fbpx

A jó párkapcsolat alapjai – Párkapcsolati kommunikáció tanfolyam

Ismerd meg és tedd jobbá a párkapcsolatodat!
a-jo-parkapcsolat-alapjai
bruttó 29 990 Ft Egyszeri összeg
  • Áraink az ÁFA-t tartalmazzák
  • A tanfolyam azonnal indul
  • Időkorlát nélküli hozzáférés a tanfolyamhoz
  • Személyes jelenlétet nem igényel

Több millió cikk, könyv és tévéműsor foglalkozik azzal, hogy megfejtsen egy több évszázados rejtélyt, amit így hívnak: a jó párkapcsolat alapjai. A párkapcsolati kommunikáció sokaknak okoz nehézséget, nem véletlen tartja a mondás: a férfiak a Marsról, a ők pedig a Vénuszról jöttek. Ebben a kurzusban rávilágítunk arra, hogy mik lehetnek a jó párkapcsolat alapjai, és hogyan tudunk hosszútávú harmonikus kapcsolatot kialakítani a másik felünkkel. A lentebb olvasható idézetek William Shakespeare-től származnak, akinek a neve az évek során összeforrt az igaz szerelemmel. Te mennyire vagy elégedett a kapcsolatoddal? Szeretnél rajta változtatni? Ez a kurzus abban segít neked, hogy mankót adjon ahhoz, hogy egy közös, boldog úton induljatok el egymás felé: te és a párod.

 

“Hol te vagy, ott a világ maga.”

William Shakespeare, a vad és szenvedélyes románc igazi szakértője, tudta, hogy mi a hosszútávú párkapcsolat titka. Nem véletlen, hogy a költő csak ritkán – szinte soha – nem az ilyen jellegű kapcsolatokat helyezte reflektorfénybe. ” A korai virág, elhervad korábban” elve alapján tudjuk, hogy a gyorsan, szinte ezer fokon lángoló szerelmek sorsa egy: gyorsan elenyésznek. Mindannyian ismerjük azt az érzést, mikor az agyunkra és a szívünkre lehull a rózsaszín köd, a boldogság és képes minket teljesen beborítani.

Az ismerkedési fázis alatt, vagy talán még jóval azelőtt, sokaknak él egy konkrét kép a fejében, arról, hogy milyen(nek) kell(ene) lennie a másik félnek, akkor is ha a valóság nem is lehetne ennél távolabb. Egészen konkrét kis listát írnak arról, hogy milyen lehet a tökéletes társ és mik azok a tulajdonságok, amikkel semmiképpen nem tudnak kompromisszumot kötni. Ehhez akkor is ragaszkodnak, ha minden kötél szakad, hiába felel meg valaki az elképzeléseiknek 80%-ban, ők mégis a hiányzó 20%-ra fókuszálnak.

Ki ne emlékezne a Bridget Jones film ikonikus jelenetére, mikor Bridget dühöngve Mark Darcy fejéhez vágja, hogy 3 komoly érvet is fel tud hozni kapcsolatuk ellen. Mikor azonban eltölt néhány embert próbáló napot egy thai női börtönben, képes kontextusba helyezni Darcy “hibáit” és ráébred: azok, amiket ő hibának vélt, valójában apróságok. Ez a példa tökéletes megmutatja, miért ne bevásárló listával induljunk a boldog kapcsolat felé vezet útnak.

a-jo-parkapcsolat-alapjai-1

 

“Tanuld meg olvasni sok néma jelem…

… szemmel is hall az okos szerelem. ” A jó párkapcsolat alapja, az ha képesek vagy a megfelelő kommunikációra. Itt azonban álljunk meg egy pillanatra. Ahány ember, annyiféle kommunikációs stílus és érzelemkifejezés létezik, mind mások vagyunk. Egy jól működő, tartós párkapcsolathoz elengedhetetlen például, hogy megtanuljuk “olvasni” a másikban. Ehhez azonban meg kell tanulnunk hallgatni és jól figyelni, arra, hogy a másik mit mondd. Nem mindenki született érzelmi értelmező szótárral a karjaiban, ezt is, mint minden mást tanulni kell. A másik alappillér a bizalom. A bizalom egyébként nem csak a másikban, hanem önmagunkban is nélkülözhetetlen. Ahhoz, hogy bízni tudjunk önmagunkban és a másikban, nem árt, tisztában lenni azzal, hogy az érzelmi világunk mennyire van rendben.

