Mi az a Zero Waste, vagyis hulladékmentesség?

Bár a mentesség szó a hulladékmentességben azt sugallja, hogy a mozgalom célja a háztartási szemét teljes megszüntetése, hogy a hulladéktárolókba egy gramm szemét se kerüljön. A Zero Waste, avagy hulladékmentesség támogatóinak többsége elismeri, hogy teljesen hulladékmentesen élni szinte lehetetlen. Ez az oka annak, hogy a legtöbb embernek megvalósíthatóbb célja van: a lehető legközelebb jutni a teljes mentességhez.

Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassuk, nem szabad arra következtetni, hogy ez csak óriási lemondások árán sikerülhet. Persze mindenki hallott már olyanról, aki napi pár gramm szemetet termel csak, mert a romlott ételtől kezdve az elnyűtt ruhákig mindent felhasznál, de ez csak keveseknek sikerül. Érdemes inkább arra törekedni, hogy kényelmes, könnyen megvalósítható legyen a hulladékmentességben elért célunk. Így nem fogjuk azt érezni, hogy ez egy kötelesség, vagy túlzottan nagy energiabefektetést igényel és így rövid idő után feladjuk. Rengeteg olyan apró dolog van, amiket meg sem kell szoknod, mert egyébként is logikus megoldás. Lehet, hogy majd a fejedhez kapsz, hogy hogy-hogy nem jutott még ez eszedbe. Egy kis kreativitás és következetesség a hulladékmentesebb életmód titka. Hidd el, hamar meg fogod szeretni, főleg, ha belegondolsz, mennyit teszel ezzel a bolygónkért! De hogyan is kezdj neki? Ebben lehetünk segítségedre az Útmutatónkkal!

 

zero-waste-hulladek-mentes

 

Miről fogsz tanulni a Zero Waste Útmutatónkból?

Ebben a tanfolyamhoz utóbbihoz nyújtunk segítséget tippjeink és trükkjeink segítségével. Szeretnénk megmutatni, hogy hogyan tudod lecserélni az egyszer használatos papír és műanyag csomagolásokat. Legtöbbjét te magad is elkészítheted otthon, ami remek kikapcsolódás vagy családi program is lehet! Útmutatónkban helyiségenként sorra vesszük, mi az, aminek a cél szempontjából mennie kell, és hogyan tudod környezetbarát alternatívákkal helyettesíteni.

 

zero-waste-hulladek-mentesseg

 

Kiknek ajánljuk az ingyenes útmutatónkat?

 

Ingyenes tanfolyamaink elvégzése után igazoló oklevelet/certifikátot nem állítunk ki.

Vélemény, hozzászólás?