Illustrator alkalmazásban létrehozott kép nagyítható vagy kicsinyíthető a képminőség feláldozása nélkül. Ez a vektorgrafika legfőbb tulajdonsága, amely matematikai összefüggéseket használ az ábrák vonalainak, íveinek és egyéb részeinek leírásakor. Összehasonlításképpen, az olyan eszközökkel készített képek, mint az Adobe Photoshop, a szerkesztett fényképek a felbontástól függenek, így a kép minőségi automatikusan romlik nagyításkor.

A vektorgrafika a képet alkotó sokszögek összessége, amelyek vektorokból állnak. Minden vektor egy csomópontként vagy vezérlőpontként ismert helyen halad át, amelynek meghatározott helye van egy sík x és y tengelyén. Ez a csomópont határozza meg a vektor útvonalát, amelynek különféle tulajdonságai vannak, például a szín, a görbe, a kitöltés, az alak és a vastagság. A vektorok helyzete matematikai képletekkel kapcsolható össze egymással, amelyek pontosan újraszámolják helyzetüket, amikor egy képet átméreteznek.

 

adobe-illustrator-tanfolyam-vektorok

 

Miért hasznos az Adobe Illustrator tanfolyam?

Az Adobe Illustrator tanfolyam 8 modulon keresztül mutatja be a hallgatók számára az Adobe Illustrator használatát. A képzés elvégzése után, bármit létrehozhatsz, amit csak szeretnél, nem fogsz korlátokba ütközni, hiszen az eszközök használata már a kisujjadban lesz! A képzés során megismered a panel, a színrendszerek, a blend tool, mesh tool, vagy éppen a gradient mesh használatát, megtanulod az alapvető nyomdai beállítások lépéseit. A tanfolyam elején megismerkedsz a felhasználói felület kezelésével, az Adobe Creative Cloud rendszerével. Az Illustrator tanfolyam kitér a panelek jellemzőire, a tanfolyam végén pedig különböző tippeket ad az oktató, a vektorgrafikus fájlok kezelésére. Az Illustrator tanfolyam – ahogy The Bright Academy tanfolyamok többségégben – az oktató több óra videós tartalommal is segíti a hallgatók a könnyebb megértés és elsajátítás érdekében.

 

Online tanfolyam – tanulj bárhol, bármikor

Ahogyan a többi The Bright Academy tanfolyam, Illustrator tanfolyamunk is teljesen online végezhető képzés. Nincs megadott időtartam (pl. kedd – csütörtök, vagy 3 hét és a férőhelyek száma sem korlátozott), amikor jelen kellene lenned, a tanfolyam bármikor és bárhol elvégezhető. Az online képzés munka, vagy akár egyetem mellett is elvégezhető, a tanfolyam díja pedig minden felmerülő költséget tartalmaz. Sokszor a tanfolyamok során felmerül, hogy másik városba kell utaznod, esetleg az oktató nem tudja leadni a tananyagot betegség, vagy más okok miatt. Ez nem történhet meg az online tanfolyam esetében. Ha saját tempódban szeretnél haladni, esetleg pénzügyi okokból döntesz az online tanfolyamok mellett, akkor is jó döntés az online tanfolyam, hiszen az oktatás webes felületen történik. Ha csak hetente néhány óra szabadidőd van, akkor ez az időtartam tökéletesen elég arra, hogy gyorsan elérd a haladó szintet és további tanfolyamok is csak rád várnak!

 

Miről szól az Illustrator tanfolyam?

Érdekel a logó design és a grafika, különböző effektek, feliratok vagy animációk? Szeretnél menő nyomtatott vagy webes illusztrációkat készíteni? Az Illustrator tanfolyam 8 modulon keresztül mutatja be az Illustrator használatát, a vektoros grafika alapjait, és minden szükséges tudást ahhoz, hogy a későbbiekben haladó szinten kezeld a felületet. A tanfolyam emellett 15 oktató videót is tartalmaz, ami az Illustrator program részletes áttekintése, és több óra hasznos tanagyag számodra. A képzés során megtanulod mit jelent a blend tool, miért fontos a panel, hogyan működnek az effektek, és különböző eszközök. Később bármit elkészíthetsz, legyen az szöveg, rajz, illusztráció, esküvői meghívó, 3D grafika.

