fbpx

​A 10 legideálisabb tanfolyam nőknek, kismamáknak

Manapság az önmegvalósítás útjába szerencsére egyre kevésbé állnak a nemi szerepek. Bárki lehet tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász, azonban fontos a racionális keretek között maradni. De mégis, mely a 10 legideálisabb tanfolyam nőknek és kismamáknak? Érdemes olyan szakmákat keresni, amelyek nem telítettek, és kellően flexibilisek akár a családi élethez is.

Olyan nők számára ugyanis, akik családosak, vagy a későbbiekben családot szeretnének alapítani, esetleg már most a pocakjukban lakik valaki,vagy már most a pocakjukban lakik valaki, valljuk be, nehezített pálya az elhelyezkedés, de jó hír: nem lehetetlen. Vannak olyan szakmák, ahol a nők helyzetelőnyben vannak, hozzájuk tulajdonított készségek miatt a piac szívesebben látja őket. Úgy, mint anyai gondoskodás, szépérzék, jó kommunikáció készség.

Összegyűjtöttük hát azokat a tanfolyamokat, amelyek elvégzését követően rugalmas, családdal összeegyeztethető, és női finomhangoltságot igénylő szakmát kapsz a kezedbe!

1. Ingatlanközvetítő tanfolyam nőknek

Ingatlanközvetítőként a hölgyekhez tulajdonított jó kommunikációs készség az, ami helyzetelőnyt jelent. Fontos szempont az is, hogy keresett szakmáról van szó. A túltelített szakmáknál ugyanis gyakori jelenség, hogy szülés után nehéz visszamenni, mert könnyen találnak a helyedre munkaerőt.

2. Csecsemő és kisgyermeknevelő

Azt hiszem, ezt magyarázni sem kell. Az az ösztönös, gondoskodó, anyai természet csak a nőknek olyan sajátja, amit tanulni nem is lehet. De rá alapozni annál inkább! Legyél csecsemő és kisgyermeknevelő, ha szívesen foglalkozol gyerekekkel, és még pénzt is akarsz keresni abból, ami egyébként is részed!

 

masszazs-tanfolyam-noknek

 

3. Gyógymasszőr tanfolyam nőknek

Manapság egyre többen figyelnek az egészségükre, egy jó masszázs pedig felel mind a testi, mind a lelki egészségért. Az emberek ezt fel is ismerik, rengetegen járnak szakemberhez az egyensúly megteremtéséért. Itt is előnyt jelent a női gondoskodás, az anyai gyógyító erő. Ráadásul rugalmasan végezhető, ha egyéni vállalkozóként űzöd a tevékenységet.

4. Lakberendező

A vizualitásnak megnövekedett szerepe van az életünkben. El sem hiszed azonban, mennyien vannak, akik csak azt látják, mi a szép, de hogy hogyan tehető széppé, egyáltalán nem. Az otthon és a szépség pedig szintén a nőkhöz tulajdonított fogalmak, nem véletlen, hogy a lakberendezők között is több a nő, és az emberek is szívesen fordulnak nőkhöz, ha az otthonukról van szó.

 

mukoromepito-tanfolyam-noknek

 

5. Kézápoló és műkörömépítő tanfolyam

Persze az emberek nem csak a lakásukat szeretik szépnek tudni, hanem saját magukat is. Itt jönnek szóba a szépségápolási tanfolyamok, ahol szintén a nőket részesítik előnyben. A nők képesek a legapróbb részletekre gondot fordítani, így egy apró testrész, a köröm gondos díszítése sem okozhat gondot a számukra. Egy kézápoló és műkörömépítő ráadásul szintén saját beosztása szerint dolgozhat.

6. Life coach

A life coach, vagy életvezetési tanácsadó szakma egy viszonylag új jelenség Magyarországon. Ez az előnyödre is válhat, hiszen nincs még sokak kezében a végzettség! Mondanom sem kell, hogy valakinek, aki az elakadt emberek életútját segíti, szintén nagy adag empátiára, jó kommunikációs képességre van szüksége. Fogj bele!

 

otthoni-munka-tanfolyam-noknek

 

7. Otthonról végezhető munkák

Az otthonról végezhető munkák áldást jelentenek a kisgyermekes anyukáknak. Kicsit megfoghatatlan azonban, hogyan lehet ezekre a munkákra rátalálni: nincs egy kitaposott út, hogy mit és hogyan lehet otthonról, szabadúszóként végezni. Gyakran közvetítenek ki interneten keresztül kreatív szövegírást, adatrögzítést, fordítást. Ezekre ugyan konkrét tanfolyam nincsen, azonban előnyt jelenthet általános informatikai tanfolyamok elvégzése, úgy, mint az ECDL tanfolyam, Excel tanfolyam.

8. Mérlegképes könyvelő

Ugyan a pénzügyi és ügyviteli tanfolyamok talán nem tartoznak a rózsaszín, kislányos álmaink közé, mégis érdemes rájuk odafigyelni, hiszen sok esetben otthonról végezhetőek, saját kapacitás és időbeosztás szerint. A mérlegképes könyvelő szakma mindezek között pedig nem, hogy jól fizető állás, de még hiányszakma is, így egy stabil szakmáról beszélhetünk.

 

cukrasz-tanfolyam-noknek

 

9. Cukrász tanfolyam nőknek

Egy finom süteményre az idők végezetéig lesz kereslet, így egy jó cukrászra is. A szépérzék, precizitás itt sem elhanyagolható, leleményességgel pedig ez is könnyen rugalmas munkává alakítható, ha nem a nagyiparba állunk be, hanem saját vállalkozást indítunk.

10. Szociális gondozó és ápoló tanfolyam

A szociális gondozó és ápoló végzettség minden korábban említettnél nagyobb fokú empátiát, türelmet, gondoskodást igényel. Éppen ezért nagyban számítanak itt is a nőkre. Ha lelkileg erős vagy, és nem okoz gondot számodra az idős- vagy beteggondozás, válaszd ezt a szép és nemes hivatást!

Ezeket a tanfolyamokat természetesen nem csak nők végezhetik, de fontosnak tartjuk, hogy azt a hátrányt a munkaerőpiacon, amit esetleg a gyerekvállalás okozhat, be tudják hozni a nők azzal, hogy olyan tanfolyamokat végeznek el, amelyekben egérúttal indulhatnak olyan zsigeri tulajdonságaik miatt, mint törődés, szépérzék, jó kommunikációs készség, türelem.

Kedvet kaptál valamelyikhez? Ne félj belevágni az újba! Nézz szét országos vagy online tanfolyamaink között és találd meg az új hivatásod!

Hírlevél Feliratkozás