Fontos, hogy te légy elégedett elsősorban, mert ha sérülten vagy felkészületlenül állsz be egy kapcsolatban, kevés az esély rá, hogy jól végződjön. A párok sok esetben úgy kezdenek neki egy kapcsolatnak, hogy nincsenek tisztában az igényeikkel és a vágyaikkal, és csak később, hónapok vagy évek múltán jönnek rá arra, hogy mire is vágynak egy párkapcsolatban. Addigra, természetesen a másik fél tanácstalanul áll a történtek előtt, hiszen úgy gondolja, eddig minden tökéletesen működött. Ilyenkor robban a bomba, ami az egyik félben addig mind kimondatlanul, a parlagon hevert. Ezért olyan fontos a kommunikáció ez az egészséges kapcsolat alapja, hogy tudjunk hallgatni, figyelni a másikra, olykor pedig olvasni a sorok között. Egymás támogatása fontos, hiszen a nap végén egy csapatban játszunk, így szinte minden krízishelyzet átvészelhető.

 

“Az igazi szerelem útja egyszer sem sima.”

Ahogy kezdünk felébredni az első hormonális bomba okozta sokkból, egyre inkább kezdjük igazán látni a másikat. Szakértők szerint egy kapcsolat első két évében a párok a feniletilamin nevű hormonnak köszönhetően egy igazán intenzív vonzódást élnek meg, aminek a hatása két – három évig tart. Emellett az összebújások, simogatások során oxitocin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szerveztünkben. Amikor véget ér a hormonkoktél hatása, akkor kell komolyan elkezdenünk dolgozni a párkapcsolaton, mivel az élet nem örökös felhőtlen móka és kacagás.

Mikor megérkeznek a “szürke hétköznapok” a kapcsolatban, hajlamosak vagyunk arra, mi magunk is “beleszürküljünk”. Az egymásra figyelés, és a lelki élet azonban: tanulható. De az első és legfontosabb dolog amit megtehetsz és érdemes is megtenned a párkapcsolatodért: kerülj harmóniába önmagaddal. Hosszú távon akkor tud két ember harmóniában egymással együtt élni, ha van bennük szeretet, nyitottság és elfogás a másik fél iránt. De nézzük, mik lehet azok a tanácsok, melyek bármelyik pár számára érdemes megfogadni.

 

a-jo-parkapcsolat-alapjai

 

“Lassan szeress s szeretni fogsz sokáig.”

A hosszú és harmonikus kapcsolatot csak közös munkával tudunk elérni. Akin azonban először dolgoznod kell, az te magad vagy. Nézd meg, milyen mintákat (ez lehet jó vagy rossz) hozol, akár családodból, vagy az előző kapcsolataidból, vizsgáld felül ezeket. A családodhoz fűződő kapcsolat, például nagyon komolyan befolyásolni tudja a párkapcsolatodat. A szülőkről való leválás, egy független szabad identitás kialakítása hangsúlyos. Itt megvizsgálhatod, milyen kötődési típusba tartozol, számodra mit jelent a közelség és a távolság. Ha pedig távolság: bármennyire is szereted a másikat, és fontos az együtt töltött idő, egy jól működő kapcsolatban elengedhetetlen az egyén szabadsága. Mindenkinek szüksége van szabad térre a közös idő mellett, az, hogy kinél mekkora ez a tér, az teljesen egyéni. Minél nagyobb nyomás alá kerül a kapcsolat, vagy a másik fél annál feszültebb lesz a helyzet. Itt akár az is felmerülhet, hogy a párod eltol téged magától, hogy levegőhöz jusson. Azért, hogy ne jusson el idáig a dolog, szabjatok határokat, így lesz működésképes a kapcsolat vagy a házasság.

 

“A méz is csömörletes, mihelyt túlontúl-édes”

Bármennyire is azt látjuk mindenhonnan, hogy tökéletes boldogság övezi mások kapcsoltát és egy boldog, rózsaszín felhőn úsznak, ne dőljünk be a látszatnak. A boldog párkapcsolat titka bennünk él, és ezt közös munkával minden egyes nap képesek vagyunk jobbá és jobbá tenni, együtt. Ha képesek vagyunk változtatni és belátni, hogy semmi nem állandó, minden változik, akkor nincs lehetetlen. Nincsenek tökéletes párkapcsolatok, tökéletes házasságok, csak rengeteg befektetett munka. Érdemes azon elgondolkodni, neked mit jelent a másik jelenléte az életedben: tudja-e, hogy mennyire fontos számodra? Ha nem, akkor mondd el neki inkább, minden egyes nap. Lehet, hogy a párkapcsolati munka közben több kérdés is felmerül bennünk: merre tart a kapcsolat és minket ez hogyan érint? Ha ezeket megválaszolod, máris könnyebb lesz elindulni az úton. Mindenközben ne feledd: “Nem fontolgat az, ki szívével szeret, mert szíve titkát bátran megmutatni kész.”

 

a-jo-parkapcsolat-alapjai

 

Miről szól a jó párkapcsolat alapjai tanfolyam?

Ez a tanfolyam, olyan párkapcsolati témákat boncolgat, amik sokakat érint, és számos kérdésre megadják a választ. Hogyan épül fel stabil kapcsolat, melyek a leggyakoribb párkapcsolattal kapcsolatos problémák? Miként éljünk túl egy szakítást, vagy lobbantsuk fel a kapcsolatunk pislákoló lángját?