Az Illustrator a grafikusok egyik első számú eszköze, ezért ha grafikai karrierben gondolkozol, akkor grafikus tanfolyam mellett, az Illustrator tanfolyam tökéletes választás lehet. Egy ügyesen dolgozó grafikus ért a logók szerkesztéséhez, ismeri a betűtípusokat és a tipográfiát, a vektoros rajz alapjait és a színek pszichológiai hatását. A tanfolyam ára minden költséget magában foglal (oktatás, több óra hasznos oktató videó és vizsgadíj) és tanfolyam elvégzése után pedig certifikátot állítunk ki számodra.

 

Kiknek ajánljuk az Illustrator tanfolyamot?

 • Azoknak, akiket érdekel a grafikai képzések, valamint a webes illusztrációk, logók készítése.
 • Azoknak, akiknek a munkájukhoz elengedhetetlen az Adobe Illustrator ismerete.
 • Azoknak, akik régebb óta karrierváltásban gondolkodnak.
 • Azoknak, akik jó kézügyességgel rendelkeznek.
 • Azoknak, akik otthonról szeretnének dolgozni.

 

Tanfolyam moduljai

 1. Modul – Adobe Illustrator a gyakorlatban
  a. Bevezetés
  b. Mire használjuk a gyakorlatban?
 2. Modul – Vektorgrafikus fájlok
  a. Bézier – görbe
  b. Hogyan állapítani meg egy fájlról, hogy vektorgrafikus vagy pixeles tartalma van?
 3. Modul – Illustrator felhasználói felülete
  a. Menüsor bemutatása
  b. Vezérlő pult, eszköztár, állapotsor, panelmelző
 4. Modul – Eszközök az Illustratorban
  a. Eszközök használata a gyakorlatban
  b. Képernyő módok
 5. Modul – Görbekezelés
  a. Görbekezelés
 6. Modul – Panelek
  a. Panelek
  b. Szöveg panelcsoport
 7. Modul – Színrendszerek és további hasznos beállítások
  a. Színrendszerek
  b. Hasznos beállítások és vektorgrafikus fájlok kezelése
 8. Modul – Illustrator a gyakorlatban

 

Érdeklenek további képzések? Akkor alábbi tanfolyamokat neked ajánljuk!

Photoshop tanfolyam

Grafikus tanfolyam

Hallgatói visszajelzések

Nagyon kerek volt

Rated 5 out of 5
2021.03.27.

Ajánlom ezt a kurzust másoknak is mert nagyon sokrétű volt és teljeskörűen bemutatta az egész programot. Nagyon meg vagyok elégedve!

Beni

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

A The Bright Academy egy dinamikusan fejlődő, innovatív, online tanfolyamokat kínáló platform, mely 2019 év végén nyitotta meg virtuális kapuit a tanulni vágyók előtt. Nagy öröm számunkra, hogy közel 2 év alatt sikerült az egyik leggyorsabban fejlődő online edukációs márkává válnunk Magyarországon.Mit kapsz nálunk egy online tanfolyam megvásárlásával?
 
– Modern oktatási felületetet, ahol a saját tempódban haladhatsz és modulonként tesztelheted a tudásod.
– Folyamatosan bővülő és frissülő, naprakész tananyagokat, szakterületükön elismert oktatóktól.
– Zártkörű, szakmai csoportot, ahol segítünk és tájékoztatunk téged.
– Kedvezményes szakmai konzultációt oktatóinkkal.
– Tudásbővítő és fejlesztő workshopokon való ingyenes részvételi lehetőséget.
– Certifikátot magyar, angol és német nyelven a tanfolyam elvégzését követően.
– A legkedvesebb, professzionális, segítőkész ügyfélszolgálatot, akitől bátran kérdezhetsz.
– Hozzájárulsz Földünk újraerdősítéséhez, hiszen minden tanfolyam megvásárlását követően egy fát ültetünk.
 
Csatlakozz te is a The Bright Academy tanulói közösségéhez, és szerezz valóban használható tudást!

Kezdd el most!