fbpx

Autogén tréning

autogen-trening

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásÁról?

Stresszesek a mindennapjaid? Szeretnél pihentebb lenni? Egy olyan terápiás módszert keresel, ami megoldást jelenthet a feszültség levezetésére? Próbáld ki az autogén tréning technikáját a stresszmentesebb hétköznapok érdekében! Ez a tanfolyam és a benne található gyakorlatok segítenek, hogy különböző relaxációs gyakorlatok alkalmazásával lecsendesíthesd az elmédet.

Testi és lelki felüdülés

Egyre többet olvasunk és hallunk arról, hogy a stressz különböző szintje, szinte láthatatlanul az életünk részévé válik. Az elménk szinte éjjel – nappal pörög, sokan még este sem képesek ellazulni és egy más tudatállapotba kerülni. Pánikbetegek, szociális fóbiával küzdők, notórius szorongók számára az autógén tréning igazi kincs lehet. Az autogén tréninget alapvetően olyan pszichés tünetek kezelésére ajánlják kifejezetten, ahol nem találtak testi problémákat, szervi eltéréseket. Vérkeringési panaszok, magas vérnyomás, fejfájás, koncentrációs zavarok esetén vetették be ezt a módszert.

 

autogen-trening

 

Ez a relaxációs eljárás Johannes Schultz nevéhez kötődik, ő dolgozta ki “Autogén tréning” néven, 1932-ben. Schultz azt tapasztalta, hogy azok az egyének, akiket hipnózisban kezelt sokszor tapasztalnak egy relaxált állapotot. Ebben az állapotban olyan élmények hatása alá kerültek, ahol kellemes meleget éreztek és ellazult állapotban voltak. Ez állapot ideálisnak tűnt ahhoz, hogy a kliens képes legyen a rendszeres feszültséget kezelni. A forradalmi megoldás azért volt igazán hatásos, mert addig szokatlan módon az elsajátítása után nem volt szükség hipnotizőrre. Bárhol és bármikor képesek lehetünk az ellazulásra a megfelelő technika birtokában. Már maga a név is beszédes, hiszen görög eredetű és jelentése ennyi: valami, ami belőlünk származik, amit mi idézünk elő. A tréning az autogén kezelés egyfajta önszuggesztiós módszeréből származik. Ebben az értelemben tehát önmagunkat hipnotizáljuk és abban az állapotban vagyunk, ahol az elménkre a legnagyobb hatást tudjuk kifejteni.

A gyakorlás a kulcs

Az autogén tréning módszer esetében is a gyakorlat és az idő az, melynek segítségével valaki profivá válik. Ennek a gyakorlásához szakember segítségét tudod igénybe venni, aki lehet egy pszichológus is. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor ez a tanfolyam elegendő ahhoz, hogy elsajátítsuk a módszer alapjait. A módszer alapja a passzív koncentráció, ami relaxált állapotban történik.

 

autogen-trening

 

A relaxációs technika tanulásához és gyakorlásához szükségünk van passzív állapotra és testi nyugalomra. Az autogén tréning során hallgatni fogsz egy szöveget, ami segít a passzív koncentráció elérésében a testi lelki ellazulásban. A tréning szövege akár ennyi is lehet: Tökéletes nyugodt vagyok. A relaxáció során például egyenként lazítod el a különböző testrészeket, majd az egész testet. A relaxáció következő pontja a lelki ráhangolódás, melynek elme áll a középpontjában. Az autogén tréning alatt a kliens igyekszik megtalálni a két állapot (passzív koncentráció és elkalandozás) közötti arany középutat. Az autogén tréning szöveg szintén minket hivatott segíteni, hogy a relaxációs állapot során hagyjuk, hogy érzések csak megtörténjenek. Hatására a stressz lecsökken, a kliens olyan lelki állapotba kerül ahol nyugodtabbá és ellazultabbá válik. Ebben az állapotban vagyunk a legnyugodtabbak a nap során.

Kiegyensúlyozott mindennapok az autogén tréning segítségével

A tanfolyamban bemutatott relaxációs technikák pszichológus segítsége nélkül is elsajátíthatóak. A tanuló olyan egyéni tempóban haladhat ami a számára legmegfelelőbb. Ezt a tanfolyamot szakember állította össze és napi használata a javadra válik. Klinikai használata ismert, hiszen rendszeresen tartanak pszichoterápiás célú autogén tréningeket. Az autogén tréning folyamatos belső munkát igényel, ám az idő itt is nekünk dolgozik. Ha van esetleg olyan egyéni célunk, amivel foglalkozni érdemes akár napi szinten is: dohányzásról való leszokás, fogyás, önmagunk megerősítése. A tanuló egy olyan plusz löketet kap a gyakorlás során ami segíti céljai elérésében. Az autogén módszer pszichológiai előnye már – már megkérdőjelezhetetlen. Hatására javul az életminőségünk, erősíteni tudjuk testünk öngyógyító folyamatait. A várt eredményt azonban nem adják ingyen: legalább két vagy három hónap gyakorlás elengedhetetlen.

 

autogen-trening

 

Kinek ajánljuk tanfolyamunkat?

  • Ezt a tanfolyamot elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek nincs lehetőségük Budapest környékén szakember felkeresésére.
  • Ezt tréninget azok számára javasoljuk, akinek nehézséget jelent lecsendesíteni az elméjüket, vagy többet szoronganak.

Az itt tanult technikákat bármikor elő tudod venni, legyen az reggel délben vagy este, nincs jelentősége. Ha csak 5 perced van ébredés után vagy lefekvés előtt, az is hatalmas előny. Próbáld ki, ismerd meg a módszert amit már milliók sikerrel alkalmaznak!

 

Hasonló tanfolyam

Mindfulness – Tudatos Jelenlét Online Tanfolyam – II. rész

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden The Bright Academy tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- The Bright Academy sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Hírlevél Feliratkozás