 

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Azoknak, akik szeretnének dolgozni a kapcsolatukon, hogy az még magasabb szintre emelkedhessen.
  • Segítőknek, akik párkapcsolati témákkal foglalkoznak.
  • Azoknak, akik épp egy szakításon vannak túl, és küzdenek a magány érzésével.
  • Mindenkinek, akit érdekel a téma.

 

Mi szükséges a jó párkapcsolat alapjai tanfolyam elvégzéséhez?

Csak egy toll, papír és stabil internetkapcsolat.

 

Tanfolyam moduljai

Az egészséges kapcsolat alapjai

– Ha a párkapcsolat olyan, mint egy ház…

– Én + Te = Mi

– „A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek”

Tárd fel a saját kapcsolatodat!

– Milyen mintákat, hiedelmeket hozol?

– Kötődési típusok

– Párkapcsolati adok-kapok

– A szerelem háromszög elmélete

– Emberi játszmák

– Tévhitek a párkapcsolatokról

– Szerelem sziluett

Párkapcsolati konfliktusok

– A leggyakoribb párkapcsolati problémák és megoldásuk

– Így működnek a konfliktusok

– Mit tehetsz megelőzésként?

– Alapeszközök a konfliktusok megoldásához

– Asszertív kommunikációval a kölcsönös elégedettségért

– Tiltólista – amit kerülj el

Step by step: Úton a harmonikus kapcsolat felé

– Szeretetnyelvek

– Sebezhetőség és bátorság

– Hogyan béküljünk ki?

– Lobbantsd fel újra a lángot!

Lépj a tettek mezejére – gyakorlatok

– Heti 6 óra a boldogabb párkapcsolatért

– Párkapcsolat barométer

– Rád figyelek!

– A közös sztorink

– Ha unalmas a „Milyen napod volt?”

– Vállalási lista

– Szerelemszokások és további gyakorlatok

– Romantika a köbön

Egyedül is egészként

– Hogyan vészelj át egy szakítást?

– Elengedést segítő gyakorlatok

– Magány vs. egyedüllét

– Úton a teljesség felé

 

Hasonló tanfolyam

Asszertív kommunikációs tréning

Hallgatói visszajelzések

Óriási löket az indulásban!

Rated 5 out of 5
2021.04.16.

Először félve mertem előfizetni az illustratorra, de a tanfolyamban szerintem zseniálisan benne van minden, ami a kezdetekhez szükséges. Nekem rengeteget segített, hogy egy helyen volt minden és nem 60 youtube videóból kellett informálódjak. 🙂

Marcsi

Ilyet kerestünk!

Rated 5 out of 5
2021.03.08.

Nagyon naprakész, élvezhető és tartamas tananyag!
Nagyon köszönjük!

Viki és Bence

100% érték!

Rated 5 out of 5
2021.03.08.

A párommal szerettünk volna közösen fejlődni és szerencsére rátaláltunk erre a kurzusra pár hete. Végig is csináltuk, sok enegriát fektettünk bele és úgy érzem sikerült haladnunk! Hálásak vagyunk!
Anna

Anna M.
halasz-kinga

Halász Kinga

Mester diplomás kommunikációs szakember. Emellett 2017-ben elvégeztem a Vista Verde Oktatási Központ Life Coaching képzését. A két terület összehangolásával támogatom klienseimet abban, hogy elérjék céljukat és önmaguk legjobb verziójává váljanak.

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

A The Bright Academy egy dinamikusan fejlődő, innovatív, online tanfolyamokat kínáló platform, mely 2019 év végén nyitotta meg virtuális kapuit a tanulni vágyók előtt. Nagy öröm számunkra, hogy közel 2 év alatt sikerült az egyik leggyorsabban fejlődő online edukációs márkává válnunk Magyarországon.Mit kapsz nálunk egy online tanfolyam megvásárlásával?
 
– Modern oktatási felületetet, ahol a saját tempódban haladhatsz és modulonként tesztelheted a tudásod.
– Folyamatosan bővülő és frissülő, naprakész tananyagokat, szakterületükön elismert oktatóktól.
– Zártkörű, szakmai csoportot, ahol segítünk és tájékoztatunk téged.
– Kedvezményes szakmai konzultációt oktatóinkkal.
– Tudásbővítő és fejlesztő workshopokon való ingyenes részvételi lehetőséget.
– Certifikátot magyar, angol és német nyelven a tanfolyam elvégzését követően.
– A legkedvesebb, professzionális, segítőkész ügyfélszolgálatot, akitől bátran kérdezhetsz.
– Hozzájárulsz Földünk újraerdősítéséhez, hiszen minden tanfolyam megvásárlását követően egy fát ültetünk.
 
Csatlakozz te is a The Bright Academy tanulói közösségéhez, és szerezz valóban használható tudást!

Kezdd el most!